Реклама
Реклама
Реклама

ОНФ: гра в одні ворота

«Народний фронт» свідомо зволікає з прийняттям закону, що захищає ліси Кавминвод від вирубки, щоб розв'язати руки забудовникам

Депутат Держдуми від Ставропілля Ольга Тимофєєва , співголова ОНФ , Ще в минулому році пообіцяла розробити закон «Про створення лісопаркового зеленого пояса міст-курортів Кавминвод». В зелений пояс повинні були бути включені всі насадження - сквери, парки, лісосмуги - які отримали б особливий захист.

Але до розробки документа в ОНФ навіть не приступали. Таке відчуття, що «фронтовики» грають на полі забудовників, які саме в останній рік на Кавминводах розвинули небувалу активність.

Тільки недавно був прийнятий генплан Єсентуки, проти якого дружно виступили громадські працівники, експерти і політики (див .: «Експерти побачили« секретку »- і остовпіли!» в №35 від 3 вересня ц.р.). Публічні слухання, що відбулися 28 серпня, були проведені з порушеннями: були присутні на них і виступали в основному співробітники адміністрації, депутати і самі забудовники.

«За» виступали 13 осіб, серед яких депутат-єдинорос, директор будівельної фірми «Терос» Сергій Стороженко, гендиректор фірми «Архітектурна компанія» Володимир Чікішев, головний спеціаліст адміністрації Жанна Чопозова ...

«За» виступали 13 осіб, серед яких депутат-єдинорос, директор будівельної фірми «Терос» Сергій Стороженко, гендиректор фірми «Архітектурна компанія» Володимир Чікішев, головний спеціаліст адміністрації Жанна Чопозова

Шестеро виступали вимагали доопрацювати генплан, але практично жодна з їхніх пропозицій не було враховано. Підсумковий протокол «слухань» був направлений главі міста Олександру Некрістову, але офіційного рішення по генплану до сих пір не опублікована. Зате в порядок денний засідання міськдуми питання вже включене, хоча його навіть на профільній комісії не розглядали. Поспішають-поспішають ессентукского чиновники - щоб вшанувати забудовників.

За таким же сценарієм діють і чиновники в П'ятигорську, де зараз кипить робота з коригування генплану. Цей документ міські депутати прийняли в кінці червня на черговому засіданні - але, як встановила прокуратура, без проведення правової експертизи.

Нову редакцію генплану влади П'ятигорська спеціально не стали направляти в прокуратуру: знали, що в ньому міститься маса порушень земельного, містобудівного, природоохоронного, лісового і законодавства про охорону об'єктів культурної спадщини.

Крім того, екологи з руху «Сонячний патруль» направили в прокуратуру список земельних ділянок, для яких планується незаконно змінити функціональне призначення: під комерційну забудову будуть вирубані зелені насадження.

Під житлову забудову віддадуть санітарно-захисну лісосмугу вздовж залізниці на вулиці Московській і північну частину території Новопятігорского кургану.

Гай на перетині вулиць Рози Люксембург і Ессентукскій і міські ліси вздовж дороги в станицю Константинівську і Бештаугорского шосе віддадуть під будівництво магазинів, а південно-східний схил Машук - під будівництво санаторіїв.

Також забудовувати планують навіть парк Перемоги (зі східного боку Новопятігорского озера). Під багатоповерхове житло віддадуть і озеленені території на північ від автовокзалу (між проспектом Калініна і вулицею Крайньої).

Всі ці території, які влади П'ятигорська хочуть віддати під забудову, екологи з «Сонячного патруля» вимагають від прокуратури врятувати від забудовників. Але якщо Ольга Тимофєєва стримала свою обіцянку, і ще в минулому році був прийнятий крайової закон «Про лісопарковому зеленому поясі», то ці землі вже давно були б захищені. Значить, і ОНФ теж грає на боці забудовників ?!

Антон ЧАБЛІН,

оглядач «Відкритої»