Реклама
Реклама
Реклама

Названі всі учасники Нової хвилі-2009

Джамала Джамала   28 липня в Юрмалі стартує один з найпрестижніших конкурсів молодих виконавців - «Нова хвиля»

28 липня в Юрмалі стартує один з найпрестижніших конкурсів молодих виконавців - «Нова хвиля». 16 артистів з різних країн виступатимуть на протязі чотирьох днів. Переможця визначає професійної журі, до складу якого входять провідні міжнародні музичні продюсери, представники іноземних музичних мейджерів, популярні вітчизняні та зарубіжні виконавці. Виконавець, який посів перше місце, отримує диплом переможця та грошову премію в розмірі $ 70 000. 2 місце - $ 40 000, 3-е - $ 30 000. Також є приз глядацьких симпатій і спеціальний приз від Алли Борисівни Пугачової. Це золота зірка Алли і $ 50 000.

Цього року від України на «Новій хвилі» виступатимуть три виконавця - Джамала, Міла Нітіч та Владислав Левицький. Саме вони пройшли сито відбору, який проходив в кілька етапів. Спочатку в Києві серед 72-ох учасників були відібрані 10 кращих. Потім ця десятка поїхала в Москву на міжнародний відбір. І вже в Росії визначилася трійка фіналістів. Але найцікавіше, що формально українських виконавців на конкурсі буде чотири. Просто група «Пара нормальних» на офіційному сайті «Нової хвилі» значитися як учасник від Росії.

Як би там не було, вже дуже скоро учасникам потрібно виїжджати до Латвії - репетиції розпочнуться за два тижні до початку конкурсу.

- Я можу сказати, що це дуже важка робота, - запевняє співачка Іріс, яка в минулому році посіла друге місце на «Новій хвилі». - Навіть часу на море сходити майже не буде. Але для артиста це дуже хороший досвід! Мені дуже подобатися Джамала, я вважаю це талановита людина, співачка! Звичайно, вболіватиму за неї. Але і за інших учасників від України теж. Головне що їм потрібно - набратися терпіння і працювати!

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!