Реклама
Реклама
Реклама

Опис проекту

АТ «Терра Нова» реалізовує в західній частині Васильєвського острова Санкт-Петербурга найбільший в Європі проект по утворенню і комплексному розвитку території - Морський фасад

АТ «Терра Нова» реалізовує в західній частині Васильєвського острова Санкт-Петербурга найбільший в Європі проект по утворенню і комплексному розвитку території - Морський фасад.

Проект розташований на території 476 гектарів в західній частині Васильєвського острова і реалізовується за підтримки Федерального Уряду та Адміністрації Санкт-Петербурга.

Розроблені та затверджені в установленому порядку проекти планування території. Постанова Уряду Санкт-Петербурга від 13.11.2007 N 1430 "Про затвердження проекту планування з проектом межування території Невської губи Фінської затоки на захід від Василівського острова", 22.12.2014 внесені і затверджені зміни до постанови .

"Морський фасад" має статус стратегічного проекту Санкт-Петербурга. Це найбільший в Європі і один з найбільших в світі проектів з освоєння прибережної смуги. Спираючись на споруджуваний Західний швидкісний діаметр, маючи в своєму складі повністю зданий в експлуатацію один з найбільших в світі і єдиний в Росії спеціалізований морський порт, Морський фасад надає унікальну можливість GREENFIELD девелопменту. Проект знаходиться поза межами охоронної зони Санкт-Петербурга (КГИОП) і позбавлений обмежень, перш за все містобудівного характеру, властивих історичному центру міста, що надає можливості використання найсучасніших інженерно-архітектурних і дизайнерських рішень.

Станція метро на території Морський фасад включена в галузеву схему розвитку метрополітену Санкт-Петербурга

З метою синхронізації робіт по реалізації стратегічного інвестиційного проекту Санкт-Петербурга, в тому числі будівництва об'єктів інженерної, транспортної та соціальної інфраструктури, Комітетом з економічної політики і стратегічного планування Санкт-Петербурга прийнято рішення про доцільність розробки довгострокової цільової програми на період з 2014 по 2020 роки, яка передбачає витратні зобов'язання міста і природних міських монополістів в рамках розвитку стратегічного проекту. Відповідальним виконавчим органом державної влади Санкт-Петербурга по розробці довгострокової цільової програми визначено Комітет з питань економічної політики та стратегічного планування Санкт-Петербурга.

Проект передбачає утворення в Фінській затоці штучної території методом гідронамиву і її комплексне освоєння за допомогою створення об'єктів житлової, комерційної та іншої нерухомості, вулично-дорожньої мережі, критих просторів, рекреаційних зон, об'єктів інженерного забезпечення та інших об'єктів відповідно до затвердженого Проектом планування території.

Основні переваги проекту є:


відмінні видові характеристики

близькість до історичного центру Санкт-Петербурга

транспортна доступність - 15 хвилин по ЗСД до аеропортів Пулково I і Пулково II, а також Лахта центру

прозорий юридичний статус пропонованих земельних ділянок.
Утворено близько 170 га, ведеться будівництво перших житлових будинків, також передбачається створення ділового кластера, великого торгового центру, ведуться підготовчі роботи по утворенню решти на півдні і на півночі території.