Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека для військових пенсіонерів: в Ощадбанку, Россельхозбаке і ВТБ 24

  1. Чи дають іпотеку військовим пенсіонерам?
  2. Іпотека в Криму
  3. Умови та вимоги банків
  4. Необхідні документи
  5. Банківські пропозиції
  6. Процентні ставки
  7. Які банки видають кредит військовим пенсіонерам?
  8. Сбербанк
  9. Россельхозбанк
  10. ВТБ 24
  11. Який банк вибрати?
  12. Чи варто брати іпотеку?

Багато пенсіонерів після виходу на пенсію мріють про власну дачі або розширення житлоплощі, але власних накопичень часто не вистачає Багато пенсіонерів після виходу на пенсію мріють про власну дачі або розширення житлоплощі, але власних накопичень часто не вистачає.

Особливо гостро зараз стоїть проблема забезпечення житлом військових пенсіонерів, які не встигли скористатися своїм правом на державну підтримку до виходу на пенсію.

Оптимальним виходом виступає оформлення іпотечного договору в банку для придбання нерухомості.

Давайте розберемося, на яких умовах військовий пенсіонер може це зробити, і чим вони відрізняються від пенсіонерів цивільної служби.

Чи дають іпотеку військовим пенсіонерам?

Згідно із загальними умовами програми «Військова іпотека», позначених в законі, військовослужбовцям, які вийшли на пенсію або у запас, іпотечні кредити не видаються, оскільки держава перестає зараховувати необхідні кошти на особистий рахунок пенсіонера Згідно із загальними умовами програми «Військова іпотека», позначених в законі, військовослужбовцям, які вийшли на пенсію або у запас, іпотечні кредити не видаються, оскільки держава перестає зараховувати необхідні кошти на особистий рахунок пенсіонера.

Однак все ж існує можливість придбання власності в іпотеку як для звичайних пенсіонерів, так і для військових при виконанні певних умов.

Вимоги є досить лояльними і схожі на видачу іпотеки людям похилого віку з деякими доповненнями у вигляді стажу служби, часу догляду та причини звільнення .

Банки навіть більш охоче надають іпотеку на придбання житла військовим пенсіонерам, ніж звичайним, оскільки їх платоспроможність додатково гарантується державою.

Співробітники служб МНС, МВС і ФСБ також мають право на отримання військової іпотеки, оскільки їх статус прирівнюється до військовослужбовців.

Обов'язковою умовою є внесення їх в систему з початку 2005 року.

до змісту ↑

Іпотека в Криму

Після референдуму і приєднання Криму до Російської Федерації, на даний момент там діє законодавство Росії Після референдуму і приєднання Криму до Російської Федерації, на даний момент там діє законодавство Росії.

Тому іпотека для військових пенсіонерів видається на загальних умовах, які є обов'язковими по всій країні.

Відрізняються тільки пропозиції банків, оскільки їх там не так багато, як в інших федеральних округах, і категорії службовців, які мають право на військову іпотеку.

В основному це службовці морського флоту, які мають звання офіцера.

Необхідними умовами є стаж служби не менше 3 років і вік до 45 років.

Але як бути пенсіонерам, які вийшли в запас до приєднання півострова?

Для них, як і на основній території Росії, передбачена програма військової іпотеки для пенсіонерів, і вони повинні відповідати тим же критеріям.

Основний масив житла купується в межах Севастополя, Ялти і Феодосії.

Найбільш поширеним банком в Криму є Ощадбанк, який пропонує вигідні умови і різноманітність програм.

до змісту ↑

Умови та вимоги банків

Для того, щоб оформити   договір іпотеки   після виходу на пенсію і скористатися належними йому від держави засобами, військовий пенсіонер повинен відповідати деяким критеріям і дотримати процедуру укладення договору Для того, щоб оформити договір іпотеки після виходу на пенсію і скористатися належними йому від держави засобами, військовий пенсіонер повинен відповідати деяким критеріям і дотримати процедуру укладення договору.

Для участі в програмі з військової іпотеці пенсіонер зобов'язаний був брати участь в накопичувальній системі не менше 3 років до звільнення, а загальний стаж служби повинен скласти мінімум 20 років.

При достроковому виході у запас за станом здоров'я, сімейні обставини або інші важливих причин може бути зарахований стаж в 10 років.

Часто банки пропонують схожі умови кредитування, проте не всі з них передбачають подібні програми для обслуговування пенсіонерів.

Умовами банків є термін видачі кредиту, процентні ставки і початковий внесок .

Багато хто думає, що можна взяти іпотеку військовому пенсіонеру аж до досягнення 75 років, але така думка є помилковою, адже такого максимального віку він може досягти під час виплати кредиту.

Більш того - сума повинна бути вже виплачена до 75 років.

Відсотки в кожному банку трохи відрізняються, але в основному є досить лояльними і підйомними для виплати, і залежать від терміну, на який видається іпотека, і початкового внеску.

Останній встановлюється банком залежно від вартості об'єкта застави і покупки.

до змісту ↑

Необхідні документи

Варто заздалегідь з'ясувати, які документи потрібні для оформлення іпотечного договору, а також які додаткові папери варто підготувати військовому пенсіонеру, щоб потім не довелося в терміновому порядку звертатися в держструктури і відкладати отримання грошей на невизначений термін Варто заздалегідь з'ясувати, які документи потрібні для оформлення іпотечного договору, а також які додаткові папери варто підготувати військовому пенсіонеру, щоб потім не довелося в терміновому порядку звертатися в держструктури і відкладати отримання грошей на невизначений термін.

Стандартними паперами є:

  • Анкета позичальника, заповнена відповідно до зразка із зазначенням програми, по якій пенсіонер бажає отримати іпотеку, а також інформація про поручителів і созаемщиков (якщо такі залучаються);
  • Документ, що підтверджує особу - паспорт, також може знадобитися довіреність або водійське посвідчення (при наявності);
  • Документи, що підтверджують звання, присвоєне під час військової служби;
  • Пенсійне посвідчення;
  • Довідка про доходи, встановленого зразка та копія трудової книжки, завіреної у військовій частині або нотаріусом;
  • Документи, що стосуються об'єкта іпотеки, а також якщо застава виступає власна нерухомість, то і підтверджують це паперу.

При оформленні у нотаріуса також висуваються стандартні для договору купівлі-продажу документи.

до змісту ↑

Банківські пропозиції

Військовий пенсіонер може вибрати з декількох банків, що пропонують кредитування Військовий пенсіонер може вибрати з декількох банків, що пропонують кредитування.

Установи оформляють іпотеку на житло як первинного ринку нерухомості, так і вторинного, а також приватні будинки і котеджі .

Можливим є і використання коштів по військовій іпотеці на будівництво власного будинку, оскільки це не заборонено законом, важливо тільки знайти відповідний банк.

до змісту ↑

Процентні ставки

Умови банків відрізняються відсотками, нарахованими на суму кредиту щорічно.

Хотілося б додати, що процентні ставки залежать від розміру початкового внеску, а найбільш оптимальні процентні внески можуть згодом бути збільшені аж до 5%.

Банк Процентна ставка, в річних Сбербанк 12-13% в залежності від виду житла Россельхозбанк 15% ВТБ 24 від 9.4%

Діаграма, яка дозволяє візуально ознайомитися зі ставками зазначених вище банків:

до змісту ↑

Які банки видають кредит військовим пенсіонерам?

Лише деякі банки розвивають програми кредитування військових пенсіонерів, однак в основному ті, що пропонують стандартну військову іпотеку, працюють і з військовими, що вийшли на пенсію.

Це 10 великих і шанованих банків країни.

до змісту ↑

Сбербанк

Умови кредитування, пропоновані Ощадбанком, відрізняються в залежності від виду житла Умови кредитування, пропоновані Ощадбанком, відрізняються в залежності від виду житла.

Найбільш видавані кредити на вторинний оборот нерухомості, а не будуються або плановані об'єкти.

Для придбання квартири або її частини військовим пенсіонером мінімально видається 45 000 рублів на термін до 30 років.

Процентні ставки встановлюються на рівні від 12%.

Для покупки житлового будинку відсотки дещо вищий - 13%, а в основному умови для всіх типів нерухомості істотно не відрізняються.

Початковий внесок становить від 15%.

до змісту ↑

Россельхозбанк

Обов'язковою умовою для пенсіонера є наявність страховки від втрати житла Обов'язковою умовою для пенсіонера є наявність страховки від втрати житла.

Банк пропонує найбільші суми строком на 22 роки.

Сума кредиту і ставка варіюються в залежності від виду нерухомості, що купується, і ставка по кредиту становить 15%.

до змісту ↑

ВТБ 24

Цей банк розглядає кожну ситуацію окремо для установки умов, проте обов'язкові вимоги все ж встановлено Цей банк розглядає кожну ситуацію окремо для установки умов, проте обов'язкові вимоги все ж встановлено.

Відсоткова ставка починається від 9.4%, а максимальний термін видачі кредиту - 25 років.

Мінімальний початковий внесок становить не менше 10%.

У військового пенсіонера є можливість придбати будинок, квартиру або нерухомість, що будується.

Детальніше ознайомитись з покроковою інструкцією з оформлення іпотеки на квартиру можна тут .

до змісту ↑

Який банк вибрати?

На сьогоднішній день основними конкурентами в Росії залишаються Ощадбанк і ВТБ 24, оскільки вони пропонують схожі оптимальні умови, а також їх відділення знаходяться в кожному населеному пункті На сьогоднішній день основними конкурентами в Росії залишаються Ощадбанк і ВТБ 24, оскільки вони пропонують схожі оптимальні умови, а також їх відділення знаходяться в кожному населеному пункті.

Який банк вибрати, вирішувати вам, проте слід зважити всі плюси і мінуси, поцікавитися відгуками інших клієнтів.

Найбільш примітним у виборі є той факт, з яким банком у клієнта вже є кредитна історія або інші види послуг, тому що банки пропонують своїм постійним клієнтам знижені процентні ставки, а також спрощену процедуру оформлення.

Читайте також: Де краще взяти іпотеку в ВТБ 24 або Ощадбанку .

до змісту ↑

Процедура оформлення та укладення іпотечного договору включає кілька етапів Процедура оформлення та укладення іпотечного договору включає кілька етапів.

Перш за все, потрібно перебувати на обліку в зв'язку з зазначеними вище критеріями.

Пенсіонер повинен мати уявлення про суму, яка покладається йому для виплати державою за програмою «Військової іпотеки».

Після того, як на вашому рахунку накопичиться відповідна сума для покупки квартири, можете вибирати банк-кредитор.

Зараз це 10 найбільших банків Росії, тоді як раніше з програмою співпрацювали 3-4, і створювалися незручності в поїздках до банківської установи.

Після вибору квартири з оформленим раніше Свідченням учасника накопичувально-іпотечної системи з правом позики потрібно відправитися в банк для узгодження всіх деталей.

Відео по темі:

Найчастіше кредитний комітет банку виносить стверджувальне рішення, оскільки держава виступає гарантом платоспроможності пенсіонера.

Далі угода готується фахівцями, уточнюються всі деталі і підписується договір кредитування.

Після перерахування коштів банком можна забирати гроші і купувати власну нерухомість.

Укладення договору купівлі-продажу відбувається у нотаріуса і закінчується внесенням інформації до реєстру державних операції по нерухомості.

Ви отримуєте від продавця ключі від квартири і можете сміливо переїжджати!

до змісту ↑

Чи варто брати іпотеку?

Для пенсіонера, який вийшов на пенсію достроково за певними незалежних від нього причин, іпотека - одна з небагатьох можливостей обзавестися власним житлом Для пенсіонера, який вийшов на пенсію достроково за певними незалежних від нього причин, іпотека - одна з небагатьох можливостей обзавестися власним житлом.

Держава суттєво допомагає військовим, які вийшли у відставку.

Планується до 2023 року забезпечити всіх військових пенсіонерів житлом в іпотеку або згідно з іншими програмами.

Переваги та недоліки оформлення іпотечного договору представлені в таблиці нижче.

Переваги Недоліки Знижені процентні ставки і відповідно вигідні умови кредитування. Вартість послуги професійного оцінювача оплачується клієнтом. Тривалість терміну видачі кредиту, в порівнянні зі звичайною програмою «Військової іпотеки», навіть значно більше. Для позичальників, які не були клієнтами банку раніше, необхідна сплата грошей за переказ коштів з військового рахунку. Можливість придбання будь-якого виду нерухомості в іпотеку, а також позику коштів на будівництво власного будинку. У разі прострочення платежів або недотримання умов договору банк може накласти санкції аж до вилучення об'єкта застави. Гнучкий графік виплат і індивідуальний підхід до кожного клієнта. -

Виходячи з вищесказаного, іпотека для військових пенсіонерів є вигідною пропозицією, яким слід скористатися, і отримати гроші на покупку власної нерухомості.

Чи дають іпотеку військовим пенсіонерам?
Чи варто брати іпотеку?
Чи дають іпотеку військовим пенсіонерам?
Але як бути пенсіонерам, які вийшли в запас до приєднання півострова?