Реклама
Реклама
Реклама

Заміна водійського посвідчення в зв'язку з закінченням терміну 2016

  1. Якщо необхідно поміняти водійські права
  2. Медична коміссія
  3. держмито
  4. Паспорт і заяву
  5. Старе посвідчення водія
  6. Чому можуть відмовити в заміні

У ситуаціях, коли потрібна заміна водійського посвідчення в зв'язку з закінченням терміну, 2016 рік змін не приніс. Це робиться через відділення ГИБДД після надання документів.

Якщо необхідно поміняти водійські права

Замінити водійські права без іспитів можна в наступних випадках:

  1. Якщо посвідчення стало непридатним через пошкодження або зносу і є нечитабельним (частково або повністю)
  2. Якщо термін дії прав підійшов до кінця
  3. Якщо водій змінив персональні дані (прізвище, наприклад)
  4. Якщо посвідчення було вкрадено або втрачено

Водійське посвідчення видаються на певний термін Водійське посвідчення видаються на певний термін. В даний момент в Росії водійське посвідчення має термін дії 10 років. Коли він підійшов до кінця, необхідно пройти медичну комісію, сплатити держмито і прийти до відділення ГИБДД з документами.

Медична коміссія

Пройти медичне обстеження можна в будь-якому центрі, який веде ліцензовану діяльність. Однак, щоб уникнути непорозумінь зробити це краще в тих медичних центрах, які входять в список перевірених ГИБДД.

Щоб дізнатися, який саме центр рекомендований для проходження мед. огляду, потрібно звернутися в те відділення, в якому ви збираєтеся міняти права. Після оплати і проходження комісії вам видадуть довідку встановленого зразка (додаток 1 до наказу минздравсоцразвития від 28.09.2010).

держмито

Заміна водійського посвідчення в зв'язку з закінченням терміну в 2016 році обкладається митом. Законом встановлено розмір за пластикові права в 2000 рублів. Оплату можна провести в терміналі, якщо такий встановлений у відділенні ГИБДД, або в найближчому банку. Зазвичай минулий оплату відразу видно в базі даних, але про всяк випадок візьміть з собою квитанцію.

Паспорт і заяву

Або інший офіційний документ, що входить до переліку посвідчень особи, потрібно мати з собою. Заява пишеться за формою ГИБДД від руки на аркуші А4.

Старе посвідчення водія

Документ (права) з закінченим терміном дії необхідно здати в відділення ГИБДД, тому що  вони підлягають знищенню Документ (права) з закінченим терміном дії необхідно здати в відділення ГИБДД, тому що вони підлягають знищенню.

Якщо з наданими вами документами все в порядку, то нове посвідчення видається в день звернення.

Чому можуть відмовити в заміні

У тому випадку, якщо надані вами відомості є помилковими, або документи числяться в списку недійсних / вкрадених, вам не тільки не видадуть права, а й можуть застосувати міри покарання. Крім того, якщо ви прийшли міняти документи на керування автомобілем в зв'язку з втратою, а виявилося, що ви позбавлені права керування, вам також відмовлять у видачі посвідчення.

Крім того, перш ніж збирати документи на заміну посвідчення водія у зв'язку із закінченням терміну або втратою в 2016 році, рекомендується погасити накопичені у вас штрафи за порушення ПДР.