Реклама
Реклама
Реклама

Судова практика з фактами Бердський ДТП будуть проходити в Новосибірську

  1. Реєстрація та іспити
  2. «Екіпажів - більш ніж достатньо!»
  3. Розбір пригод
  4. куди звертатися
  5. З розмови з таксистом

З 9 лютого Бердської ДАІ як самостійного підрозділу більше не существует.О те, які зміни уготовані для міських автолюбителів, розповіли представники управління ДІБДР по Новосибірської області.

В рамках президентського указу, який обмежив чисельність ГИБДД, а також подальшого наказу МВС Росії, підрозділ Бердської державтоінспекції перестало існувати як самостійна структура В рамках президентського указу, який обмежив чисельність ГИБДД, а також подальшого наказу МВС Росії, підрозділ Бердської державтоінспекції перестало існувати як самостійна структура. Інспектори ДПС, адміністративної практики, дорнадзора і пропаганди безпеки дорожнього руху тепер увійшли в полк ДПС обласної ДАІ.

Реєстрація та іспити

У цій сфері ніяких змін для бердчан не буде.

- Багато питань до нас надходить про те, як ставити машини на облік, як отримувати водійські посвідчення, - зазначив заступник начальника управління ДІБДР по Новосибірської області В'ячеслав Ушаков.

- Зареєструвати транспортний засіб, зняти його з обліку, скласти іспит, отримати водійське посвідчення, обміняти на нове - як і раніше можна в Бердске, в будівлі ДАІ.

Як уточнив В'ячеслав Юрійович, вирішується питання про передачу будівлі, яке займала Бердський державтоінспекція, підрозділу реєстрації.

- Громадяни зможуть комфортніше тут розташуватися: місця побільшає.

Правда, поки нічого не відомо ні про те, ні яку площу займуть підрозділу реєстрації ТЗ і екзаменації, ні про те, чи збільшиться штатна чисельність співробітників.

«Екіпажів - більш ніж достатньо!»

Контроль за дорожнім рухом і забезпечення безпеки в святкові і вихідні дні тепер здійснюють екіпажі обласного полку ДПС.

- У Бердске їх буде більш ніж достатньо, - заспокоїв городян полковник поліції, командир полку ДПС ДАІ по Новосибірській області В'ячеслав Бокланом. - Територія міста буде обслуговуватися в повному обсязі.

Власне, багато Бердський автолюбителі це вже змогли відчути. Екіпажі обласного полку працюють на території міста з травня минулого року, особливо посилилися в святкові і вихідні дні. За цей час, як уточнив В'ячеслав Васильович, були розкриті 25 злочинів; наприклад, влітку обласні інспектори затримали вбивцю жінки , Який, зробивши тяжкий злочин, катався по Бердський на її машині «РАФ-4».

Крім того, були затримано більше 170 водіїв у стані сп'яніння . За статтею 264.1 КК РФ (повторна їзда в нетверезому стані) оформлені ще 28 водіїв.

Командир обласного полку також запевнив городян, що для них нічого не зміниться через реформи в МВС. Екіпажі нестимуть службу як в Бердске, так і на федеральній трасі, що проходить через Бердськ.

- На даний момент у вас тут чотири вогнища аварійності: два з них на трасі і два - в самому місті, - зазначив полковник поліції Бокланом. - Особлива увага буде приділятися виявленню причин, які сприяють зростанню ДТП.

- Особлива увага буде приділятися виявленню причин, які сприяють зростанню ДТП

Розбір пригод

Будь-які розгляди за фактом дорожньо-транспортних пригод та вирішення питань з визволення автомобілів, що потрапили на спецстоянку, тепер будуть проходити в Новосибірську.

По лінії адміністративного законодавства, як пояснив підполковник поліції, старший інспектор з особливих доручень управління ДІБДР по НСО Генріх Малкін, # автолюбителі на прийом в ДАІ практично не звертаються. Практично всі вони отримують інформацію про штрафи з інформаційних ресурсів, в тому числі з офіційних сайтів і мобільних додатків. Там є вся необхідна інформація не тільки про наявність штрафів, але також про способи їх оплати. Це ж можна зробити через портал Госуслугі.ру.

З дорожньо-транспортними пригодами теж все зрозуміло. Інспектори ДПС приймають рішення про порушення з тієї чи іншої сторони, як правило, на місці ДТП. За словами Генріха Малкіна, якщо будуть необхідні якісь додаткові заходи або адміністративні розслідування, призначення яких-небудь експертиз, слід звертатися за місцем дислокації полку ДПС, де існує спеціалізована група розбору, яка розглядає матеріали ДТП.

- Якщо автолюбителю необхідно забрати свій автомобіль зі спецстоянці, це здійснюється в цілодобовому режимі в черговій частині за тією ж адресою в Новосибірську, - уточнив Генріх Малкін.

куди звертатися

Місце дислокації полку ДПС: Новосибірськ, вулиця Немировича-Данченка, 145.

  • Дні та години прийому громадян: п онедельнік, вівторок, четвер, п'ятниця - з 10.00 до 17.00 (13.00-14.00 - обід); субота - з 10.00 до 15.00 (з 12.00 до 13.00 - обід).
  • Середовище: з 15.00 до 17.00 - прийом юридичних осіб.

Довідка

Співробітники ГИБДД Бердська, що потрапили під організаційно-штатні заходи, відповідно до федерального закону № 342 отримають рівнозначні або вищі посади для подальшого проходження служби в органах внутрішніх справ, повідомив В'ячеслав Ушаков.

З розмови з таксистом

- Бердскую ДАІ розформували. Як ви думаєте, добре це чи погано?

- (після довгої паузи) Напевно, погано.

- Тепер в місті працюватимуть екіпажі обласного полку ДПС.

- Ну, хоч хтось за порядком стане стежити. А то у нас містечко маленьке: нашим даішникам обов'язково хто-небудь з водіїв був або родич або знайомий. А так з усіх однаково будуть питати. Тим більше, п'яних щось розвелося останнім часом.

фото автора

Читайте також:

Як ви думаєте, добре це чи погано?