Реклама
Реклама
Реклама

Чому вартість проїзду в Києві виросла на 100%, а зарплати водіїв - тільки на 10%

Працівників "Київпастрансу" чиновники в черговий раз використовували для своїх ігор з підвищенням тарифів Працівників Київпастрансу чиновники в черговий раз використовували для своїх ігор з підвищенням тарифів   Навесні і влітку, коли киян психологічно готували до підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, однією з відмазок влади було те, що працівникам Київпастрансу не вистачає грошей

Навесні і влітку, коли киян психологічно готували до підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, однією з "відмазок" влади було те, що працівникам "Київпастрансу" не вистачає грошей. Мовляв, тільки підвищення тарифів вирівняє ситуацію з заробітками комунальників, адже з бюджету міста неможливо постійно дотувати перевізників.

Особисто мер Кличко неодноразово говорив, що в тій же Польщі водій звичайного автобуса отримує в кілька разів більше, ніж його київський колега. Мовляв, через це багато столичні водії просто біжать на заробітки в сусідню країну. Щоб продемонструвати масштаб "проблеми", влада столиці навіть вирішили вивести на мітинги комунальників. Це сталося буквально за кілька днів до підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Тоді в Київраді працівники "Київпастрансу" чи не благали мера Кличко зробити талони по вісім гривень замість колишніх чотирьох. І навряд чи ці "благання" відбувалися без відома і устремління - керівництва "Київпастрансу".

З моменту підвищення пройшло чотири місяці, але в мерії продовжують розповідати, що зарплати у тих же водіїв все одно не дуже високі. А Depo.Кіев направив запит до мерії, щоб з'ясувати, скільки ж заробляють водії і взагалі підвищувалася їх зарплата після того, як кияни стали в два рази більше платити за талони.

Як з'ясувалося, після підвищення вартості проїзду зарплата працівників "Київпастрансу" все ж збільшилася, але всього на 10%. І сталося це аж з 1 жовтня. При цьому керівництво комунальників заявляє, що з початку року дефіцит водіїв на підприємстві становив 500 осіб. Зараз щомісяця з "Київпастрансу" звільняються до 40 водіїв. Чиновники запевняють, що до підвищення зарплати щомісяця звільнялося по 60-65 водіїв.

В цілому цифри глави столиці і його підопічних трохи не сходяться. Мер Кличко продовжує розповідати, що зарплата водіїв в "Київпастрансі" становить 400 євро максимум - за нинішнім курсом це близько 13 тисяч гривень. У свою чергу, на підприємстві відповіли, що середня зарплата водія автобуса за станом на вересень поточного року становить 17,5 тис. Гривень, а це близько 550 євро. Якось дивно, що мер столиці публічно розповідає про зарплату водіїв "Київпастрансу", а сам не знає, які вони насправді.

Depo.Кіев вже писав про те, що місячні проїзні в деяких європейських столицях обходяться навіть дешевше, ніж в Києві. Втім, зарплата водіїв чомусь дуже відрізняється - не на користь українських. А враховуючи, що Кличко не втомлюється нагадувати про зарплати в 1000 євро в Польщі, то не виключено, що розмовами про те, що київським водіям не вистачає на зарплати, киян знову готують до чергового підвищення тарифів на проїзд в автобусах-тролейбусах. Яке і так вже за часів мерства Кличка відбувалося тричі.

Більше новин про події в світі читайте на Depo.Кіев

Підписуйтесь на нашу сторінку Facebook