Реклама
Реклама
Реклама

Москвичів попередили про шахрайство із заміною лічильників води

Фото: портал мера і уряду Москви / Дарина Мясіна

У центрах держпослуг "Мої документи" попередили москвичів про випадки шахрайства з заміною лічильників обліку води. Про це передає Агентство "Москва" .

"Довірливим москвичам дзвонять представники фірм, які не пов'язані з центрами держпослуг" Мої документи "і керуючими компаніями. Вони можуть представитися ким завгодно, але на ділі - звичайні шахраї", - розповіли в прес-службі.

Уточнюється, що шахраї починають дзвонити задовго до реального терміну повірки лічильників. Вони представляються співробітниками центрів держпослуг і стверджують, що повернути гроші за надані послуги вони зможуть в районному центрі. Недоброзичливці можуть навіть вказати номер вікна або прізвище співробітника центру.

За інформацією прес-служби, часто зловмисники кажуть, що обов'язкова повірка лічильників скасована, і тепер вони міняють старі діючі лічильники на диво-прилади з терміном служби до 10 років.

Щоб не стати жертвою шахраїв, жителі повинні звірити термін повірки лічильників. Він зазначений у верхній частині Єдиного платіжного документа (в табличці для передачі показань ІПУ), в технічній документації приладу або при особистому відвідуванні центру держпослуг "Мої документи".

"Як тільки настане час повірки, самостійно виберіть організацію, яка пройшла акредитацію, або керуючу компанію з відповідним дозволом, або зверніться в ту організацію, яка виробляла установку лічильників", - додали в прес-службі.

Якщо вам почнуть дзвонити представники сторонніх фірм, уточніть назву організації, і обов'язково звірте дані з "чорним списком" недобросовісних постачальників послуг, з яким можна ознайомитися на офіційному сайті Федеральної антимонопольної служби РФ.

У прес-службі зробили висновок, що якщо громадяни все-таки стали жертвою шахраїв, то їм необхідно звернутися в правоохоронні органи.

Заміна лічильників раніше терміну не суперечить чинному законодавству, однак при заміні ІПУ до закінчення терміну повірки повернути все назад не можна.

Поділитися в соціальних мережах: