Реклама
Реклама
Реклама

Чисті новий губернатор Примор'я // Кандидат від Наздратенко на півкроку від прест ...

  1. Чисті новий губернатор Примор'я
  2. Кандидат від Наздратенко на півкроку від прест ...
  3. Баула знайшли з перерізаним шлангом
  4. Спадщина
  5. кримінальні підмостки

Чисті новий губернатор Примор'я

Оригінал цього матеріалу
© "Арсеньевские вести" , 31.05.2001, Фото: Lenta.Ru

Кандидат від Наздратенко на півкроку від прест ...

ПРИМОРЬЕ. Колишній губернатор краю Євген Наздратенко відкрито підтримав кандидата на губернаторський пост - власника судноплавної компанії "Роліз" Сергія Дарькіним.
Журналісти вважають, що за цією підтримкою варто не тільки солідарність з земляком (обидва - і Дарькін, і Наздратенко - родом з Дальнегорска), але і прагматичний розрахунок.
З грудня 1998 року Дарькін є президентом і головою наглядової ради банку "Примор'я", званого в народі "наздратенковскім". АТЗТ "Роліз" також належать суду "Пріморрибпрома", на розвиток якого Євген Іванович свого часу виділяв безоплатні позики.
У правоохоронних органах вважають, що нинішній комерційний і політичний успіх Дарькіна багато в чому обумовлений тим, що на протязі всього періоду своєї підприємницької діяльності він спирався на кримінал. З 1991 року Сергій Дарькін був співзасновником АТЗТ "Олена", який займався операціями з цінними паперами спільно з найвпливовішим на той момент кримінальним авторитетом краю - Сергієм Бауло. Це акціонерне товариство і сьогодні зареєстровано за адресою розташування основного офісу компанії "Роліз" - вул. Некрасовська, 50а. Інші підприємства Бауло, які і дали направлення діяльності "Роліз", частково влилися в корпорацію, засновниками якої також стали лідери кримінальних груп. Після несподіваної смерті Бауло влітку 1995 року його злочинне угруповання розпалася на дві. До однієї з них, очоленої двома найбільш одіозними і агресивними приморськими "авторитетами" Дмитром Глотовим та Володимиром Ніколаєвим і прозвали в народі "Вінні-Пухи", приєднався і Сергій Дарькін. Іншу очолив Ігор Карпов, колишній спортсмен, який прагнув до легалізації свого бізнесу. Головним місцем збору представників цих угруповань і раніше залишався офіс по вул. Некрасівській, 50а, а також готельний комплекс "Союз-Роліз", де для членів ОЗУ завжди заброньовані номери.
Обидва угруповання мали загальний легальний бізнес - контролювали Дальнегорском ліспромгосп, займалися транспортуванням ПММ танкерними судами, рибодобування. Однак "Вінні-Пухи" були більш агресивні, при вирішенні питань схильні до застосування силового впливу, підтримували контакт з кримінальними авторитетами з Комсомольська-на-Амурі. Ця різниця і визначила хід подій. У 1998 році Карпов був убитий. Його бізнес перейшов до "Роліз". Дарькін згодом одружився на вдові Карпова.

За матеріалами "Країни. ru "

***

Баула знайшли з перерізаним шлангом

Оригінал цього матеріалу
© "АиФ-Дальінформ" , Березень 1996

Олег Логунов, прокурор Радянського району Владивостока:

Ось лише кілька фактів замовних вбивств за 1995-й рік.

[...] На вересень-жовтень припадають відразу кілька гучних вбивств. Протягом двох місяців було вбито двох вельми впливових авторитету Олександр Макаренко (Макар Стріляний) і Сергій Бауло (Баул). Слідом за ними пішов в інший світ президент "Пріморрибпрома" Олександр Захаренко.

Баул помер при досить загадкових обставинах. За словами співробітників правоохоронних органів Владивостока, у вересні до авторитету приїхала делегація далекосхідного злодія Джема, що проживає в Комсомольську-на-Амурі. Разом з гостями Баул відправився на яхті в Японське море, щоб поплавати з аквалангом. Поїздку організував його близький родич, колишній капітан морської піхоти. Пізніше саме він першим виявить Баула на дні з перерізаним шлангом. Коли авторитету підняли на борт, він був ще живий, але врятувати його не вдалося.

Через три тижні вбили Макара Стрєляного: в середині дня в офіс авторитету, який знаходився в будівлі Центру народної культури, увірвалися двоє і розстріляли його з пістолетів.

3 жовтня в під'їзді власного будинку підірвали тридцятитрирічного Андрія Захаренко, генерального директора однієї з найбільших рибодобувних компаній - АТ "Пріморрибпром" і близького друга Баула. Як пізніше стане відомо, бомбу сховали за батареєю. Вбивство Захаренко переповнило чашу терпіння крайової влади - на наступний день після того, що сталося глава адміністрації краю зібрав екстрену нараду за участю начальницького складу правоохоронних органів [...]

***

Оригінал цього матеріалу
© НТВ.Ру , 14.06.2001

[...] Черепков продемонстрував на прес-конференції відеозапис відбулися шість років тому похорону відомого в краї "авторитета" Сергія Бауло . На плівці видно, що одним з розпорядників траурної церемонії була людина, схожий на Сергія Дарькіним, що вийшов у другий тур виборів губернатора Примор'я. [...]

***

Спадщина

Оригінал цього матеріалу
© "Арсеньевские вести" , 14.06.2001

кримінальні підмостки

Заплуталися в дружинах Дарькіна читачки нашої газети без кінця просять внести ясність в це питання, незважаючи на те, що в попередньому номері ми рекомендували їм звертатися в штаб Дарькіна. Тому відповідаємо тільки на питання, що виникло при читанні "АВ" №29: "У вашій газеті прочитали про те, що Дарькін одружився з удовою Карпова, а в іншій газеті написано, що Дарькін одружений на актрисі театру ім. Горького Ларисі Білоброва. Взагалі хто такі Карпов, Бауло і яке відношення їх дружини мають до Дарькіним? ".

СЕРПЕНЬ 1995 р.
"Позавчора в фойє крайового драматичного театру імені Горького пройшла церемонія прощання з трагічно загиблим в кінці минулого тижня (18 серпня-Прим. Ред.) Відомим в місті підприємцем і спортивним тренером Сергієм Бауло. Сергій Бауло користувався в місті великим авторитетом. Такий висновок можна зробити, тільки глянувши на кількість людей, які прийшли на панахиду - їх, за найскромнішими підрахунками, було понад півтори тисячі. Більшість вінків було підписано просто і ємко: "Від друзів", "Від знайомих".
Поруч з будівлею театру було припарковано 25 джипів різних моделей, кілька "BMW", а також інші машини. Приблизно дві сотні чоловіків, одягнених в чорні штани і того ж кольору сорочки, перемовляючись з допомогою радіостанцій, стежили, щоб все пройшло нормально. До речі, для того, щоб не створювати зайвих проблем на дорозі, співробітники ДАІ регулювали рух колони. "

Газета "Владивосток",
серпня 1995р.


ТРАВЕНЬ 1998р.
"Перше Травня у Владивостоці ознаменувався черговою розстрілом кримінального авторитета. Цього разу жертвою невідомого поки кілера став лідер однієї з угруповань приморській столиці 35-річний Ігор Карпов "

Газета "Новини",
№65, 1998р.

Цей особняк у районі ст. "Чайка" Сергій Дарькін орендує і проживає з сім'єю

"Ігор Карпов був досить відомий в світі владивостокського бізнесу. Він володів рядом компаній, в тому числі ТОВ "Білий лелека", якому належали популярний більярдний зал "Престиж" та продовольчі магазини в самому центрі Владивостока. Крім цього, за даними "В", Ігорю Карпову належав салон краси на вулиці Прикордонної. Карпов вклав чималі гроші в реконструкцію популярного в місті магазину на Светланской, 1. Чимало було витрачено на обладнання більярдного залу бару "Престиж". Відкрившись після реконструкції, ці заклади стабільно працювали і приносили непоганий прибуток. Знали підприємця кажуть, що він планував повністю викупити у міста будівлю на Светланская, 1.
Відомо також, що Ігоря Карпова називали людиною з найближчого оточення Бауло, ... загиблого при загадкових обставинах в 1995 році. За інформацією, отриманою кореспондентом "В", в команді Бауло Карпов виконував виключно важливі функції скарбника. Продовжував він виконувати ці функції і до останнього моменту ... ".

Газета "Владивосток",
6 травня 1998р.


"У кримінальних колах він користувався великою повагою. За неофіційною інформацією, після вбивства в минулому році Міхо (Михайла Осипова) Карпов став власником "общака" - тіньової каси ... Віддати останню шану покійному прибуло багато з авторитетів Владивостока і Находки. Вдова Карпова, відома у Владивостоці і дуже талановита актриса Лариса Білоброва, виголосила промову, зміст якої полягав у тому, що вона постійно твердила йому: "Давай поїдемо, не можна жити в постійному страху", на що чоловік відповідав: "Не можу, адже у мене тут друзі "...
Колеги Лариси Білоброва по театру імені Горького, яких кореспонденти "Н" попросили висловити свою думку про те, що трапилося, говорили так: "Ми знали Ігоря, чоловіка Лариси, тільки з хорошого боку" ... Якщо найбільших і впливових авторитетів кримінального світу Владивостока прибирають " без шуму і пилу "одного за іншим, то хіба вони лідери організованої злочинності? А якщо вони просто гвинтики в якійсь добре налагодженої кримінальної машині, то хто тоді сидить за кермом? "

Газета "Новини",
№65, 1998р


"Вибудовувати ланцюжок дає чималу поживу для роздумів: 25 лютого в слідчому ізоляторі убитий Сергій Ларіонов, 22 квітня гине Юрій Потапов, 1 травня - Ігор Карпов ... Ховали Карпова 4 травня через приміщення кінотеатру" Союз ", що на вулиці Добровольського. (Останнім часом зазначений кінотеатр із завидною регулярністю виконує функції такого собі центру ритуальних послуг. У цей день на прилеглій до будівлі території, де традиційно діє базарчик, ніякої торгівлі, незважаючи на вихідний день, не велося. "Прохання" відмовитися від торгівлі була занадто вагомою ... "

Газета "Владивосток,
6 травня, 1998 р.


"Сергій Дарькін закінчив Далекосхідне вище інженерне морське училище з червоним дипломом, був запрошений залишитися на кафедрі. Його дружина, Лариса Білоброва, вже 12 років працює актрисою в драматичному театрі. Першу дружину - дочка колишнього секретаря крайкому КПРС - Дарькін розлюбив і розлучився з нею. Живе з родиною в котеджі, їздить, як годиться приморському предпріімателю, на джипі "Ленд Круізер".

Газета "Комсомольская правда",
30 травня 2001 р


Редакція "АВ" не має відомостей про те, хто успадкував вищеперелічену нерухомість, що належала Карпову, а також "общаковой" касу. За законами громадянського суспільства першої спадкоємицею є вдова.

Взагалі хто такі Карпов, Бауло і яке відношення їх дружини мають до Дарькіним?
Якщо найбільших і впливових авторитетів кримінального світу Владивостока прибирають " без шуму і пилу "одного за іншим, то хіба вони лідери організованої злочинності?
А якщо вони просто гвинтики в якійсь добре налагодженої кримінальної машині, то хто тоді сидить за кермом?