Реклама
Реклама
Реклама

Сами смачний томатний суп

Не знаю, як ви, особисто я обожнюю помідори у всіх видах і проявах! Якщо ви до них також небайдужі, давайте готувати разом найсмачніший томатний суп. Літо - найкращий для цього час, і помідори смачні купити можна, і на фігуру цей суп впливає самим позитивним чином.


Літо - найкращий для цього час, і помідори смачні купити можна, і на фігуру цей суп впливає самим позитивним чином

Інгредієнти дуже прості, але до вибору помідор раджу підійти з особливою ретельністю, для самого смачного супу потрібні найстигліші і смачні помідори! Я вважаю за краще купувати їх на ринку, а якщо у вас на грядці вони ростуть, так це взагалі казка. Перець чилі використовуйте за бажанням, і в тій кількості, яка для вас прийнятно.

  • Помідори - 1 кг
  • Перець солодкий - 3-4 штуки
  • Лук, по можливості червоний - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі - половина маленького перчика
  • Бульйон (або вода) - 0,8 -1 л
  • Сир (пармезан або будь-який твердий сир)
  • Свіжий базилік
  • Оливкова олія

Оливкова олія

Перець злегка змастити олією, викласти у жароміцних форму або на фольгу і запекти в духовці при 180 градусах приблизно 20-30 хвилин. Шкірочка повинна злегка почорніти. Скласти перець в пакет і зав'язати, коли він охолоне, очистити від насіння і шкірки. Це сама трудомістка частина рецепта, але це можна зробити заздалегідь, день-два «філе» перцю прекрасно почекає в холодильнику.

Помідори залити на 1-2 хвилини окропом, після чого очистити від шкірки і нарізати довільно.

Дрібно нарізати цибулю і часник, перець чилі.

Дрібно нарізати цибулю і часник, перець чилі

У каструлі на невеликій кількості оливкової олії обсмажити цибулю до прозорості, додати часник і чилі. Готувати ще пару хвилин, помішуючи. Потім додати перець і через 2-3 хвилини помідори. Залити водою або бульйоном і варити під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин.

Пюріровать блендером, посолити. Якщо суп вийшов дуже густим, можна додати трохи бульйону. Посипати тертим пармезаном і базиліком.

З помідорами можна приготувати ще багато смачних і корисних страв. А ви знаєте, що з ботанічної точки зору помідор - це ягода? Зізнаюся, варення я з цих ягід теж варила. До супу також дуже підійдуть крекери домашнього приготування .

До супу також дуже підійдуть   крекери домашнього приготування

Щоб остаточно утвердитися в статусі помідорового фаната, покажу вам свої балконні плантації. Звичайно, розміри балкона не дозволяють виростити багато, зате взимку, коли мої вихованці переселилися на підвіконня і під Новий Рік дозрів черговий урожай, це було щось! У всіх новорічна ялинка, а у мене помідор у блискучій мішури. 🙂

🙂

Готуйте з задоволенням, заходите за новими рецептами, діліться враженнями і не соромтеся натискати на кнопочки соц.сетей.

А ви знаєте, що з ботанічної точки зору помідор - це ягода?