Реклама
Реклама
Реклама

Список СРО оцінювачів

  1. СРО оціночної діяльності
  2. Список СРО оцінювачів, реєстр - з чого вибирати?
  3. Умови вступу та членства в СРО оцінювачів
  4. Отримали користь від статті? Отримайте ще більше:

Загальний список СРО оцінювачів включає всього 15 зареєстрованих організацій

Загальний список СРО оцінювачів включає всього 15 зареєстрованих організацій. Це пов'язано не тільки зі скромним забезпеченням галузі, а й з особливостями роботи СРО оціночної діяльності.

СРО оціночної діяльності

У саморегулівної організації оцінювачів можуть складатися підприємці або суб'єкти професійної діяльності. У першому випадку мінімальне число членів становить 25 суб'єктів, у другому - 100. Як і передбачено вимогами до роботи саморегулівних організацій , Кожна СРО оцінювачів повинна затвердити звід правил і стандартів. Ці правила стають основою регулювання діяльності членів СРО. Розробка стандартів служить реалізації перших цілей СРО:

  • підвищення якості послуг;
  • ведення контролю за діяльністю членів СРО;
  • створення і підтримка професійних зв'язків всередині об'єднання.

Однією з основних функцій саморегулівної організації залишається захист інтересів членів СРО в суді. До судових розглядів доходить вкрай рідко, особливо у випадку з оцінною діяльністю. І тим не менше мати впевненість у своїй СРО оцінювачів не завадить.

Список СРО оцінювачів, реєстр - з чого вибирати?

Перше джерело інформації про діяльність СРО оцінювачів - реєстр, в якому завжди можна знайти мінімальний набір відомостей про СРО. Назва, місто, кількість членів і час роботи СРО допоможуть скласти перше враження про партнерство.

Як правило, вже за цими відомостями можна зробити вибір СРО. Якщо звертатися до розмірів вступних і членських внесків, то в більшості випадків вони збігаються. Ринок оціночної діяльності зовсім не великий, і фахівцям це тільки на руку.


Список СРО оцінювачів веде відповідальний за нього орган, Федеральна реєстраційна служба. Цей орган має ряд повноважень щодо забезпечення роботи СРО.

  • По-перше, це вже згадана функція ведення реєстру СРО оцінювачів
  • По-друге, нагляд за дотриманням СРО тих правил, які встановлює закон для діяльності саморегулівних організацій
  • По-третє, виключення з реєстру СРО через звернення до суду.

Умови вступу та членства в СРО оцінювачів

Бути прийнятим в члени СРО може бути тільки фахівець з певним освітою і досвідом роботи. Для фізичних осіб, що вступають в СРО оцінювачів, ці вимоги мають такий вигляд:

  1. Вища професійна освіта в галузі оціночної діяльності
  2. Відсутність судимості.

Критерії прості і треба думати що не викликають ніяких складнощів у претендентів на членство в СРО. До умов членства в СРО оцінювачів відноситься страхування відповідальності і внесення в СРО всіх встановлених законом внесків. У своїй роботі оцінювач не створює нових об'єктів, а значить його страховка поширюється тільки на його ж зобов'язання.

Чим ризикує замовник, користуючись послугами оцінювача? Збитком в даному випадку вважаються витрати, які несе замовник з вини виконавця послуг. Мінімальний розмір страхової суми - 300 000 рублів, а страховий тариф може становити від 0,05% до 1,5%.

Крім вказаний вимог, СРО може встановлювати свої умови членства, в чому вбачається черговий критерій для вибору однієї з СРО оцінювачів реєстру Федеральної реєстраційної служби.

Останнім часом нам все частіше телефонують з приводу вступу в СРО оцінювачів. Я відчуваю необхідність прояснити дещо, щоб не витрачати вашого часу даремно.
Вступ до СРО оцінювачів - досить простий процес. На відміну, наприклад, від вступу в СРО проектувальників . Ви легко впораєтеся з ним і без нашої допомоги - а брати гроші «за просто так» ми не привчені.
Так що оцінювачам, які бажають вступити в СРО, ми надаємо тільки інформаційну підтримку, повідомляючи ключові факти в статтях на цьому сайті.

Отримали користь від статті? Отримайте ще більше:

  • Статті з методиками ділового та особистісного зростання
  • Найважливіші для російського бізнес-спільноти новини
  • Старі та сучасні притчі про головне

Видаємо таємниці по e-mail. Підпишіться на них

.

Поділіться з друзями!

Список СРО оцінювачів, реєстр - з чого вибирати?
Чим ризикує замовник, користуючись послугами оцінювача?
Отримали користь від статті?