Реклама
Реклама
Реклама

Ін'єкції вітамінів: джерело енергії або пустушка?

До цього виду терапії вдаються зірки калібру Мадонни і Шеріл Коул, і все більше клінік краси вводять цю послугу для своїх клієнтів До цього виду терапії вдаються зірки калібру Мадонни і Шеріл Коул, і все більше клінік краси вводять цю послугу для своїх клієнтів. Але чи є вітамінні ін'єкції таким чудом, або це марна трата грошей?

У якихось людей, за словами доктора Кінселли, є природні проблеми з абсорбцією вітаміну в формі таблетки. Але уколи в м'язи (найчастіше, в сідничні) забезпечують організм повною дозою, яка повільно розчиняється в тілі протягом декількох тижнів. Оскільки цей вітамін є розчинним у воді, як тільки тіло отримає необхідну його кількість, воно виведе зайве назовні з сечею.

Втім, не варто сприймати ін'єкції вітамінів, як панацею від усіх бід. Так, одна дама страждала від недостатньої функції щитовидної залози, але не знала про це. Свої відчуття вона списувала на стрес, а уколи вітаміну В12 якраз допомагали прийти в себе. Звичайно, вони забезпечували тимчасове полегшення, але не вирішували проблему цілком. Поки жінка не пройшла через повноцінну діагностику і не дізналася справжньої причини своєї хронічної втоми, вона не могла кардинально поправити здоров'я.

Якісь лікарі вважають, що вітамінні ін'єкції дають чистої води ефект плацебо. Людині колють якийсь червоний розчин, який повинен надати йому додаткову енергію, і за який заплачено гроші. Шкоди він точно не принесе, але пацієнт може внутрішньо переконати себе, що йому стало значно краще. А сила переконання грає дуже велику роль в роботі нашого організму.

Але чи є вітамінні ін'єкції таким чудом, або це марна трата грошей?