Реклама
Реклама
Реклама

Суддя Журавський приховав в декларації особняк: фото

Раніше суддя Журавський цей будинок вказував в деклараціях за 2014 і за 2015 роки. Раніше суддя Журавський цей будинок вказував в деклараціях за 2014 і за 2015 роки

Бориспільський суддя "прибрав" з декларації елітний особняк / фото bihus.info

Цей факт журналісти виявили в ході розслідування для програми " Наші гроші з Денисом Бігусом ". "Це - будинок моєї дочки, яка живе окремо зі своєю родиною. Зареєстрована за іншою адресою", - пояснив Журавський.

Цей коментар журналісти отримали від судді безпосередньо біля в'їзду в маєток, розташованого в с. Красилівка Київської області. У той час він якраз виїжджав на роботу разом з дружиною.

Таким чином суддя пояснив, чому цього особняка немає в його декларації за 2017 рік, відзначають журналісти.

"При цьому суддя і його дружина не заперечували, що живуть в будинку. Віталій Журавський посилався лише на те, що ця нерухомість належить дочці. А оскільки дочка, за його словами, з ним не проживає, то він її і не декларував", - йдеться в розслідуванні.

Читайте також Київська комунальниця задекларувала як подарунок Tesla за 50 тисяч гривень (документ)

На зауваження журналістів, що згідно із законом він в будь-якому випадку повинен декларувати нерухомість, в якій проживає, Журавський відповів: "Ну, не знаю. Я там такої графи не знайшов".

У декларації його дружини Валентини Журавської цієї нерухомості також немає. Втім, раніше суддя цей будинок все ж вказував в деклараціях за 2014 і за 2015 роки, там його немає, починаючи з декларації за 2016 рік.

"Саме восени 2016 року Маргарита Журавська (так звуть дочка судді) отримала в подарунок відразу 5 об'єктів нерухомості. Серед них - і будинок з ділянкою в с. Красилівка", - розповідають журналісти.

Красилівка, - розповідають журналісти

фото bihus.info

"Згідно із законом, недостовірне декларування своїх доходів і майна може розцінюватися як адміністративне або навіть кримінальне правопорушення", - наголошується в розслідуванні.

Раніше журналісти дізналися, що глава Департаменту з нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генпрокуратури Володимир Бедриківський живе у великому маєтку під Києвом, записаному на його матір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter