Реклама
Реклама
Реклама

Купуємо житло в центрі України: огляд вінницьких квартир



21.12.2017 11:24

Затишний обласний центр поки не може конкурувати з містами-мільйонниками за розмахом. Однак має розвинену інфраструктуру, комфортні умови і вигідну близькість до столиці. Та й ціни набагато демократичнішим київських або дніпропетровських.


Тому не варто дивуватися, що охочих купити квартиру в Вінниці на Metry.ua з кожним роком все більше.

Пройдемося по місту?

У міста колоритна історія і незвичайна назва. Слово "Вінниця" на думку філологів та етнографів походить від слова "винокурня" (місце, де виготовлялися хмільні напої). Навіть зараз від Вінниці може захмеліти голова. Родина солодощів "Рошен", річковий фонтан, губернська архітектура і розмірений ритм життя обласного центру приваблюють багатьох. Сам місто ділиться на 3 адміністративних райони:

● Староміський. Колись саме з нього почався розвиток Вінниці. Зараз це тихий, найменший за площею район з переважно приватною забудовою. Але новобудови є і тут від економ до клубного типу. Житло на 45 кв.м. з чорновим ремонтом після будівельників з 1 кімнатою продають за 15 000 доларів. Середня вартість 2-кімнатної нового гніздечка від забудовника на 65 кв.м. - 26 000 у валюті. Найдорожче житло Староміського району коштує 65 000 доларів за 53 кв.м. з дизайнерським ремонтом і сучасними меблями;

● Ленінський. Вдало поєднує хрущовки, новобудови, промислові зони і офісні центри. Великою популярністю в цьому районі Вінниці користуються двокімнатні квартири для молодих сімей. Середня вартість такого житла становить 22 000 $ в хрущовках, 26 000 $ з чорновим ремонтом і 30 000 за чистової ремонт від забудовника;

● Замостянський - був колись околицею за мостом через Південний Буг. Розвинена інфраструктура, зони відпочинку та види на річку приваблюють сюди гостей міста. У Замостянському районі найдешевша однокімнатна квартира на вторинному ринку коштує вiд 7 000 доларів за 17 кв.м. в малосімейці. Житлоплощу в новобудовах доступна від 14 500 доларів за 40 кв.м. в клубному будинку з панорамними вікнами.

У місті потроху з'являються і нові масиви. Наприклад, в 2000-х з'явилося Поділля. А в 2011 почали інтенсивно розвивати Академмістечко. Зараз будівельні компанії пропонують житло на будь-який запит і гаманець. В елітному будинку на вулиці Зодчих продають однокімнатні апартаменти площею 46 кв.м. за 33 000. Найдорожчий варіант в новобудові - квартиру 105 кв.м. з 3 кімнатами, 2 санвузлами, дизайнерським ремонтом продають за 80 000 євро.

прогнози експертів

Аналітики Metry.ua помітили, що найчастіше купували нерухомість в масивах Замостя і Вишенька. Експерти констатують стабілізацію цін на квадратний метр на первинному і вторинному ринку. Навіть більше, при інтересі потенційного покупця власник або агентство у Вінниці готові скинути ще до 4% від вартості. Цю вдалу ситуацію варто використовувати саме зараз. Поки кількість пропозицій на вінницькому ринку нерухомості істотно перевищує попит.

PROMOTED


© Закон і Бізнес

Пройдемося по місту?