Реклама
Реклама
Реклама

Куди відправити відео і фото з порушенням ПДР в ГИБДД в 2019 році?

  1. Звернення про порушення ПДР
  2. Зробити заяву через Інтернет
  3. Карають за відео від очевидців?

Будь-який автомобіліст або пішохід має право засвідчити порушення ПДР Будь-який автомобіліст або пішохід має право засвідчити порушення ПДР.

Але багато хто не помічають порушень або не бажають на них реагувати. Так недобросовісний водій залишається безкарним.

Малоймовірно, що він пізніше зможе зробити над власною поведінкою відповідні висновки. Швидше за все, такий порушник продовжить порушувати ПДР і провокувати небезпечні ДТП.

Тому слід фіксувати подібні порушення і відправляти до відповідних інстанцій. Дізнаємося, куди відправити відео і фото з порушенням ПДР?

Зафіксувати порушення слід за допомогою фото-або відеокамери. Відеоматеріал з реєстратора - відмінне доказ вчиненого правопорушення. Якщо автомобіліст порушив правила зупинки або паркування, відобразити його машину можна з будь-якого ракурсу.

Необхідно враховувати такі фактори: Необхідно враховувати такі фактори:

  1. На фото або відео матеріалах державні номери повинні бути добре видно. Так інспектори правильно випишу штраф, на ім'я дійсного автовласника.
  2. Факт порушення також повинен бути добре видно. Якщо водій зупинив автомобіль там, де є заборонний знак, транспортний засіб фотографують разом з цим знаком.

Робіть кілька фотографій відразу. Добре, якщо телефон при цьому зафіксує час порушення та місце за допомогою GPS, а також цю інформацію можна позначити на фотографії.

На відео з відеореєстратора також повинні бути видні номери машини, яка порушує ПДР, інакше звертатися в ДАІ немає сенсу.

Куди відіслати матеріали?


Звернення про порушення ПДР

Розберемо, як відправити відео про порушення ПДР в ГИБДД в 2019 році Розберемо, як відправити відео про порушення ПДР в ГИБДД в 2019 році. Можна особисто надати записи, супроводивши їх заявою.

Можна відправити повідомлення через інтернет. У другому випадку співробітники ГИБДД можуть попросити свідка порушення з'явитися особисто в відділення.

У заяві позначають місце, дату, час правопорушення, відомості про автомобіль, статтю, яку порушив автомобіліст, по якій визначать покарання.

Якщо Ви подали заяву особисто, прикладайте до нього роздруковані фотографії або фото на диску, флешці. Інформацію краще подати до відділення, відповідальна за ділянку, на якому відбулося порушення правил.

Зробити заяву через Інтернет

Відповідну заяву можна подати на порталі ГИБДД через розділ "Прийом звернень" http://www.gibdd.ru/letter/ . До файлу прикріплюються матеріали.

Спочатку свідок порушення вибирає адресат по регіону, на території якого було скоєно порушення, заповнює поля, які позначені червоними зірочками.

В поле методу отримання відповіді краще вибирайте "в електронній формі", так як порушник має право ознайомитися із заявою в ДАІ, дізнається Вашу адресу і може помститися.

Вкажіть контактний номер для зв'язку. По ньому з Вами відразу ж може зв'язатися слідчий для оперативного отримання додаткової інформації.

Зазвичай заяви розглядають протягом 30 днів Зазвичай заяви розглядають протягом 30 днів. Відмовити в розгляді звернення можуть, якщо:

  • звернення продубльовано;
  • в заяві вказана невірна інформація про заявника або неправильний електронну адресу для зворотного зв'язку;
  • свідок супроводжував опис події образами або нецензурною лексикою;
  • некоректне складання тексту звернення;
  • звернення надано без певних документів або особистого підпису;
  • в заяві немає тієї чи іншої заяви.

Багато громадян у зверненнях вказують посилання на вже кимось розміщений в інтернеті матеріал з правопорушенням, але самі свідками не є. Також досить поширена помилка - відсутність в заяві часу, місце порушення, відомостей про автомобілі порушника.

Також деякі свідки відмовляються приходити у відділення для надання свідчень і надання додаткових відомостей по даній справі.

Куди ще викласти відео з порушеннями ПДР? У соціальні мережі або відомі групи в мережах з великою кількістю передплатників. Завдяки суспільним резонансом порушника нерідко вдається знайти і покарати.

Чи можна по відео покарати за порушення правил дорожнього руху? Так, покарання за порушення покладається на власників автотранспортних засобів.

Після відправлення матеріалів в ГИБДД інспектор встановлює машину, її власника, з'ясовує, хто в момент порушення був за кермом.

При розгляді матеріалів з зафіксованими порушеннями співробітник ГИБДД звертає увагу, чи дійсно дані фотознімки підтверджують винність водія, чи відображають правопорушення, видно чи на фотографіях або відео державні знаки автомобіля, чи є прив'язка до об'єкту, встановленим знакам, світлофорів, розмітка.

У відділення викликають власника ТЗ. Найчастіша причина закриття адміністративної справи - відсутність можливості встановити водія, який перебував за кермом в момент порушення ПДР.

Дізнаємося, чи є фото доказом порушення ПДР?

Карають за відео від очевидців?

Особа несе адміністративну відповідальність тільки за ті порушення, в яких встановили його провину Особа несе адміністративну відповідальність тільки за ті порушення, в яких встановили його провину.

Пункт 3 статті 28.1 КоАП РФ повідомляє, що заяви фізичних і юридичних осіб, повідомлення ЗМІ, в яких містяться дані про вчинений адміністративне порушення, - це привід для порушення справи про адміністративне правопорушення.

Підсумок: водія, який порушив закон, можна зафіксувати на фото або відео, а потім залучити його до відповідальності. Куди скинути матеріали, якщо Ви стали очевидцем правопорушення?

На сайті ГИБДД є спеціальна форма для звернень. Матеріали супроводжуються заявою. Також можна надати справі суспільного резонансу, виклавши відео в популярних групах різних соціальних мереж.

Не слід боятися фіксувати порушення, так як безкарний водій може і далі порушувати ПДР, що рано чи пізно призведе до серйозного ДТП.

Іноді при розгортанні конфлікті між учасниками дорожнього руху агресор перестає загрожувати своєму опонентові, як тільки помічає, що відбувається записують на камеру. В таких ситуаціях не можна залишатися байдужими. Порушник повинен бути покараний.


Дізнаємося, куди відправити відео і фото з порушенням ПДР?
Куди відіслати матеріали?
Куди ще викласти відео з порушеннями ПДР?
Чи можна по відео покарати за порушення правил дорожнього руху?
Дізнаємося, чи є фото доказом порушення ПДР?
Карають за відео від очевидців?
Куди скинути матеріали, якщо Ви стали очевидцем правопорушення?