Реклама
Реклама
Реклама

Ловля на мормишку взимку

  1. Відмінні риси зимових блешень
  2. види мормишок
  3. Безмотилкі
  4. Основні прийоми лову на зимову блешню

Зимова риболовля навіть більш популярна і любима рибалками, ніж ловля в теплу пору року. Малоактивні в холодній воді риба активно заковтує запропоновану наживку, головне правильно підібрати її для певної місцевості і конкретного водоймища. Відомо, що риба відмінно ловиться на ті види наживки, які водяться в її водоймі і часто служать їй кормом. Зимові блешні від Фіш-світ привертають рибу своєю грою, забарвленням, змушуючи реагувати на рух заковтуванням гачка.

Відмінні риси зимових блешень

Ловля на мормишку не обов'язкова в зимову пору року. Існують і літні види приманок. Їх конструкція заснована на роботі з більш активної рибою, з іншим поведінкою і глибиною проживання. Зимові приманки більш дрібні, розфарбовані в дуже яскраві кольори для залучення риби з далекої відстані, в той час як блешні для літа виконані в кольорі справжнього корму риби - мотиля, лялечок мухи, личинок бабок. На них добре ловиться окунь, карась, судак, плотва.

види мормишок

Не тільки вудка, а й інші товари для зимової риболовлі затребувані серед рибалок. Без хороших приманок, наживок і гачків неможлива справжня зимова риболовля. У поважаючого себе рибалки-професіонала завжди є набір, куди входять найкращі блешні для різних способів лову великої і дрібної риби:

  • лящ і плотва йде на важкі блешні темних кольорів. Підходять приманки з вольфраму;
  • великі блешні використовуються при лові на хижу рибу;
  • окунь клює на середні і великі блешні темних кольорів;
  • легка приманка підходить для лову в стоячих водах невеликої глибини.

Залежно від виду риби підбирають і форму приманки:
1. Великі риби, лящ і головень, люблять мормишку-чортик.
2. Принаду довгастої форми любить хижий судак.
3. Кульові блешні використовують для лову у самого дна.
4. Горіння блешні з міді і срібла залучають блиском граней рибу в каламутній воді.
5. Блешня-крапля використовується частіше для безмотильной лову риби.

Безмотилкі

Цікава ловля на мормишку взимку безнасадочних способом. Зловити рибу, навіть зголоднілу в зимовий період без використання наживки може тільки професіонал. Ці блешні відрізняються додатковим оснащенням у вигляді намистин і кембрика на цівку гачка. Їх гра і переливи приваблюють рибу, стимулюють її покуштувати частування. Так як частування не має запаху, тут дуже важлива тонка гра, розрахунок коливань і кількості рухів блешні у воді.
Цікава ловля на мормишку взимку безнасадочних способом Безмотилкі імітують личинки різних комах, що мешкають у воді і їх личинки. Такими харчується велика риба: лящ, окунь, плотва, тому і лов безнасадочних способом на них відмінний. Добре ловиться на такі снасті і судак. Блешня в такому випадку може бути виконана з вовни білого і червоних квітів.
В якості альтернативи живої наживки можуть використовуватися пластикові мальки або черви. Така наживка багаторазова, не доводиться кожен раз замерзлими руками насаджувати невеликий, ще й об'єкт, що рухається на гачок.

Основні прийоми лову на зимову блешню

Зимова ловля на мормишку не так проста, як здається. Для застосування цієї оригінальної приманки потрібно освоїти кілька прийомів:

  • хрестити лунку - кінчиком вудки роблять руху, в результаті яких вийде хрест;
  • підйом на 20 см від дна і амплітудою рухів в 2-3 см;
  • в 1-3 см від дна почати підйом різкими короткими рухами, з швидкістю 120 ривків в хвилину і амплітудою не більше сантиметра. Знову опустити на дно через 60 см підйому.

На Дніпрі може бути ефективним один спосіб, а на якомусь дрібному водоймі типу ставка покаже хороший результат зовсім інший метод. Тут потрібна вправність і досвід. Саме тому інтернет-магазин Фіш-світ пропонує таке розмаїття принад для зимової риболовлі - кожен рибалка зможе самостійно визначити, яким способом і на що риба краще ловиться на вибраному об'єкті.
На Дніпрі може бути ефективним один спосіб, а на якомусь дрібному водоймі типу ставка покаже хороший результат зовсім інший метод
Цікаве відео про лов на блешню допоможе розібратися з деякими моментами, які не освітленими в статті.

Ловля на мормишку взимку