Реклама
Реклама
Реклама

Баррозу сватав України, але в щасливий шлюб вірять не всі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

19 квітня 2011, 3:36 Переглядів: 19 квітня 2011, 3:36 Переглядів:   Янукович пообіцяв союз з ЄС

Янукович пообіцяв союз з ЄС. Фото М. Марків.

Боротьба за руку української красуні між Росією, яка схиляє нас до шлюбу в рамках Митного союзу, і Європою, яка хоче бачити нас в Зону вільної торгівлі, триває. У понеділок до Києва приїхав головний евроженіх, президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. І не з порожніми руками. "Єврокомісія дасть Україні 110 млн євро", - продемонстрував гість серйозність намірів. Гроші підуть на добудову саркофага на 4-му блоці ЧАЕС. Віктор Янукович шлюб пообіцяв. "Ми стоїмо за крок до підписання Угоди про асоціацію, яка передбачає створення зони вільної торгівлі", - сказав він. Нагадаємо, раніше глава місії України при ЄС Костянтин Єлісєєв заявляв, що Київ і Брюссель оголосять про заручини (про закінчення переговорів щодо Угоди про асоціацію) на саміті Україна-ЄС вже в грудні. Але ряд скептиків, які не вірять в наш щасливий шлюб (наприклад, єврокомісар Штефан Фюле), заявляли, що Україна неготова до такого серйозного кроку: мовляв, у нас і демократії немає, і зі свободою слова проблеми. Та й сама Україна, як ми вже писали, не проти вискочити заміж за обох наречених - і ЄС, і Росії (так, щоб ЗВТ для нас простягалася від Камчатки до Португалії). Однак Росія вимагає безумовної вірності (Митний союз - і крапка): інакше не стане знижувати для нас ціну на газ (і Баррозу чітко сказав, що крутити роман з обома - вийде). Зараз Україна, схоже, спробує через суд розірвати мезальянс, який уклала колишня влада (де ціна на газ для нас вираховується від базової вартості в $ 450). Але чи вийде у нас ця рокіровка? "Газпром", наприклад, упевнений, що це все суєта суєт і ловля вітру. Мовляв, нічого не вийде.

ПОЖЕРТВУВАННЯ. Тим часом чехи заявили про готовність дати нам 2,6 млн євро на ЧАЕС. Ще $ 1 млн на добудову саркофага дав президент "Шахтаря" Рінат Ахметов. І стільки ж він пожертвував на ліквідацію наслідків вибуху на АЕС в Фукусімі.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Баррозу сватав України, але в щасливий шлюб вірять не всі". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Рафал Анастасія

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але чи вийде у нас ця рокіровка?