Реклама
Реклама
Реклама

Невський район

Невський район Санкт-Петербурга межує з   Фрунзенським   ,   червоногвардійським   ,   центральним   і   Колпінський   районами

Невський район Санкт-Петербурга межує з Фрунзенським , червоногвардійським , центральним і Колпінський районами. Чисельність населення складає близько 490 тис. Чоловік і в наш час продовжує динамічно зростати. Це єдиний міський район, розташований на двох берегах Неви. При цьому структура забудови, а також житловий фонд правобережної і лівобережної частини радикально різняться.

Так, в лівобережній частині представлені всі типи, формати і покоління міського житла - від старого фонду до новобудов комфорт і бізнес-класу з видами на Неву. Лівобережна частина Невського району багата історичними та архітектурними об'єктами різних періодів. У той же час правобережна частина найчастіше асоціюється у городян з топонімом Веселий Селище.

Якість, ціни і споживчі характеристики житла в Невському районі помітно різняться в залежності від періоду будівництва і локації об'єкта. Основна частина житлового фонду Невського району - багатоквартирні будівлі радянського періоду споруди. На лівому березі є дореволюційні робочі гуртожитки, довоєнні містечка для робітників, житлові будівлі сталінського періоду , А також численні хрущовки - в основному це експериментальні п'ятиповерхівки серії 1-506, по планувальним параметрам не поступаються добротним сталінським домівках, а також масиви однією з найпроблемніших хрущовських серій - ОД.

Масова забудова правобережної частини Невського району почалася в другій половині 1960-х років. Найстаріша частина спальника - житлові квартали на початку Народної вулиці, на з'їзді з Володарського моста. Але власне правий берег - це перш за все район масової забудови зразка 1970-х років, відомий городянам як Веселий Селище.

Сучасні забудовники лівобережної частини району вважають за краще освоювати серединні квартали, а мальовничий берег Неви. У нашому десятилітті тут з'явилося кілька великоформатних житлових комплексів з видами на воду, Великий Обухівський (вантовий) міст і пришвартовані біля Річкового вокзалу теплоходи.

У нашому десятилітті тут з'явилося кілька великоформатних житлових комплексів з видами на воду, Великий Обухівський (вантовий) міст і пришвартовані біля Річкового вокзалу теплоходи

Найбільший новий проект правобережної частини - ЖК «Ластівчине гніздо» в Уткін заплави. Це комплекс з 12 висоток, розрахований в цілому на 8 тис. Квартир.

У Невському районі Петербурга склалася розвинена соціальна інфраструктура: в ньому в достатній кількості представлені сучасні торговельні комплекси, медичні, освітні та дошкільні установи. В останні роки виражений дефіцит місць в дитячих садах і школах спостерігається в Веселому Селищі (через те що тутешній соціалкою користуються жителі великого обласного житлового району Кудрово), а також в Уткін заплави, де швидкість будівництва соціальних об'єктів помітно відстає від темпів введення в дію нового житла.

Основна проблема території - транспортна. Але якщо з метро все в порядку (на території району є сім станцій підземки), то щодо наземного транспорту Невський район схожий на фортецю, оточену розвідними мостами. Власне, так і є. Вузькими шийками, що утрудняють доступ з інших районів міста, є мости через Неву і шляхопроводи над залізницями.