Реклама
Реклама
Реклама

На сталінську висотку в Воронежі повісили "Веселого Роджера"

Воронезький руфер назвав піратську витівку колег дурью

Однак зняти прапор виявилося непросто: спочатку рятувальники підігнали до башти найвищу в місті автовишку, але її виявилося недостатньо.

- У зв'язку з тим, що на території міста не знайшлося технічного засобу, яке могло б підняти людину на висоту понад 70 метрів, було прийнято рішення про залучення рятувальників-альпіністів, - повідомили в прес-службі міського управління у справах цивільної оборони і надзвичайних ситуацій .

В результаті антипіратська операція зайняла близько півтори години - один рятувальник-альпініст знімав прапор, двоє інших співробітників страхували його. За всім цим з цікавістю спостерігали численні перехожі та водії - висотка знаходиться в самому центрі Воронежа.

За всім цим з цікавістю спостерігали численні перехожі та водії - висотка знаходиться в самому центрі Воронежа

Андрій Гребеніков вважає, що його колеги вчинили безглуздо, повісивши прапор. Фото: https://vk.com/otrvrn ( «OTRV | Руфери Воронежа»)

Хто поставив прапор на вежу, поки невідомо - хуліганів шукає поліція . Варто відзначити, що на цю висотку час від часу полюбляють місцеві руфери (від англ. Roofing - лазіння по дахах хмарочосів).

Тим часом, відомий воронезький руфер, творець паблік «OTRV | Руфери Воронежа »Андрій Гребеніков в соцмережах назвав витівку з прапором« дитячими пустощами »

- Прапори на цій зірці - вже заїжджена тема, вони поширені, - прокоментував riavrn.ru Андрій. - Це просто дитячі пустощі заради стьобу, які мені незрозумілі. Я не був учасником цієї акції і не схвалюю її. Тому що тут немає ніякої задумки і концепції. Піратський прапор - дурь. Захотіли і приліпили. Ось 25 серпня 2015 на той же шпиль інша група воронезьких руферів вішала червоний прапор. Просто червоний, без політичного підтексту. Просто пам'ять. Повісили, сфоткали і самі ж зняли, чи не змушуючи нікого нервувати. І в ЗМІ це не висвітлювалося. Адже гармонійно виглядає, правда?

Екстремал також сказав, що рятувальники витратили занадто багато часу на зняття прапора - за його словами, будь-який руфер впорався б з цією справою за кілька хвилин.

- Але як вчора знімали прапор рятувальники - це просто комедія! Чому не змогли зняти без крана? У руфера «залазити» до зірки займає від сили п'ять хвилин. Зірка на перетині Кольцовском і Ворошилова серед нас вважається дуже легкою для залазити. Один співробітник Служби порятунку міг з легкістю розібратися із завданням без підйомника. Їх роботу і техніку безпеки можна зрозуміти, вони слідують регламенту, страховка - це зрозуміло, їх зобов'язують. Але вишка - дійсно зайве! З самого ранку 15 жовтня своєрідний кипиш рятувальників був в наших колах темою для обговорення. Навіть порівнювали цю ситуацію з вчинком нижегородського солдата, який, рятуючи кота, обірвав проводку, зламав дерево і розбив вікно . Сподіваюся, що надалі діяльність воронезьких руферів не створить проблем ніяким структурам.

Адже гармонійно виглядає, правда?
Чому не змогли зняти без крана?