Реклама
Реклама
Реклама

Рада як не купити кредитне авто з пробігом в Москві

  1. Що робити, якщо купив кредитний автомобіль?
  2. Як не купити кредитний автомобіль?
  3. Вивчення документації
  4. висновок

Багато автолюбителів, бажаючи заощадити гроші, вирішують купити авто з пробігом

Багато автолюбителів, бажаючи заощадити гроші, вирішують купити авто з пробігом. Купуючи авто у приватної особи, покупці ризикують купити кредитний автомобіль, що знаходиться в даний момент у банку в заставі, за який не була виплачена повністю сума, необхідна для погашення кредиту.

Найбільш поширені причини, за якими продаються заставні автомобілі:

Кредитні автомобілі не завжди продаються шахраями, які шукають легкої наживи. Заставне авто може продавати людина, яка виявився нездатним виплатити взятий ним кредит. Причиною цього може стати:

  • Втрата позичальником місця роботи;
  • Втрата позичальників джерела доходу через проблеми зі здоров'ям;
  • Розділ майна після розлучення;
  • Власника не влаштувала марка авто та ін.

Продаж авто з пробігом, за яке не було виплачено заставу, може здійснюватися з різних причин. В даному випадку важливо, щоб власник уживаного автомобіля не приховував, що він знаходиться в заставі. Ті ж продавці, які замовчують про даний факт, є шахраями. Про це людина, яка купила заставне авто, з'ясовує це вже після покупки.

Що робити, якщо купив кредитний автомобіль?

Що робити, якщо купив кредитний автомобіль

  1. Спробувати домовитися з продавцем мирно. Якщо авто було продано вам шахраєм, і вже повним ходом йде судовий процес, пов'язаний зі стягненням кредитних коштів, на мирну домовленість з продавцем можете не розраховувати. Якщо ж продавець планував справно виплачувати кредит і не повідомив вам про борг, щоб просто не відлякати вас від здійснення покупки, спробуйте відшукати його і домовитися про розірвання договору купівлі продажу автомобіля або про негайне погашення взятого кредиту.
  2. Зверніться в поліцію. Напишіть заяву в поліцію за фактом шахрайства. Можливо, продавець вже неодноразово здійснював подібні протизаконні дії, і тоді буде заведено кримінальну справу, в якому факт шахрайства розцінюватися може проти банку, а не проти вас.
  3. Звертайтеся до суду з проханням визнати незаконною укладену вами угоду з поверненням в початкове положення сторін цієї угоди. Якщо судом ваша прохання буде задоволено, вас зобов'яжуть повернути куплений автомобіль, а продавця змусять повернути вам отримані від вас гроші. Якщо ж необхідної грошової суми у нього не виявиться, з нього буде примусово стягнуто майно на суму боргу.

Як не купити кредитний автомобіль?

Щоб не опинитися в дуже неприємній ситуації, пов'язаної з необхідністю звернення до суду або поліцію, краще перестрахуватися і ретельно перевірити уживане авто перед його покупкою на предмет застави. В першу чергу це стосується таких російських регіонів, як Москва, Московська область і інших великих міст, багато жителів яких вважають за краще давати приватні оголошення про покупку автомобілів, а не купувати їх в автомобільному салоні.

Збираючись купити автомобіль в Москві, ви повинні постаратися перевірити авто на наявність кредиту. Як дізнатися що машина в кредиті? Зробити це можна кількома способами.

Вивчення документації

  • Купуючи авто з пробігом в Москві, уважно ознайомтеся з документацією виставленої на продаж машини. При цьому особливу увагу слід приділити паспорту транспортного засобу, особливо в разі, якщо ПТС на руках. Якщо паспорт транспортного засобу продається авто був замінений, обов'язково прочитайте, з якої саме причини це сталося. Відмітка про те, що заміна ПТС проведена була через його втрати, повинна стати для вас насторожує фактором. Він може свідчити про те, що купується машина в заставі у банку. Якщо ж стоїть позначка «Натомість зданого ПТС», все в порядку.
  • Не варто купувати б / у автомобілі по генеральній довіреності. Купуючи таке авто, слід укладати офіційний договір, в якому повинна бути вказана точна грошова сума, за яку він купується.
  • Попросіть продавця продемонструвати вам його договір купівлі-продажу авто разом з усіма платіжними документами (чеками та ін.), Які зможуть підтвердити, що продавець при купівлі автомобіля гроші в касу вносив особисто, що вони не були переведені банком. Також ви можете відвідати салон, в якому був куплений автомобіль, і навести довідки там. Особливе значення слід приділити перевірці придбаного авто в ГИБДД і ФССП. У них є спеціальна база, в яку вносяться заставні автомобілі. З цієї базі можна буде перевірити купується транспортний засіб.
  • Плануючи купити машину на Авито ру або дром авто ру, зверніть увагу також на частоту зміни власників вподобаного вам авто з пробігом. Вам слід насторожитися, якщо власники його змінювалися надто часто. Цей факт може свідчити про спробу заплутати покупця і утруднити йому процес перевірки того, є виставлений на продаж автомобіль кредитним.
  • Наявність у продавця довідки від фінансової установи про погашення кредиту - пряме свідчення такого, що з автомобіль не є кредитним. Чесною людиною кредитна історія автомобіля замовчує не буде. Ви можете звернутися за що цікавить вас інформацією в банк, в якому отримував грошову позику власник придбаного вами автомобіля.
  • Ще одним підозрілим фактором є відсутність поліса КАСКО. Можливо, господар машини, який давав оголошення «продам авто», просто вирішив заощадити на страховці. А може бути перед вами шахрай, який продає автомобіль, обтяжений заставою. Поліса КАСКО у нечесного продавця точно не буде, оскільки банк ставить в полісі кредитного автомобіля позначку або друк про те, що він обтяжений заставою. Якщо шахрай дуже хитрий, він може придбати поліс самостійно, не залучаючи до цього процесу банк-кредитор. Однак це буде супроводжуватися солідними витратами, тому зазвичай мало хто йде на такий крок.

огляд автомобіля

Після перевірки документів, слід ретельно оглянути сам автомобіль. При цьому слід звернути увагу на встановлене на ньому обладнання, а також на пробіг транспортного засобу.

При продажу кредитного авто шахраї часто накручують кілометри на його спідометрі з метою його штучного старіння. Робиться це з метою маскування, щоб створити видимість регулярного використання автомобіля.

Також слід звернути увагу на встановлене на авто додаткове обладнання. Відсутність такого обладнання може свідчити про придбання його в кредит з метою шахрайської продажу. Кредитні автомобілі зазвичай не тюнінгованих. У них, як правило, відсутні магнітола і сигналізація.

висновок

Перераховані вище поради дозволять вам мінімізувати ризик придбання заставного авто. Втім, стовідсоткову гарантію, що купується автомобіль не перебуває в заставі, отримати неможливо. Придбання вживаного автомобіля завжди пов'язане з певним ризиком купити машину, що знаходиться в заставі у банку. До того ж, машина може перебувати в заставі не у банку, а у ломбарду. Перевірити ж автомобіль щодо ломбарду практично неможливо.

Якщо сподобався вам старий автомобіль має будь-які проблеми з документами, від його покупки краще відразу ж відмовитися. Таке авто може бути викрадено, закладено в ломбард або мати кредитні обтяження в фінансовій установі. Єдиної системи перевірки автомобіля на кредит сьогодні не існує, тому визначити на сто відсотків, чи є авто заставним, неможливо. Відбувається так тому, що у ДАІ не налагоджена співпраця з банками. Тому представник ДІБДР зареєструє договір купівлі-продажу вживаного авто, не підозрюючи навіть, що цей автомобіль знаходиться в заставі.

Що робити, якщо купив кредитний автомобіль?
Як не купити кредитний автомобіль?
Що робити, якщо купив кредитний автомобіль?
Як не купити кредитний автомобіль?
Як дізнатися що машина в кредиті?