Реклама
Реклама
Реклама

Повернення грошей за лікування (в т.ч. операцію)

Як повернути частину грошей, витрачених на операцію Як повернути частину грошей, витрачених на операцію? Читайте офіційні правила нижче.

У відповідності з Податковим кодексом РФ, працевлаштований громадянин, регулярно відраховувати від зарплати 13% -ний прибутковий податок, може скористатися правом на соціальний податкове вирахування, який повинен бути адекватний витраченої на лікування сумі.

Це дає Вам можливість повернути частину грошей, які пішли на оплату медичних послуг (обстежень, медикаментозного лікування або хірургічного втручання).

Наприклад, сплативши в будь-який очної клініки Москви або іншого міста за лікування катаракти суму в 50 тис. рублів, Вам надається право повернути відрахований 13% -ний прибутковий податок, що в сукупності від вартості лікування податкове вирахування складе 6 500 руб.
Якщо Ви провели процедуру по Ексімер-лазерної корекції зору (lasik) і міопії слабкого ступеня (до 3 діоптрій) оцінену в 70 тис. Рублів за обидва ока (разом з передопераційним обстеженням). Це означає, що Ви маєте право отримати назад 9 100 руб. - суму відрахованого Вами прибуткового податку, що становить 13% від вартості послуг.

Щоб отримати ці гроші (відрахування), після закінчення календарного року потрібно звернутися до податкової інспекції, що знаходиться за місцем Вашої реєстрації. Не забудьте наступні документи:

1. Копію договору на надання медичних послуг. Цей договір укладається при першому візиті пацієнта в нашу клініку і один екземпляр обов'язково залишається у Вас.
Якщо у Вас не виявилося подібного договору, в податкову необхідно принести копії інших документів, які підтверджують факт лікування (виписку з медичної карти або ж виписаний епікриз, підписані лікарем).

2. Довідку про оплату за медичні послуги для подання до податкових органів РФ. Її видають адміністратори нашої клініки за попереднім запитом.
Такі довідки ставиться видавати всім установам охорони здоров'я РФ, які мають ліцензії на надання платних медичних послуг (незалежно від форми власності та відомчого підпорядкування). Це поширюється і на установи санаторно-курортного лікування. Дана довідка підтверджує факт отримання послуг і оплати їх в касі установи. У Вас є право вимагати довідки про будь-яких проведені витрати, протягом 3 років після закінчення календарного року - податкового періоду, в якому відповідні витрати проводилися.

3. Копію ліцензії клініки, роздільну надання відповідних послуг. Цей документ Ви отримаєте у наших адміністраторів також як і довідку, що підтверджує оплату послуг.
Якщо копія ліцензії не буде представлена ​​(наприклад, Ви лікувалися у приватного лікаря, який не має ліцензії) в податковому відрахуванні Вам буде відмовлено.

4. Оригінали платіжних документів, а також їх копії підтверджують факт оплати послуг. До таких документів належать прибуткові касові ордери, касові чеки, банківські платіжні доручення, що засвідчують факт перерахування коштів за послуги на розрахунковий рахунок медичної установи.
Якщо Ви тільки плануєте оплатити медичні послуги, слід пам'ятати, що платіжні документи потрібно оформляти на ім'я платника податків - претендента на отримання виплат. Це стосується і випадків, коли лікування надавалося третім особам: батькам, чоловікові або дитині платника податків.
5. Заява (форма довільна). Зразок такої заяви Ви зможете отримати у відділенні, що працює з фізичними особами в районній податковій інспекції.

6. Заповнену декларацію форми 3-ПДФО за минулий календарний рік. Бланк такої декларації можна роздрукувати на порталі www.nalog.ru або отримати в податковій інспекції.

7. Довідку з місця роботи форми N 2-ПДФО про суму нарахованих доходів і виплачених податків за минулий календарний рік.

Якщо медичні послуги отримували Ваші родичі, то до заяви повинні додаватися:

- копія свідоцтва про шлюб, у разі отримання медичних послуг Вашим чоловіком (дружиною);
- копія свідоцтва про народження дитини, в разі отримання медичних послуг Вашою дитиною до 18 років;
- копія Вашого свідоцтва про народження, в разі отримання медичних послуг Вашими батьками.

- копія свідоцтва про шлюб, у разі отримання медичних послуг Вашим чоловіком (дружиною);   - копія свідоцтва про народження дитини, в разі отримання медичних послуг Вашою дитиною до 18 років;   - копія Вашого свідоцтва про народження, в разі отримання медичних послуг Вашими батьками

Детальніше про оформлення соціального податкового вирахування, дізнайтеся на сайті www.nalog.ru або у відділенні районної податкової інспекції.

Як повернути частину грошей, витрачених на операцію?