Реклама
Реклама
Реклама

Мегафон повернення помилкового платежу: варіанти і способи повернення

  1. Коли розглядають заявки в салоні
  2. Якщо вам зарахували чужі гроші ...
  3. Інші нюанси
  4. Нюанси використання сервісу по поверненню помилкових платежів
  5. шахрайські схеми
  6. висновок

Якщо гроші були відправлені не на те номер Мегафон, клієнту стільникової компанії необхідно пред'явити паспорт та чек. Але навіть якщо підтвердження оплати у вигляді чека не буде, можна самостійно переписати цифри з електронного платіжного документа на терміналі. Мається на увазі те пристрій, через яке ви вносили гроші за зв'язок.

Якщо розбіжність при наборі склало одну або кілька цифр, достатньо зателефонувати за контактним телефоном. Вас з'єднають з сервісною службою, де відповість один з менеджерів по роботі з клієнтами. Через них можна буде повернути помилковий платіж Мегафон.

Коли розглядають заявки в салоні

Зазначений вище варіант буде актуальний, якщо мала місце одна з ситуацій:

  • помилка клієнта стільникової компанії склала одну або дві цифри, не більше;
  • як вірний номер телефону, так і той, що був набраний неправильно, зареєстровані на фізичних осіб;
  • з моменту, коли була проведена операція, пройшло не більше 14 днів;
  • номер, на який помилково були відправлені гроші, також належить компанії Мегафон.

Як повернути помилковий платіж? Якщо ви поклали не на те номер Мегафон грошові кошти і збираєтеся їх повертати, необхідно звіритися з вищевказаним списком. Якщо хоча б одна з цих умов буде порушено, доведеться особисто з'явитися в офіс мобільного організації. Якщо сума грошей була спрямована не так на рахунок іншого абонента, потрібно попрямувати за адресою, який надрукований на чеку терміналу.

Увага! Після звернення клієнта в офіс стільникової компанії йому необхідно написати заяву. У ньому він повинен вказати правильний номер свого стільникового.

Будь-який клієнт має можливість вимагати від компанії повернути йому грошові кошти на банківську карту або у вигляді готівки. Слід заздалегідь повідомити співробітнику сервісної служби про свої наміри, щоб він міг надати додатковий бланк для заповнення від компанії Мегафон повернення помилкового платежу, який був зарахований до іншого абонента, допускає тільки за певних умов.

Для цього на рахунку останнього повинно бути достатньо коштів. Щоб не зіткнутися з додатковими проблемами, фахівці стільникової компанії Мегафон рекомендують не затягувати з поверненням грошей, зарахованих помилково. Тільки в цьому випадку можна буде розраховувати на своєчасне повернення платежу без будь-яких проблем.

Якщо вам зарахували чужі гроші ...

Як бути людині, якщо йому поклали на рахунок чужі гроші? Зазвичай в таких ситуаціях інший абонент сам прямує за допомогою в салон зв'язку. Ось чому рекомендується деякий час перечекати, не витрачаючи надійшли гроші. Консультанти компанії самостійно зроблять переоформлення платежу.

Необхідні кошти будуть переведені на правильний номер телефону. Досить буде простежити за балансом, щоб помітити списання грошових коштів. Якщо він зменшився приблизно на ту суму, яку ви отримали, значить, повернення був проведений, і хвилюватися не потрібно.

Буває і так, що клієнти стільникової компанії самостійно телефонують людині, на чий рахунок вони помилково зарахували гроші. При цьому звучать прохання направити їх назад. Однак фахівці стільникового фірми настійно радять переконатися, чи не надійшли їм кошти. Можливо, ніякої помилки і не було. Іноді за такою схемою працюють шахраї, тому треба проявляти уважність.

Інші нюанси

Інші нюанси

Незважаючи на те, що визначені терміни повернення коштів на рахунок по офіційно встановленим правилам не перевищують 14 днів, на практиці вони рівні 4 днях. За відгуками людей, які зіткнулися з такою ситуацією, краще завжди зберігати чек платежу, який ви пробили. Це буде найкращим підтвердженням ваших дій.

Якщо ви з якихось причин не змогли протягом двох тижнів звернутися за допомогою до фахівців Мегафона, оператор має право відмовити вам у поверненні.

Якщо з якихось причин помилковий платіж Мегафон був проведений з розбіжностями в номері від 3 і більше цифр, шанс роздобути назад внесені кошти значно зменшуються.

Буває, що неправильно введений код оператора. Припустимо, якщо у Мегафона код 925, людина може набрати помилково 915. Це код МТС. В даному випадку звернутися слід в офіс останньої організації. Це пояснюється тим, що гроші надійшли на рахунок абонента, який обслуговується іншою мережею. Вимагати що-небудь у Мегафона в даній ситуації безглуздо, так як у компанії немає доступу до операцій з рахунками.

Зверніть увагу! Заповнити заяву можна і на сайті оператора Мегафон. До бланку необхідно прикріпити скан копії чека платежу. На розгляд заявки йде зазвичай не більше 3 робочих днів. Про результати клієнта інформують за допомогою повідомлення SMS.

Нюанси використання сервісу по поверненню помилкових платежів

Автоматизований сервіс повернення помилкових платежів дозволяє переоформити досконалий платіж. Номер 8 800 550 70 95 призначений спеціально для звернення клієнтів, які потрапили в таку ситуацію. Для успішного розгляду заявки необхідно, щоб в цілому сума платежу не перевищила 3 ​​000 руб.

За статистикою, в салони Мегафон звертається понад 65 000 чоловік, які допустили помилку в номері стільникового, проводячи платіж. Однак є підозра, що реальна кількість постраждалих від власної неуважності більше. Багато абоненти як і раніше не знають про те, що є можливість оформлення повернення платежу і перенаправлення його на власний номер. У всіх філіях Мегафон доступна послуга по автоматичному поверненню грошей.

шахрайські схеми

Шахраї не дрімають, і нерідко мішенню для них стають власники мобільних телефонів. Вони ретельно продумують свої дії, в результаті чого довести, що абонент став жертвою злочинців, стає складно. Зокрема, отримавши доступ до паролів від Особистого кабінету, зловмисники можуть оформити різні платежі на інші номери. При цьому гроші з рахунку абонента, який нічого не підозрює, плавно перетікають на абонентський рахунок шахрая. З цієї причини будь-якого роду особисті дані передавати незнайомим особам не варто.

Навіть якщо мова йде про консультантів довідкового центру Мегафон, не завжди можна бути впевненим в їх сумлінному виконанні своїх обов'язків, особливо якщо співробітник влаштувався на роботу недавно.

висновок

Якщо все ж ви зрозуміли, що вашою довірливістю скористалися, власну sim-карту треба заблокувати якомога раніше. Щоб повернути гроші, необхідно звернутися в правоохоронні органи.

Як повернути помилковий платіж?
Як бути людині, якщо йому поклали на рахунок чужі гроші?