Реклама
Реклама
Реклама

Як повернути матрац в магазин?

  1. Якщо Ваш матрац пром'яли
  2. Якщо матрац пахне
  3. Якщо помилилися з розміром
  4. Якщо не підійшла жорсткість
  5. Якщо просто потрібно повернути гроші

Чи можна повернути матрац назад в магазин, якщо він вас не влаштував з якоїсь причини? Питання серйозне, адже така покупка розраховується мінімум років на п'ять використання. І природно ми очікуємо отримати комфортний сон, а не новий головний біль.
Чи можна повернути матрац назад в магазин, якщо він вас не влаштував з якоїсь причини

Звичайно, відповідь на питання, чи підлягає поверненню матрац, залежить від причини, по якій у вас з'явилося таке бажання. Давайте розберемося, що можна зробити в кожному випадку.

Якщо Ваш матрац пром'яли

Ви купили матрац зовсім недавно, гарантійний термін ще не минув, а на ньому вже з'явилися нерівності? Чи можна повернути такий матрац і як це зробити?
Для початку сфотографуйте провал. При цьому необхідно, щоб матрац лежав на підлозі або рівному дні ліжка. Щоб провал був чітко помітний, покладіть на матрац довгу лінійку.
Зверніть увагу, що згідно із законом, перепад висоти менше 4 см провалом не рахується. Однак, більшість фабрик відноситься до таких претензій лояльно і ремонтує або змінює матрац.
Ви купили матрац зовсім недавно, гарантійний термін ще не минув, а на ньому вже з'явилися нерівності

Якщо матрац пахне

Новий матрац, тільки що вийнятий із заводської упаковки, іноді може трохи пахнути. Почекайте 2-3 дня. У 99% випадків запах нового матраца зникне.
Якщо Вам "пощастило", і запах залишився, зателефонуйте в магазин, в якому ви купували матрац. Часто цього вже достатньо для оформлення повернення матраца. Деякі магазини можуть зажадати написати претензію. Це нормально, і говорить не про бажання магазину "тягнути гуму", а просто про точне комісій із соціального страхування.
Як правило, достатньо відправити претензію по email із зазначенням номера вашого замовлення і вкладенням:

  • заяви з датою і підписом (скан або фото);
  • копії документів до матраца;
  • фото матраца і вшивний ярлика.

Попросіть щоб Вам вислали у відповідь на електронну пошту лист з датою отримання претензії.
Попросіть щоб Вам вислали у відповідь на електронну пошту лист з датою отримання претензії
Питання запаху дуже складний в експертизі. Фактично, все зводиться до того що приїжджає співробітник фабрики і нюхає матрац. Проте, якщо запах дійсно є, матрац змінюють без зайвої тяганини.

Якщо помилилися з розміром

Це неприємно, але таке буває. Зателефонуйте в магазин і попросіть обміняти матрац на модель потрібного розміру.
Добре, якщо ви помилилися в більшу сторону. Вам доведеться оплатити переробку і доставку. Якщо в меншу - то будуть виготовляти новий і доплата за обмін матраца виявиться більшою.
Якщо матрас не розкривали, то іноді можна домовитися про дуже дешевому обміні.
Це неприємно, але таке буває
Тут закон на стороні продавця, і помилку доведеться сплатити Вам. Тому перед покупкою вимірюйте спальне місце металевою рулеткою. Детальніше, як підібрати розмір матраца до ліжка, читайте тут .

Якщо не підійшла жорсткість

Тут також закон на стороні магазину. Формально продавець має право відмовити в поверненні матраца належної якості. Однак, сьогодні магазини, які дорожать своєю репутацією, домовляються з фабриками про переробку шарів або заміні матраца, якщо він не був у використанні.
Спокійно повідомте про проблему в магазин. Матрац завжди можна переробити в більш м'який або більш жорсткий, і це коштує не так уже й дорого. Зазвичай - близько 20% від вартості матраца.
Щоб уникнути необхідності в заміні матраца з цієї причини, в ідеалі перед покупкою краще полежати на матраці в одному з салонів або шоурумів інтернет-магазину або виробника матраців. Зазвичай у найвідоміших фабрик вони є в багатьох великих містах.
Тут також закон на стороні магазину

Якщо просто потрібно повернути гроші

Якщо матрацом користувалися, тобто упаковка розкрита, то це найскладніший випадок. Можна придумати багато хитрих або підступних схем для повернення матраца належної якості. Але чим більше фабрика - тим менша ймовірність, що котрась із прийомів допоможе.
Тому просто чесно пишіть заяву на повернення матраца з утриманням витрат фабрики по переробці.
купити матрац

Чи можна повернути такий матрац і як це зробити?