Реклама
Реклама
Реклама

Як повернути 13% за лікування?

  1. Що потрібно від Вас?
  2. Що робити далі?
  3. А ТЕПЕР ЗОВСІМ ДОКЛАДНО, АЛЕ ПРОСТИМ МОВОЮ
  4. Хто може повернути собі гроші?
  5. Скільки можна мені повернути?
  6. Що потрібно робити?

Які документи підготувати і куди звертатися

Мало, хто знає, але за лікування в приватній клініці можна повернути 13% від держави. Звичайно, це правило працює, якщо клініка працює законно. Це означає, що у клініки є діюча ліцензія, з Вами при зверненні уклали договір на платні медичні послуги, після оплати Вам надали касовий чек. Тоді Ви можете скористатися так званим податковим вирахуванням і повернути собі 13% від сплачених грошових коштів в клініці (згідно із законодавством РФ, ст. 219 НК РФ ,. Сьогодні ми розповімо, як це зробити?

Давайте розглянемо на прикладі. Ви звернулися в «Клініки доктора Кравченко» в березні 2016 році і зробили протезування 10 зубів на суму 56.000 рублів, а потім вже влітку пройшли повне обстеження у дорослій поліклініці, пройшовши терапевта, гінеколога, кардіолога, невролога, отоларинголога, офтальмолога, а також зробили комплексне ультразвукове дослідження, зробили електрокардіографію, здали аналізи крові, сечі, калу, виділень, зробили фізіотерапевтичні процедури, а також зробили 5 крапельниць, за що витратили 12100 рублів. Крім цього Ваша дитина звертався в дитячу поліклініку «Клініки доктора Кравченко», де він також пройшов діагностику і огляди дитячих вузьких фахівців, за що Ви заплатили 6200 рублів. Ще й Ваша мама лікувала зуби в клініці і поставила імплантати, в загальній сумі на 45.600 рублів.

В цілому за 2016 рік Ви витратили 119.900 рублів. Ви маєте законне право повернути собі 15,587 рублів.

На замітку! У «Клініці доктора Кравченко» є дисконтна система. Після будь-якого першого звернення в клініку Ви автоматично отримаєте дисконтну карту клініки, яка надає знижку 10% на послуги стоматологічної клініки, дорослої поліклініки, дитячої поліклініки. Якщо враховувати дисконтну карту + податкове вирахування, то Ваша сукупна знижка на лікування складе 21,7%. Приклад нижче:

Приклад нижче:

Що потрібно від Вас?

Від Вас буде потрібно касові чеки та договору про надання платних медичних послуг. Їх Ви отримаєте кожен раз при зверненні в «Клініку доктора Кравченко». З ними Вам потрібно звернутися в бухгалтерію клініки, щоб отримати довідку для податкової. Бухгалтерія клініки працює з понеділка по четвер з 8:30 до 17:00 (перерва на обід з 12:00 до 12:30), в п'ятницю з з 8:30 до 16:00 (перерва на обід з 12:00 до 12 : 30). Співробітник бухгалтерії забере Ваші документи і попросить Вас присісти. Від 15 до 30 хвилин Ваша довідка для податкової буде готова. Разом з довідкою Вам нададуть копію ліцензії клініки.

Що робити далі?

Далі Вам потрібно самостійно підготувати наступні документи:

  • ксерокопію ІПН
  • Ксерокопію паспорта (основна інформація + сторінки з пропискою)
  • Налоговаю декларацію за формою 3-ПДФО
  • Довідку про доходи за формою 2-ПДФО (надається Вашим роботодавцем в бухгалтерії).
  • Заява на повернення податку з реквізитами рахунку, на який податкова перерахує Вам кошти.
  • Подати документи в податкову (через офіс або через сайт nalog.ru )

На замітку! Сьогодні багато банків пропонують свої послуги з допомоги повернути 13%. Наприклад, Себрбанк або АльфаБанк. Детальніше Ви можете дізнатися на їх сайтах або в call-центрі банків.

Ще раз уточніть:

  • Податкові відрахування повернуть, якщо ви оплачували власне лікування або лікування батьків, чоловіка, дитини до 18 років.
  • Подати заяву на відрахування можна протягом трьох років з моменту оплати лікування.
  • Для отримання вирахування збережіть чеки і договори. Попросіть в клініці довідку для податкової, а на роботі - довідку 2-ПДФО.
  • Відскануте документи і подайте заяву на сайті податкової або в офісі податкової. Після того, як ви відправите заяву, гроші надійдуть на Ваш банківський рахунок протягом місяця.

А ТЕПЕР ЗОВСІМ ДОКЛАДНО, АЛЕ ПРОСТИМ МОВОЮ

Що таке взагалі цей податкове вирахування?

Податкові відрахування - це гроші, які держава повертає вам з сплаченого вами ж ПДФО. Існують податкові відрахування за покупку квартири і навчання. А це податкове вирахування за платні медичні послуги.

Під медичними послугами Податковий кодекс має на увазі прийом лікаря, діагностику, медичну експертизу, здачу аналізів, госпіталізацію, лікування в денному стаціонарі, стоматологію, протезування. У список потрапляє все, з чим зазвичай стикається хвора людина.

Розмір відрахування залежить від вартості лікування: чим більше ви витратили, тим більше вам повернуть. Але максимальна вартість лікування, яка враховується при розрахунку вирахування на лікування - 120 000 руб. Це загальний ліміт майже для всіх соціальних відрахувань, зокрема, за видатками на лікування та навчання (див. П. 2 ст. 219 НК РФ). Навіть якщо ви заплатили в клініці мільйон, ви отримаєте відрахування, як ніби заплатили 120 тисяч.

Хто може повернути собі гроші?

Якщо ви отримуєте зарплату або маєте дохід, з якого платите ПДФО, ви можете одержати відрахування. Непрацюючі пенсіонери, студенти та жінки в декретній відпустці таких доходів не мають, ПДФО не платять і тому конкретно на цей відрахування не претендують.

Вам також повернуть гроші, якщо ви оплачували лікування своїх батьків, чоловіка, дітей до 18 років. Для цього потрібен документ, що підтверджує спорідненість: свідоцтво про шлюб або свідоцтво про народження. За оплату лікування тещі або тестя відрахування вам не дадуть.

На кого оформлений договір на лікування - значення не має. Але платіжний документ повинен бути оформлений на того, хто буде отримувати відрахування. Наприклад, літній батько потрапив до лікарні, і дочка хоче оформити відрахування за його лікування. Договір можна оформляти або на батька, або на дочку, а ось платіжні документи - тільки на дочку. Якщо платіжні документи випишуть на батька, клініка не дасть дочки довідку для податкової. Найкраще, якщо і в договорі, і в платіжних документах будуть дані людини, який буде оформляти відрахування. У нашому прикладі - дочки.

Скільки можна мені повернути?

Сума вирахування залежить від розміру вашої зарплати і вартості лікування. У будь-якому випадку податкова не поверне грошей більше, ніж сплачено ПДФО за рік. Подивимося на прикладі:

  • Василь працює менеджером і отримує 25 000 Р в місяць. За рік він заробив 300 000 Р.
  • 13% своєї зарплати він віддає державі як податок (ПДФО). За рік він заплатив 300 000 × 0,13 = 39 000 Р.
  • У 2015 році він витратив на лікування 80 000 Р. Василь зібрав документи і подав заяву на податкове вирахування.
  • Після подачі заяви податкова відніме суму лікування з доходу Василя за рік і перерахує його ПДФО: (300 000 - 80 000) × 0,13 = 28 600 Р.
  • Виходить, що Василь мав заплатити 28 600 Р, а за фактом заплатив 39 000 Р. Податкова поверне йому переплату: 39 000 - 28 600 = 10 400 Р.

Відрахування можна оформити в будь-який момент протягом трьох років з моменту лікування. У 2017 році можна одержати відрахування за лікування в 2016, 2015 і 2014 роках. Число і місяць не мають значення.

Що потрібно робити?

Щоб отримати гроші, спочатку потрібно зібрати підтвердження, що ви лікувалися і платили: це договір, чеки та довідка з клініки. Потім заповнити декларацію 3-ПДФО на сайті податкової і відправити разом з відсканованими документами на перевірку. Після того, як декларацію схвалять, треба написати заяву на повернення грошей. Згідно із законом, через місяць після подачі заяви податкова повинна перерахувати гроші на ваш рахунок.

1. Зберіть чеки і договори на лікування

У касі або реєстратурі клініки вам дадуть договір і чек. Збережіть ці документи: тільки вони підтверджують факт оплати лікування. Прикріпіть чек до договору скріпкою або степлером. Потім замучитеся шукати, до якого договору який чек.

2. Отримайте довідку з клініки

Підійдіть до бухгалтерії і попросіть довідку для податкової. Пред'явіть паспорт, ІПН, договір з клінікою, все чеки. Разом з довідкою вам видадуть копію ліцензії на здійснення медичної діяльності.

3. Підготуйте документи для декларації

Відскануте довідку з клініки і договір, щоб відправити їх в податкову віддалено. Якщо ви отримуєте відрахування за лікування батьків, чоловіка, дітей до 18 років, то зробіть скан свідоцтва про одруження чи свідоцтва про народження. Візьміть довідку 2-ПДФО в бухгалтерії на роботі. Дані з цієї довідки знадобляться для заповнення декларації. Її сканувати не потрібно.

4. Подайте документи в податкову

Документи можна подати трьома способами:

  • Особисто в найближчій податкової.
  • Поштою рекомендованим листом.
  • На сайті nalog.ru .

ru

Якщо у Вас є питання по податковому відрахуванню в «Клініці доктора Кравченко», напишіть email на [email protected] з темою "Податкові відрахування". Наші фахівці проконсультують Вас в найкоротші терміни і нададуть відповідь на електронну пошту. Також Ви можете задати своє питання через будь-які інші способи зв'язку, а також за телефоном: 8 (846) 201-03-45. Kdk-clinic.ru/back

Є протипоказання! Необхідна консультація спеціаліста.

Що потрібно від Вас?
Що робити далі?
Скільки можна мені повернути?
Що потрібно робити?
Сьогодні ми розповімо, як це зробити?
Що робити далі?
Хто може повернути собі гроші?
Скільки можна мені повернути?
Що потрібно робити?