Реклама
Реклама
Реклама

Уряд Великобританії затвердив текст угоди щодо виходу з ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що уряд країни схвалив проект угоди з Євросоюзом про умови Brexit. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що уряд країни схвалив проект угоди з Євросоюзом про умови Brexit

Про це Тереза ​​Мей заявила під час прес-конференції, яка велася на її сторінці в Twitter.

«Рішення приймалося непросто, але уряд вирішив підтримати проект заяви і політичну декларацію», - розповіла вона.

За словами Мей, досягнуте на засіданні угоду найкращим чином відповідає національним інтересам королівства.

«Ця угода, що дозволяє повернути контроль над нашими грошима, законами і кордонами, що дозволяє побудувати яскраве майбутнє для Великобританії. Я вірю душею і серцем, що воно послужить інтересам всього Сполученого Королівства », - додала прем'єр-міністр.

пізніше Єврокомісія опублікувала текст фінального проекту угоди щодо виходу Британії з ЄС обсягом 585 сторінок. Документ містить 185 статей, 3 протоколи і кілька додатків. У документі зазначено, що текст узгоджений учасниками переговорів Лондона і Брюсселя 14 листопада 2018 року.

Так, в угоді прописані права громадян ЄС в Британії і підданих Великобританії в ЄС, фінансове врегулювання між сторонами, упорядкований вихід Британії з урахуванням ситуації в різних секторах, менеджмент угоди про Brexit, перехідний період. Офіційна дата виходу Великобританії з ЄС - 29 березень 2019 року. Перехідний період виходу Британії з ЄС тривалістю в 21 місяць розпочнеться 30 березня 2019 року і триватиме до 21 грудня 2020 року.