Реклама
Реклама
Реклама

Тепер нерезиденти Великобританії буду платити податок на дохід від приросту капіталу зі своєю англійської нерухомості

Відповідно до законодавства   Великобританії   , Якщо у вас є два місця проживання «резидентності», то ви можете визначити, яке з майна буде значитися як, де ви проживаєте для відрахувань податку на приріст капіталу (НПК) Відповідно до законодавства Великобританії , Якщо у вас є два місця проживання «резидентності», то ви можете визначити, яке з майна буде значитися як, де ви проживаєте для відрахувань податку на приріст капіталу (НПК). Фактично, якщо ви вкажете місцем свого проживання нерухомість за межами Великобританії, то можете звільнити себе від податку на дохід від приросту капіталу.

Однак, Великобританія прийняла рішення, що пора відновити справедливість і внесла поправки в закон про доходи на приріст капіталу. Починаючи з 6 квітня 2015 року багато нерезиденти володіють нерухомістю в Великобританії, повинні платити податок на приріст капіталу.

Прийняті поправки досить об'ємні і складні. Поправки розписані на 70 сторінок і детально описують умови оподаткування. Поправки також поширюються на приватних осіб нерезидентів, трасти, пов'язані компанії і офшорні фонди використані, як компанії.

Варто також відзначити, що в останні роки Податкова і Митна Служба Її Величності стала більш суворої з питання акцептування нерухомості в якості «резиденції», що призвело до збільшення випадків, коли особи отримували відмову за привласнення певного об'єкту нерухомості статусу місця резидентності тієї чи іншої особи.

Необхідно здійснити певний вибір резидентності, якщо ви протягом останніх 2 років змінили певну кількість будинків. Варто відзначити, що це не стосується варіанту зміни кількості нерухомості, якою ви володієте. Зміна кількості будинків може статися в результаті, наприклад:

  • Позбавлення від будинку;
  • Придбання будинку;
  • Встановлення нерухомості раніше орендованої, але тепер придбаної в якості будинку;
  • Припинення використання нерухомості як будинки (але без його утилізації).

Всі ці причини дають вам офіційне право, а також зобов'язують вас зробити новий вибір вашого постійного місця проживання, для визначення вашого нового головного адреси проживання.

Цього року Закон про фінанси представив нові поправки, які відносяться до власників кількох будинків. Відтепер адреса проживання не може бути розташований в країні, де ви не є податковим резидентом, а також в країні, де ви проживаєте менше 90 днів на рік.

Ці поправки безпосередньо пов'язані зі стягненням податку Великобританії на дохід від приросту капіталу для нерезидентів, які отримують приріст капіталу від нерухомості у Великобританії (нерухомість використовується в якості інвестицій або для приватного використання).

На що поширюється розширений податок на приріст капіталу?

Розширений податок поширюється на нерезидентів, які отримували «Відсоток від резидентної нерухомості в Великобританії».

Дане визначення є досить розширеним в рамках прийнятих поправок. Так земля, яка була використана до або після 6 квітня цього року в якості житлового приміщення, також буде обкладатися податком. Також під поправки потрапляє земля, яка знаходиться в процесі адаптації / реконструкції під житлове приміщення. І це відноситься на придбання проекту на землю, яка стане житловим приміщенням.

А також якщо нерезидент набуває житло, яке далі реконструюється під комерційну нерухомість, подальше її використання також потрапить під поправки до закону.

На кого поширюються прийняті поправки до закону про податок на дохід від приросту капіталу?

Поправки поширюються на нерезидентні компанії, в яких 20% перебувають під тісним контролем, де контроль (прямий чи непрямий) виконують 5-менш учасників. Фактично, «контроль» включає в себе право власності на більшу частину акціонерного капіталу компанії, право голосу або права на майно, і права про припинення діяльності (останніх без урахування кредитних зобов'язань).

Оподатковуватимуться приватні особи нерезиденти в розмірі 18% / 28%, а також трасти нерезиденти в розмірі 28%. Офшорні фонди використовуються в якості компаній будуть обкладатися податком у розмірі 20%.

Також фонди структуровані, як партнерства будуть розглянуті в якості Транспарантний, якщо індивідуальні партнери потраплять під поправки законодавства, і будуть зобов'язані сплатити податок пропорційно майну.

Як буде розраховуватися податок на дохід від приросту капіталу для нерезидентів?

Структура розрахунку досить складна і довга, але за великим, розрахунок відбуватиметься за схожою схемою з простим податком на приріст капіталу. Податок буде розраховуватися з урахуванням витрат на придбання, вартістю витрат на утилізацію та вдосконалення.

Що якщо нерухомість була придбана до 6 квітня 2015 року?

Існує певний вибір для осіб, які володіли нерухомістю до 5 квітня 2015 року:

  • Основний метод підрахувати витрати на придбання перерахувати ринкову вартість на 5 квітня 2015 року; але
  • Особа може претендувати на використання своєчасного пропорційного методу; або
  • Вирішити не брати не одне з вище описаних рішень (і наприклад, вказати втрати).

Звертайтеся до нас з усіх питань щодо започаткування бізнесу у Великобританії і відкриття іноземного рахунку по електронній пошті [email protected].

Податкова система Об'єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії

Підпишіться на наш телеграм канал і розкажіть про нього знайомим в бізнесі.

На що поширюється розширений податок на приріст капіталу?
На кого поширюються прийняті поправки до закону про податок на дохід від приросту капіталу?
Як буде розраховуватися податок на дохід від приросту капіталу для нерезидентів?
Що якщо нерухомість була придбана до 6 квітня 2015 року?