Реклама
Реклама
Реклама

EMBASSY OF THE REPUBLIC OF UZBEKISTAN TO THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND










Інформація для громадян Республіки Узбекистан, які проживають в Сполученому Королівстві Великобританії та Північної Ірландії

Розрахунковий рахунок Посольства для громадян Республіки Узбекистан, які проживають в Ірландії та Ісландії:

Bank Barclays

IBAN GB98BARC 20926063437612

SWIFTBIC BARCGB22

Постановка на консульський облік - тимчасовий, постійний

1) Постановка на тимчасовий облік
На тимчасовий консульський облік приймаються громадяни Республіки Узбекистан, які виїхали у відрядження за кордон, на навчання або у приватних справах на термін більше 6 місяців.
Для прийняття на тимчасовий консульський облік необхідно особисто надати в консульський відділ посольства, ксерокопію всіх листів паспорта, ксерокопію візи, заповнену і роздруковану форму , А також одну фотографію (паспортного розміру).

2) Постановка на постійний облік

На постійний консульський облік приймаються громадяни Республіки Узбекистан, які виїхали за кордон на постійне місце проживання (ПМП), і у яких вклеєна стікер УВВіГ про виїзд на постійне місце проживання в паспорті.

При цьому якщо у заявника є вид на проживання в країні перебування, але не є стікер ПМЖ, то для прийняття на постійний консульський облік необхідно в першу чергу оформити документи на отримання дозволу на виїзд на постійне місце проживання.

Для прийняття на постійний консульський облік необхідно особисто надати в консульський відділ посольства, ксерокопію всіх листів паспорта, ксерокопію візи, заповнену і роздруковану форму , А також одну фотографію (паспортного розміру).

Оформлення ПМЖ за кордоном

Консульський відділ посольства здійснює процедуру оформлення дозволу на постійне проживання для громадян Республіки Узбекистан, які тимчасово виїхали до Великобританії, Ірландія і Ісландію, і згодом отримали дозвіл від місцевої влади на постійне проживання в цих країнах.

До уваги громадян Республіки Узбекистан, які виїхали на постійне місце проживання за кордон

Згідно зі статтею 21 Закону Республіки Узбекистан «Про громадянство Республіки Узбекистан» від 2 липня 1992 р якщо особа, яка постійно проживає за кордоном, не встало на консульський облік без поважних причин протягом п'яти років, то цей факт є підставою втрати громадянства Узбекистану.

Повідомляємо, що у відношенні зазначених осіб розглядається питання оформлення втрати громадянства Республіки Узбекистан в зв'язку з тим, що вони не встали на консульський облік у відповідному дипломатичному закордонних установ республіки протягом 5 років без поважних причин.

Щоб уникнути необгрунтованої втрати громадянства, всім громадянам Республіки Узбекистан рекомендується ознайомитися зі списком осіб і, в разі виявлення своїх даних, в терміновому порядку зв'язатися з консульським відділом посольства і повідомити про бажання зберегти / позбавлення громадянства Республіки Узбекистан.

Для оформлення дозволу на постійне проживання у Великобританії, Республіці Ірландія та Ісландії необхідно подати такі документи в 3-х примірниках:

  1. Автобіографія в довільній формі, в хронологічному порядку з обов'язковим зазначенням біографічних даних, точної адреси місця останньої роботи і займаної посади, П.І.Б., адрес і номерів телефонів близьких родичів, які проживають в Узбекистані, а також причин для постійного проживання в країні перебування (Великобританія, Ірландія та Ісландія).
  2. Копія дозволу на проживання (вид на проживання);
  3. Заява в довільній формі. Заява пишеться від руки з викладенням мотивів постійного проживання за кордоном. Воно повинно бути підписано заявником із зазначенням дати заповнення;
  4. Анкета-заява (Форма-30) . Заповнюється від руки. При цьому, необхідно звернути особливу увагу на пункти № 12 (громадянам чоловічої статі у віці від 17 до 27 років необхідно надати копію військового квитка, приписного свідоцтва або довідку з районного відділу у справах оборони) і № 14 (необхідно детально по місяцях вказати професійну діяльність , включаючи навчання в навчальних закладах і військову службу);
  5. Ксерокопія всіх листів паспорта громадянина Республіки Узбекистан;
  6. Нотаріально завірені письмові згоди чоловіка / дружини.
  7. Згода осіб від 14 до 18 років на постійне проживання за кордоном разом з батьками або одним з них;
  8. Військовозобов'язані особи від 17 до 27 років повинні представити довідку з районного відділу у справах оборони про дозвіл на виїзд на постійне проживання. Особи, які пройшли військову підготовку в армії або в альтернативну службу, не зобов'язані представляти такі довідки.
  9. Копія трудової книжки (якщо є);
  10. Завірена копія свідоцтва про народження заявника (свідоцтва про народження дітей, якщо є);
  11. 6 фотокарток розміром 3,5 х 4,5 (кольорові, в анфас). На кожну дитину також по 6 фотокарток;
  12. Якщо укладений шлюб з громадянином (кою) країни перебування, надається легалізована копія свідоцтва про укладення шлюбу з перекладом на узбецький (російською) мовою.

Примітка:

  • оформлення дозволу на постійне проживання громадян, тимчасово виїхали в Великобританію, Ірландію та Ісландію, здійснюється органами Управління в'їзду, виїзду і громадянства (УВВіГ) МВС Республіки Узбекистан за місцем їхнього колишнього проживання. За вказівкою УВВіГ МВС Республіки Узбекистан, посольство може запросити додаткові документи, які не були зазначені вище;
  • питання про видачу дозволу на постійне проживання розглядається до шести місяців;
  • в разі відмови у видачі дозволу на постійне проживання, консульські збори поверненню не підлягають без пояснень причин відмови.

Документи на оформлення дозволу на постійне проживання приймаються консульським відділом посольства Узбекистану в Лондоні при особистій явці.

оформлення паспорта

В даний час консульський відділ посольства Республіки Узбекистан в Лондоні оформляє біометричні паспорти громадянам РУ постійно проживають (мають дозвіл на постійне місце проживання від узбецької влади на перебування за кордоном) на території Великобританії, Ірландії, Ісландії і які перебувають на постійному консульському обліку, а також з метою навчання ( бакалаврат, магістратура та аспірантура) або стажування в місцевих навчальних закладах, при наявності візи категорії (TIER4 (General) student).

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів Республіки Узбекистан №24 від 6.02.2014г. "Про заходи щодо вдосконалення порядку виїзду громадян Республіки Узбекистан за кордон", громадянам Республіки Узбекистан, які перебувають на постійному консульському обліку в посольстві, необхідно до 1 липня 2014 р. обміняти небіометріческіе паспорта на біометричні. У разі в'їзду на територію Республіки Узбекистан по паспорту небіометріческого зразка до 1 липня 2014 р., Виїзд з Узбекистану в країну постійного проживання після зазначеної дати без біометричного паспорта буде неможливий.

Часті питання щодо біометричного паспорта громадянина РУ і відповіді на них можна знайти тут.

Відповідно до Указу Президента Республіки Узбекистан від 23 червня 2009 року «Про заходи щодо подальшого вдосконалення паспортної системи в Республіці Узбекистан» в Узбекистані здійснюється перехід на біометричні паспорти. Указом глави держави від 5 січня 2011 року було затверджено Положення про паспортну систему в Республіці Узбекистан і Положення про біометричний проїзний документ особи без громадянства Республіки Узбекистан. У них детально розписані всі процедури, пов'язані з видачею паспортів нового зразка. Згідно з цим Указом, діючий паспорт громадянина Республіки Узбекистан є дійсним до кінця 2015 року.

Оформлення паспорта проводиться в разі закінчення терміну дії раніше отриманого паспорта, досягнення громадянами 16-річного віку.

Обмін паспорта також проводиться в наступних випадках:

  • зміна прізвища, імені, по батькові;
  • зміна національності;
  • встановлення неточностей у записах;
  • витрачення листів, призначених для віз;
  • непридатність для використання;
  • втрата.

Примітка:
Обмін паспортів здійснюється тільки наступним категоріям громадян Республіки Узбекистан:
а) особам, які виїхали в Великобританію, Ірландію та Ісландію на постійне проживання, які мають відповідну позначку Управління в'їзду, виїзду і громадянства (УВВіГ) МВС Республіки Узбекистан і перебувають на консульському обліку в консульському відділі посольства Республіки Узбекистан в Лондоні;

б) особам, які тимчасово знаходяться в Великобританії, Ірландії та Ісландії в зв'язку з тривалим відрядженням по лінії державних організацій і установ (робота за контрактами Агентства трудящих мігрантів при Міністерстві праці Республіки Узбекистан), а також з метою навчання (бакалаврат, магістратура та аспірантура) або стажування в місцевих навчальних закладах, при наявності візи категорії (TIER4 (General) student).

  • обмін паспортів не проводиться громадянам, які виїхали в Великобританію, Ірландію та Ісландію в якості туристів, за приватним запрошенням і т.д. У разі необхідності, для безперешкодного повернення і в'їзду в Республіку Узбекистан їм оформляється Сертифікат на повернення.
  • також не підлягають обміну в консульському відділі посольства Республіки Узбекистан в Лондоні паспорта громадян, які виїхали в Великобританію, Ірландію та Ісландію з цілями, іншими, ніж на постійне проживання, і, які згодом отримали від їх влади дозвіл на проживання в цих країнах. При бажанні, громадяни РУ, що відносяться до цієї категорії, зобов'язані звернутися консульський відділ посольства Республіки Узбекистан в Лондоні для здійснення процедури оформлення дозволу на постійне проживання. У випадках, якщо паспорт ними був загублений або термін дії їх паспорта закінчився, для в'їзду в Республіку Узбекистан посольством може бути виданий Сертифікат на повернення.

Біометричний паспорт громадянина Республіки Узбекистан видається строком на 10 років. Крім того, паспорти видаються терміном не більше ніж на 5 років дітям до 16 років, які мають намір виїхати за межі Узбекистану. У виняткових випадках паспорт громадянина Республіки Узбекистан може видаватися особі, яка не досягла 16-річного віку, якщо на момент виїзду за межі країни його вік перевищує 15 років.

Особам без громадянства, які постійно проживають в Узбекистані і мають намір виїхати за кордон, видається біометричний проїзний документ строком на 5 років.

Особи, які тимчасово перебувають в Великобританії, Ірландії та Ісландії, подають такі документи для обміну паспорта:

  • заяву в довільній формі. Заява пишеться від руки з викладенням причини звернення з обміну паспорта. Заява має бути підписана заявником із зазначенням дати заповнення;
  • заповнена спеціальна форма, яку можна отримати в консульському відділі посольства;
  • дві заповнені форми №30 ;
  • ксерокопія всіх сторінок паспорта;
  • ксерокопія свідоцтва про народження;
  • ксерокопія свидительство про шлюб;
  • 4 кольорових фотографій паспортного розміру (35х45 мм);
  • паспорт;
  • легалізовану і перекладену на російську або узбецький мову довідку від адміністрації навчального закладу (з терміном навчання не менше 6 (шести) місяців);
  • військовозобов'язані особи від 17 до 27 років повинні подати оригінал довідки з районного відділу у справах оборони про дозвіл на виїзд за межі Республіки Узбекистан. Особам, які пройшли військову підготовку в армії або в альтернативну службу необхідно надати копію військового квитка.

За запитом компетентних органів Республіки Узбекистан, посольство може запросити додаткові документи, які не були зазначені вище.
Особи, які виїхали в Великобританію, Ірландію та Ісландію на постійне місце проживання, подають такі документи для обміну паспорта:

  • заяву в довільній формі. Заява пишеться від руки з викладенням причини звернення з обміну паспорта. Заява має бути підписана заявником із зазначенням дати заповнення;
  • заповнену спеціальну форму, яку можна отримати в консульському відділі;
  • ксерокопію свідоцтва про народження;
  • ксерокопію свідоцтва про шлюб;
  • ксерокопію всіх сторінок паспорта;
  • при необхідності, інші документи, що підтверджують особу та належність до громадянства Республіки Узбекистан.

За запитом компетентних органів Республіки Узбекистан, посольство може запросити додаткові документи, які не були зазначені вище.

До уваги громадян Республіки Узбекистан, які проживають у Великобританії, Ірландії та Норвегії,

В даний час, Державний центр персоналізації при Кабінеті Міністрів Республіки Узбекистан проводить техніко-профілактичні роботи біометричної паспортної системи.

У зв'язку з цим, консульський відділ посольства Республіки Узбекистан в Лондоні тимчасово призупиняє прийом громадян Республіки Узбекистан на оформлення біометричних паспортів в період з 11 листопада до 11 грудня 2016р.

Громадяни Республіки Узбекистан, які будуть звертатися до вищевказаного період за оформленням біометричних паспортів через закінчення терміну дії раніше виданого документа, зміни прізвища, досягнення віку та з інших підстав, встановлених законодавством, будуть звільнятися від адміністративної відповідальності за несвоєчасне звернення.

Оформлення сертифіката для повернення в Узбекистан

Для оформлення сертифіката на повернення необхідно особисто надати в консульський відділ посольства документи, заповнену онлайн і роздруковану форму.
Перелік необхідних документів та форм доступний на інтерактивному сайті consul.mfa.uz

витребування документів

Необхідні документи:

Вихід з громадянства Республіки Узбекистан
Для виходу з громадянства Республіки Узбекистан заявнику необхідно подати до консульського відділу посольства наступні документи в 2-х примірниках:

  1. Заява на ім'я Президента РУ;
  2. Анкета-заява у встановленій формі;
  3. Автобіографія;
  4. Копія всіх листів паспорта;
  5. Копія документів про народження, шлюб, розірвання шлюбу, смерті одного з батьків (Якщо укладено або розірвано шлюб з громадянином (-кою) країни перебування, надається легалізована копія свідоцтва про укладення або розірвання шлюбу з перекладом на узбецький або російську мову);
  6. Нотаріально завірені письмові згоди батьків, чоловіка (дружини). При відсутності таких прямих родичів подаються рішення судових органів або копії свідоцтв про смерть, нотаріально засвідчені копії документів про розірвання шлюбу, усиновлення, позбавлення батьківських прав;
  7. Фотографії розміром 35 мм Х 45 мм - 4 шт .;
  8. Легалізоване рішення влади країни перебування, яке гарантуватиме надання громадянства або копію іноземного паспорта.


При цьому заява про вихід з громадянства Республіки Узбекистан приймається від особи, яка отримала в установленому порядку дозвіл від компетентних органів Республіки Узбекистан на постійне проживання у Великобританії, Ірландії та Ісландії, і складається на постійному консульському обліку в консульському відділі Посольства Республіки Узбекистан в Лондоні.

Документи на вихід з громадянства Республіки Узбекистан приймаються тільки при особистій явці.

Необхідні документи для вписання дитини в паспорт одного з батьків, який є громадянином Республіки Узбекистан:

  • фото дитини (3х4 см);
  • копія національного свідоцтва про народження або аналогічного іноземного документа (birth certificate), Апостильовані і перекладеного на узбецький або російську мови;
  • копії паспортів батьків;
  • заяву одного з батьків на вписання в паспорт (у разі, якщо один з батьків - громадянин іноземної держави, необхідно надати його / її заяву з дозволом на отримання дитиною громадянства Республіки Узбекистан і зазначенням про відсутність іншого громадянства);
  • оригінал паспорта, в який буде вписана дитина;

У біометричні паспорти громадян Республіки Узбекистан дитина не вписується. Для нього оформляється сертифікат на повернення в Республіку Узбекистан.

"Телефон довіри" при Міністерстві закордонних справ Республіки Узбекистан для реагування і реєстрації звернень громадян - 99871 233-28-28