Реклама
Реклама
Реклама

Як отримати громадянство через інвестиції

  1. Специфіка емігрантського життя в Америці, Великобританії та інших країнах Західної Європи
  2. Нюанси економічної імміграції
  3. умови інвестування
  4. Пріоритетні напрямки
  5. Інвестиційна імміграція - що необхідно знати майбутньому громадянинові

Країни зі стабільною економічною ситуацією і високим рівнем життя завжди були привабливі для емігрантів з усього світу Країни зі стабільною економічною ситуацією і високим рівнем життя завжди були привабливі для емігрантів з усього світу. США і Великобританія на сьогоднішній день є лідерами в цьому відношенні. Саме тому в'їхати в країну на постійне місце проживання особливо важко - оформлення візи займає дуже багато часу і не завжди позитивний результат гарантований. Проте, існує один дуже суттєвий нюанс у вирішенні цього питання - економічна імміграція. Громадянство через інвестиції в США і країнах Євросоюзу отримати цілком реально, причому не тільки самому інвестору. але і всім членам його сім'ї.

Специфіка емігрантського життя в Америці, Великобританії та інших країнах Західної Європи

США вважається країною найбільшого сприяння емігрантам. Тут для приїхали відкривається маса можливостей, тому громадянство - мрія багатьох приїжджих. Незважаючи на те, що життя на новому місці завжди пов'язана з низкою початкових незручностей і необхідності в адаптації, тут цей період скорочено до мінімуму.

США і Великобританія - це ті країни, де при наявності хорошого знання мови і високого освітнього рівня, досить легко можна знайти роботу та в наслідок отримати громадянство. Але найефективнішим, безпечним і перспективним варіантом переселення і подальшого життя в цих країнах є імміграція в США через інвестиції, втім, це стосується також і Великобританії. ( Детальніше про інвестиції і громадянство в Великобританії )

Цей спосіб вважається найшвидшим і надійним, а головне - статусним. Людина, викладає гроші в економіку, отримує досить широкі можливості, в тому числі і можливість швидше отримати громадянство, у нього з'являються права, ідентичні корінному жителю.

Нюанси економічної імміграції

Необхідно відзначити що отримати громадянство США через інвестиції можна протягом декількох років:

  • при цьому вже на першому етапі оформляється тимчасова Грін-карта, що дає право офіційного проживання на території країни;
  • через два роки видається постійний вид на проживання;
  • і до четвертого року ведення бізнесу на території США інвестор отримує громадянство для себе і всіх членів його сім'ї.

при цьому вже на першому етапі оформляється тимчасова Грін-карта, що дає право офіційного проживання на території країни;   через два роки видається постійний вид на проживання;   і до четвертого року ведення бізнесу на території США інвестор отримує громадянство для себе і всіх членів його сім'ї

Має бути прийнято за аксіому, що будь-який варіант отримання посвідки на проживання і громадянства шляхом інвестування в економіку держави є найбільш результативним, але існує два варіанти проведення цих інвестиційних заходів:

  1. Виїзд по візі ЕВ-5 передбачає покупку існуючого або відкриття нового підприємства на території держави, громадянство якої необхідно отримати. Необхідно розуміти, що неможливо просто вкласти гроші, держава жорстко контролює діяльність таких фірм. Підприємство повинно працювати, розвиватися і відраховувати податки в повному обсязі до бюджету. Сума, достатня для отримання візи ЕВ-5 дорівнює 500 000 доларів США. А також інвестор бере на себе зобов'язання по створенню мінімум 10 робочих місць.
  2. Другим і більш бюджетним варіантом отримання громадянства США через інвестиції є виїзд за візою L-1. Цей варіант має на увазі створення інвестором дочірньої компанії свого основного підприємства, розташованого за межами Штатів з подальшим переведенням всього підприємства сюди.

Зазвичай, для прийняття рішення про надання дозволу або відхилення на економічну імміграцію консульству потрібно від декількох тижнів до декількох місяців.

За американським аналогом можна отримати і громадянство Великобританії через інвестиції. Абсолютно будь-яка економіка зацікавлена ​​в припливі інвестицій від приватних вкладників. Розробляються різні програми адаптаційної допомоги для тільки створених підприємств, де керівні особи емігранти.

умови інвестування

В силу того, що наплив емігрантів в США дуже великий, Конгрес встановлює квоти навіть для тих людей, які хочуть емігрувати шляхом вкладення коштів в американські підприємства. На сьогоднішній день ця цифра становить 10 000 віз на рік. Причому віза дає право проживання на території країни не тільки інвестору, а й його дружині, і всім неповнолітнім дітям.

Що стосується форми власності, що відкривається на території США підприємства, тут мало обмежень. Інвестор для отримання громадянства може створити холдинг, корпорацію, траст. Основна вимога до претендента на дозвіл для отримання громадянства США через інвестиції - це абсолютна, безумовна легальність вкладених коштів. Статутний капітал може формуватися, як грошима, так і матеріальними засобами, обладнанням, патентами про авторство винаходів або корисних моделей, будь інтелектуальною власністю.

Статутний капітал може формуватися, як грошима, так і матеріальними засобами, обладнанням, патентами про авторство винаходів або корисних моделей, будь інтелектуальною власністю

Що стосується розміру інвестиційного капіталу, то як уже говорилося, мінімальна сума, дозволена Конгресом - 500 000 $. Ця сума допускається для інвестування в підприємства сільській місцевості. Тут рівень безробіття досить високий в порівнянні із середнім, саме тому так важливий приплив грошей саме сюди.

У підприємства, відкриття яких передбачається у великих мегаполісах дозволено вкладати суму близько 1 000 000 $. Також існують пріоритетні напрямки інвестування. Держава створює всі умови для того, щоб вкладати гроші проходило максимально результативно для обох сторін.

Пріоритетні напрямки

І в США, і в Великобританії існують напрямки, інвестиції в які вітаються і заохочуються з боку держави. Проте, інвестор сам приймає рішення, куди саме він хоче вкласти гроші, щоб в майбутньому отримати громадянство. Обов'язково варто враховувати, що такі варіанти бізнесу, як підприємства громадського харчування або салони краси є в західному світі, в тому числі у Великобританії, абсолютно в достатній кількості, і щоб виділиться тут, зробити свій бізнес успішним, необхідно бути професіоналом ультра-класу в профільному напрямку , а також якісно виділятися на тлі конкурентів.

Найменшу витратну частину на момент відкриття і найбільшу популярність в подальшому мають невеликі підприємства або мережі фірм з надання нестандартних послуг (консалтинг в сфері правильного харчування та дієтології, навчання різним видам hand-made і т.п.). Від того, наскільки новий бізнес буде унікальний і актуальний, буде залежати його процвітання і термін отримання господарем громадянства Великобританії, США або іншої держави.

Насправді, кожна держава специфічно, і пріоритетні напрями інвестування будуть відрізнятися один від одного. Так Євросоюз має абсолютно відмінний від Штатів менталітет. Наприклад, для отримання громадянства Угорщини через інвестиції, необхідно вкладати гроші в ті напрямки економіки, які зараз знаходяться в стадії відновлення, зростання і розвитку, а тому гостро потребують інвестицій різного роду.

Інвестиційна імміграція - що необхідно знати майбутньому громадянинові

В цілому ж, інвестиційний спосіб отримань громадянства набуває дедалі більшого розвиток і стає більш популярним. Це явище має масу позитивних моментів з усіх точок зору, починаючи з психологічної адаптаційної складової і закінчуючи економічною. Саме вкладення грошей в економіку, наприклад, Великобританії, дозволяє забезпечити себе роботою, а також вельми солідним доходом в тому випадку, якщо напрямок інвестування вибрано було вірно.

Для того, щоб вибір був зроблений усвідомлено і правильно, кожен інвестор повинен глибоко вникнути в специфіку проживання і ведення бізнесу в країні передбачуваної інвестиційної імміграції. Також необхідно пам'ятати, що в розвинених державах гідно цінується тільки якість і високий професійний рівень. Тому напрямок інвестицій повинно бути таким, в якому інвестор вважає себе професіоналом високого рівня, в цьому випадку ймовірність отримання громадянства виростає в рази.

Ретельно вивчивши всі запропоновані варіанти, інвестор може і повинен зробити все попередні розрахунки, щоб цей проект був максимально ліквідним і рентабельним. Імміграція через інвестиції передбачає отримання інвестором не тільки громадянства, але і всіх благ, якими користуються корінні жителі країни, де буде відкрито новий бізнес.