Реклама
Реклама
Реклама

Вартість відкриття рахунку в ощадбанку

  1. Що таке розрахунковий рахунок
  2. переваги рахунку
  3. Умови відкриття розрахункового рахунку
  4. Відкриття рахунку юридичною особою
  5. Як відкрити розрахунковий рахунок в Ощадбанку фізичній особі
  6. Відкриття розрахункового рахунку для ІП

За законодавством нашої країни людина, яка вирішує стати індивідуальним підприємцем, зобов'язаний відкрити розрахунковий банківський рахунок в одній з організацій на території РФ. Тільки в такому випадку він зможе здійснювати повноцінну трудову діяльність.

Одним з головних критеріїв при виборі банку є якість обслуговування, а також наявність вигідних умов. Саме тому серед ІП оптимальним варіантом є відкриття банківського рахунку в Ощадбанку.

На початок ведення власного підприємства, будь-яка людина складає кошторис доходів і витрат. Звідси з'являється величезна кількість питань, наприклад, про вартість відкриття рахунку в Ощадбанку.

Звідси з'являється величезна кількість питань, наприклад, про вартість відкриття рахунку в Ощадбанку

Що таке розрахунковий рахунок

Банківський розрахунковий рахунок являє собою якусь обліковий запис, який має індивідуальний код. З його допомогою власник і банківська організація можуть відстежувати і проводити всі фінансові операції.

Відповідно до Цивільного Кодексу нашої країни, всі операції, наприклад, надходження або зняття коштів, які проводяться між юридичними особами або індивідуальними підприємцями, необхідно здійснювати за допомогою безготівкового розрахунку.

Таким чином, за законами Російської Федерації людина, яка має власний бізнес, який зареєстрований офіційно, зобов'язаний відкрити свій розрахунковий рахунок.

Варто відзначити, що при відкритті розрахункового рахунку існує кілька особливостей:

  • Таке послуга може скористатися і фізична особа;
  • У тому випадку, якщо банківська організація відмовила, то своє рішення вони повинні пояснювати;
  • Відкриття банківського рахунку необхідно тільки для того, щоб здійснювати безготівкові розрахунки. Тобто на нього не буде відбуватися нарахування відсотків, також в його власник не зможе отримати дохід і зберігати свої фінанси.

переваги рахунку

Як стверджують багато економістів, відкриття розрахункового рахунку має величезну кількість переваг:

  • Нині, в нашій країні поступово скорочується звернення готівки, так як всі розрахунки поступово переходять в безготівкову форму. З цієї причини фахівці радять кожному заводити свій особистий розрахунковий рахунок;
  • Така послуга дозволяє оплачувати покупку товарів або послуг, а також з'являється можливість здійснення платежів від інших фірм або фізичних осіб;
  • У тому випадку, якщо індивідуальний підприємець або юридична особа не має розрахунковий рахунок, то будь-які фінансові операції можуть спричинити за собою негативні наслідки, наприклад, відмова партнерів від співпраці або спонсорування;
  • При відкритті рахунку в Ощадбанку, у вас з'являється можливість оплачувати і здійснювати покупки за допомогою пластикової картки.

Таким чином, банківський розрахунковий рахунок буде корисний не тільки тим, хто займається власним бізнесом, а й простим громадянам. При цьому велика частина з них віддає перевагу саме Ощадбанку. На думку багатьох клієнтів, якість і надійність обслуговування завжди гарантовані.

Щоб докладніше розповісти про процедуру відкриття рахунку, про вартість і тарифах, необхідно уточнити умови надання послуги Ощадбанку.

Щоб докладніше розповісти про процедуру відкриття рахунку, про вартість і тарифах, необхідно уточнити умови надання послуги Ощадбанку

Умови відкриття розрахункового рахунку

Як відзначають фахівці, умови відкриття рахунку від Ощадбанку мало чим відрізняються від аналогічних пропозицій в інших банків. Тому клієнт може не турбуватися про те, що співробітник організації вимагатимуть від нього більше ніж інші.

Так, якщо ви плануєте відкрити власний розрахунковий рахунок в Ощадбанку, то вам необхідно знати, що від вас буде потрібно для цього:

  • Зібрати певний перелік документації. При цьому співробітники банку самостійність роблять все копії. Тому заздалегідь підготуйте оригінали;
  • Вам необхідно заздалегідь зарезервувати індивідуальний номер вашого майбутнього розрахункового рахунку. Це можна зробити на офіційному сайті Ощадбанку або через інтернет-банкінг. Тільки після цього ви можете з повним пакетом документів звертатися до відділення Ощадбанку вашого міста;
  • Як стверджують багато фахівців, заповнення картки банку є в найважливішій процедурою при оформленні майбутнього розрахункового рахунку. У тому випадку якщо у вас з'являються якісь питання, звертайтеся до фахівця банку, який обов'язково на них відповість. Варто відзначити, що якщо майбутнім розрахунковим рахунком будуть управляти відразу кілька людей, то при заповненні даної картки вони зобов'язані бути присутніми.

Відкриття рахунку юридичною особою

Як вже було написано вище, обов'язкове оформлення розрахункового рахунку необхідно не тільки індивідуального підприємця, а й юридичній особі. В першу чергу, це потрібно для того, щоб здійснюється перерахування податкових зборів.

Тому якщо ви плануєте відкрити свій власний бізнес, то для початку в держреєстрі, а тільки після цього зайнятися оформленням і відкриттям банківського розрахункового рахунку.

А сама процедура відкриття вам детально розкажуть в самому Ощадбанку. Для того щоб здійснити Вам необхідно підготувати певний пакет документів, а саме:

  • Установчий договір разом з статутом вашої компанії або фірми;
  • Свідоцтво про реєстрацію в свідоцтво про Державну;
  • Протокол, який свідчить про проведення зборів, на якому була встановлена ​​відкриття вашої компанії;
  • ІПН;
  • Виписку з ЕГРЮЛ;
  • Довідка з Росстату, в якому вказані всі коди обліку;
  • Заздалегідь заповнені заяви, анкети, а також договори;
  • Картка банку, яка містить підписи і печатки вашої компанії;
  • У тому випадку, якщо розрахунковим рахунком буде управляти відразу кілька людей, то в такому випадку вам необхідно підготувати документацію, в якій зазначено призначення всіх цих осіб.

Як відкрити розрахунковий рахунок в Ощадбанку фізичній особі

Якщо Ви є фізичною особою і бажаєте відкрити свій власний розрахунковий рахунок, то вам необхідно:

  • Звернутися до Ощадбанку, взявши з собою посвідчення особи, наприклад, паспорт;
  • Вже у відділенні ви повинні написати заяву на відкриття цього рахунку;
  • Після цього вам буде запропоновано оформити кредитову або дебетову карту, яка дозволить вам здійснювати операції безготівкові формою;
  • В цілому на цю процедуру банку потрібно від 1 до 2 тижнів. Потім Вам необхідно підписати договір, в якому будуть прописані умови про відкриття рахунку, а також про обслуговування Вашої нової дебетової або кредитової карти.

Відкриття розрахункового рахунку для ІП

Якщо Ви є індивідуальним підприємцем, то вам необхідно ознайомитися з вартістю такої послуги, яка залежить від регіону і міста. так:

  • Якщо ви плануєте відкривати банківський рахунок в Москві, то його вартість орієнтовно буде 3000 рублів, а ціна за його ведення дорівнює 1600 рублів;
  • У Санкт-Петербурзі оформлення банківського рахунку обійдеться вам в 2300 рублів, а за обслуговування вам доведеться заплатити 1300 рублів;
  • Якщо ви і ваше підприємство знаходиться в Єкатеринбурзі або Свердловській області, то ціна за розрахунковий рахунок становитиме 900 рублів, а його ведення - 1500 рублів.

Щоб відкрити рахунок в Ощадбанку, індивідуального підприємця необхідно:

  • Заздалегідь зарезервувати свій рахунок;
  • Підготувати пакет документації. Він мало чим відрізняється від того, який необхідний юридичній особі. Термін подачі обмежений п'ятьма робочими днями;
  • Після цього вам буде необхідно заповнити заяву, підписати договори і так далі;
  • Протягом декількох тижнів, співробітники банку будуть перевіряти ваші документацію, після чого вам прийде повідомлення про відкриття рахунку.