Реклама
Реклама
Реклама

Бізнес в Польщі - інструкція по відкриттю + бізнес-ідеї!

  1. Що потрібно знати іноземцеві
  2. Переваги ведення бізнесу в Польщі
  3. Чим примітний бізнес в Польщі для російських
  4. Бізнес-віза в Польщу
  5. Крок №1: Розробка статуту та вибір назви
  6. Крок №2. Розробка печатки та її виготовлення
  7. Крок №3: Засвідчення документів у нотаріуса
  8. Крок №4: Реєстрація компанії і отримання потрібних номерів
  9. Крок №5: Відкриття рахунку в банку
  10. Крок №6: Реєстрація юридичної адреси
  11. Крок №7: Оплата державних мит
  12. Малий бізнес в Польщі
  13. компанії нерезиденти
  14. торгівля
  15. Громадське харчування
  16. Туризм і вантажоперевезення
  17. різні послуги
  18. Бізнес в Польщі - ідеї з 99,5% шансом на провал
  19. Який готовий бізнес в Польщі можна купити по франшизі
  20. Що потрібно крім франшизи
  21. Бізнес в Польщі - купити або почати все з нуля?

Сучасна Польща - це одне з найсильніших держав Східної Європи зі стійкою і постійного економікою, що розвивається, а також усталеними і інтуїтивно зрозумілими правилами підприємницької діяльності. Тому не дивно, що багато іноземців хочуть відкрити бізнес в Польщі і з часом переїхати в цю країну на постійне місце проживання разом зі своєю сім'єю. Далі, ми вивчимо процедуру реєстрації компанії в Польщі і розглянемо найбільш перспективні бізнес-ідеї, які мають найбільше шансів на успіх в рамках місцевих існуючих економічних реалій.

Ми приготували для вас інформативну статтю. Але перш, ніж почати її читати, рекомендуємо подивитися відео - про бізнес в Польщі від звичайного жителя країни.

зміст:
1. Особливості бізнесу в Польщі
1.1. Що потрібно знати іноземцеві
1.2. Переваги ведення бізнесу в Польщі
1.3. Чим примітний бізнес в Польщі для російських
1.4. Бізнес-віза в Польщу
2. Як відкрити бізнес в Польщі - покрокова інструкція
Крок №1: Розробка статуту та вибір назви
Крок №2. Розробка печатки та її виготовлення
Крок №3: Засвідчення документів у нотаріуса
Крок №4: Реєстрація компанії і отримання потрібних номерів
Крок №5: Відкриття рахунку в банку
Крок №6: Реєстрація юридичної адреси
Крок №7: Оплата державних мит
3. Основні організаційно-правові форми в Польщі
3.1. Малий бізнес в Польщі
3.2. компанії нерезиденти
4. Оподаткування польського бізнесу
5. Найбільш перспективні бізнес-ідеї в Польщі
5.1. Торгівля
5.2. Громадське харчування
5.3. Туризм і вантажоперевезення
5.4. різні послуги
5.5. Бізнес в Польщі - ідеї з 99,5% шансом на провал
6. Як купити бізнес в Польщі
6.1. Який готовий бізнес в Польщі можна купити по франшизі
6.2. Що потрібно крім франшизи
6.5. Бізнес в Польщі - купити або почати все з нуля?
висновок

Оскільки законодавство Польської Республіки досить консервативно в моментах стику імміграційних і комерційних питань, ведення бізнесу іноземцями в цій країні має ряд особливостей і обмежень, які слід взяти до відома кожному закордонному інвестору, який планує відкрити або купити бізнес в Польщі.

Що потрібно знати іноземцеві

Зокрема, іноземці, які не є громадянами Євросоюзу, біженцями, власниками Карти Поляка, громадянами країн-учасниць зони вільної торгівлі або власниками статусів ВНЖ або ПМЖ в цій країні, мають право засновувати комерційні структури лише таких організаційно-правових форм, як:

Крім цього, якщо іноземець не може купити або відкрити бізнес в Польщі без спеціального дозволу від місцевої влади, якщо підприємницька діяльність буде вестися в одній з наступних сфер діяльності:

Переваги ведення бізнесу в Польщі

Ключова перевага ведення підприємницької діяльності в цій республіці - це, зрозуміло, доступ до внутрішнього ринку Євросоюзу і послуг його банківського сектора. Але не тільки цим бізнес в Польщі приваблює іноземців, так як він має й інші плюси:

Крім перерахованого вище також слід зазначити, що бізнес в Польщі для російських відкриває шлях до європейського громадянства через здобуття статусу ВНЖ, ПМЖ, а потім з часом і посольського паспорта

Читайте докладніше, "ЯК ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ПРОЖИВАННЯ (ВНЖ) В ПОЛЬЩІ: 6 ПІДСТАВ + Умови та термін"

Чим примітний бізнес в Польщі для російських

Ще бізнес в цій країні окремо для російських громадян примітний наступними речами:

  1. Схожістю менталітетів пересічного росіянина і рядового поляка.
  2. Спільний кордон, що дає великі можливості при відкритті спільних підприємств.
  3. Велика кількість російськомовних серед місцевого населення.

А ще бізнес в Польщі може стати першим кроком на шляху до експансії європейських ринків, так як всередині ЄС немає ніяких митних та інших прикордонних зборів та при цьому немає необхідності отримувати будь-які дозволи на продаж товарів і послуг в кожній із країн ЄС, якщо вони виробляються на території іншої країни цього союзу.

Читайте докладніше, "ПОДАТКИ В ПОЛЬЩІ: ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ, ДЛЯ ГРОМАДЯН ТА ІНОЗЕМЦІВ - АКТУАЛЬНІ ВІДОМОСТІ!"

Бізнес-віза в Польщу

Для того щоб вести комерційну активність у Польській Республіці необхідний дозвіл на тривале проживання в цій країні з правом займатися підприємницькою діяльністю, тобто потрібна бізнес-віза в Польщу. Вона видає іноземцям виключно на запрошення працедавця, або на запрошення тієї фірми, яку відкрив або купив сам іноземець (претендент на отримання візи). При цьому бажання відкрити бізнес в Польщі може бути достатньою підставою для надання даного дозволу, тільки якщо претендент може довести свої наміри польською мовою і має фактичні докази своїх планів.

Бізнес-віза в Польщу надається за такою схемою:

  1. Насамперед варто заповнити спеціальний візовий формуляр, так як без нього Польське консульство не розглядає ніяких заявок. Формуляр можна знайти на офіційному сайті Польського представництва у вашій країні.
  2. Далі, потрібно зайнятися збором потрібних документів і їх перекладом на польську мову. Список документів можна уточнити на сайті консульства або за допомогою телефонного дзвінка в цю організацію. Коли у вас буде на руках пакет потрібних документів, його потрібно здати в консульство, після чого вам призначать дату візиту до Візового центру.
  3. В обумовлений час потрібно особисто відвідати Візовий центр для того, щоб заповнити ще одну анкету і сплатити обов'язковий консульський та візовий збір у розмірі 35 і 20 євро відповідно. Відзначимо, що Консульської відділ Польщі не приймає документи по інтернету, факсу або звичайною поштою.
  4. Після сплати потрібних зборів і заповнення анкети, консульство протягом 6 днів має дати відповідь за вашою заявкою. Якщо у співробітників Польського консульства будуть якісь питання на вашу клопотанням, то термін очікування продовжується до 30 діб.

Якщо все нормально, то бізнес-віза в Польщу буде у вас на руках, і ви можете збирати речі для переїзду. Якщо немає, то ви маєте право оскаржити негативне рішення, правда, це рідко коли спрацьовує.

Тепер давайте розглянемо, як відкрити бізнес в Польщі на прикладі створення і реєстрації звичайного акціонерного товариства.

Крок №1: Розробка статуту та вибір назви

Перші дві речі, які потрібно зробити при реєстрації акціонерної компанії де-небудь - це вибрати для неї назву і розробити статут нової організації. Перша справа відносно просте, так як основні вимоги до назви комерційних структур досить прості:

Щодо останнього, то мова про те, щоб не назвати компанію, наприклад, «СтойІнвест», якщо ви будете займатися продажем дитячих іграшок. І ще маленька порада: якщо ви плануєте відкрити бізнес в Польщі з претензією на вихід на міжнародні ринки, то не обмежуйте себе «регіональним» назвою. Наприклад, «Східна польська торгова компанія» навряд чи буде мати успіх на західному європейському ринку через невірне сприйняття масштабу і регіону діяльності такої компанії її потенційними партнерами та / або клієнтами.

У плані створення статуту - все складніше, оскільки він повинен містити такі речі:

  1. Місія і цілі компанії. Перше - це опис того, що компанія має намір приносити користь населенню, державі та / або цілого світу шляхом якоїсь комерційної діяльності. Друге - це опис реальних цілей засновників компанії.
  2. Опис управлінської структури і обов'язки ключових посад і відділів.
  3. Опис сфер діяльності.
  4. Логотип компанії.
  5. Опис розміру і способів формування статутного капіталу.
  6. Перерахування всіх засновників і їх вкладів у статутний капітал.
  7. Реквізити компанії і ключових осіб.

Крім цього, в статуті може бути і інша інформація, якщо вона грає важливу роль, з точки зору засновників товариства.

Крок №2. Розробка печатки та її виготовлення

На цьому етапі потрібно або своїми силами, або за допомогою профільних професіоналів розробити друк компанії відповідно до її назвою і профілем діяльності. При цьому бажано використовувати в зображенні друку якесь скорочення назва фірми і / або вид її логотипу (частково або повністю). По завершенні розробки, друк потрібно виготовити і потім зареєструвати як офіційну печатку вашої компанії.

Крок №3: Засвідчення документів у нотаріуса

Угода між засновниками компанії стане дійсним, тільки після того як його запевнить нотаріус і скріпить своєю печаткою. Без такої печатки польські реєстраційні органи не приймуть у вас документи на реєстрацію нової компанії.

Крок №4: Реєстрація компанії і отримання потрібних номерів

Маючи на руках основні документи, можна приступати до реєстрації акціонерного товариства. У Польщі це можна зробити трьома способами:

  1. За допомогою особистого приїзду в країну і подачу документів через служби «єдиного вікна».
  2. За допомогою онлайн-реєстрації юридичної особи на профільному сайті.
  3. Через довірену особу (потрібно нотаріальне завірення документа).

Так як в цій країні немає зайвий бюрократії, подача документів в «єдине вікно» має на увазі, що там їх перевірять і зареєструють у всіх потрібних реєстрах і відомствах. Зокрема, вам в автоматичному порядку будуть присвоєні податковий, митний та статистичний номер.

Крок №5: Відкриття рахунку в банку

Місцеві законодавчі акти вимагає, щоб бізнес в Польщі проводив свої поточні операції через рахунок в місцевому банку. Тому, варто обзавестися таким ще до того, як приступите до безпосередньої комерційної діяльності. Це робиться досить просто і дуже швидко. При цьому в більшості випадків вам буде потрібно лише закордонний паспорт і, іноді, ідентифікаційний код.

Сама процедура така ж, як відкриття банківського рахунку в будь-якому російському банку - приходьте, уявляєте документи і ставите підпис на договорі - все готово. Відзначимо ще, що якщо ви плануєте отримати банківську карту на цей рахунок, то бажано мати можливість використовувати поштову скриньку на території Польщі.

Відзначимо ще, що якщо ви плануєте отримати банківську карту на цей рахунок, то бажано мати можливість використовувати поштову скриньку на території Польщі

Крок №6: Реєстрація юридичної адреси

Незалежно від того, це великий, середній або малий бізнес в Польщі, він повинен мати юридичну адресу. При цьому неважливо, це адресу власної нерухомості або орендованої, головне - щоб він розташовувався на території республіки і був справжнім. Реєстрації компанії на фіктивні адреси карається законом.

Відзначимо, що якщо ви маєте намір відкрити бізнес в Польщі, зареєструвавши його в орендованому приміщенні, то період такої оренди повинен бути як мінімум 6 місяців.

Крок №7: Оплата державних мит

В кінці потрібно сплатити всі збори і мита, якими обкладається процедура створення юридичної особи або приватного підприємця в Польщі згідно актуальному законодавству. Розмір виплат визначається організаційно-правовою формою нового бізнесу. При цьому потрібно внести мінімальну або всю суму, необхідну для формування статутного капіталу, на розрахунковий рахунок компанії в польському банку.

Читайте докладніше, "ЯК ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ПРОЖИВАННЯ (ВНЖ) В ПОЛЬЩІ: 6 ПІДСТАВ + Умови та термін"

Як уже писалося вище, іноземці, як правило, можуть відкрити або купити готовий бізнес в Польщі тільки декількох організаційно-правових форм. Однак, це обмеження можна зняти якщо отримати Карту Поляка, статус ВНЖ або ПМЖ в Польщі, а також якщо вийти заміж за громадянина Євросоюзу або самому отримати європейського громадянство. Якщо обмеження знято, вам будуть доступні такі юридичні форми підприємницької діяльності в цій країні:

  1. ВАТ (JS) - звичайне відкрите акціонерне товариство, яке вимагає розділення структури управління організації на три частини (рада акціонерів, наглядова рада і правління) і внесення статутного капіталу в розмірі від 100 тис. Польських злотих (PLZ).
  2. Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - це товариство з обмеженою відповідальністю. Як видно з назви, учасники такої комерційної структури відповідають за її фінансові результати тільки розмірами своїх вкладів. Однак в деяких випадках члени правління можуть нести повну відповідальність. Для установи потрібен статутний капітал в розмірі від 5 тис. Злотих.
  3. Spółka komandytowo-akcyjna - компанія, організована за формою командитного товариства, але з можливістю випускати акції. У таких структура повна відповідальність за фінансові результати організації лежить на генеральному партнері, тоді як акціонери взагалі не несуть ніякої відповідальності за діяльність емітента, за винятком тих випадків, коли протилежне прописано в статутних документах.
  4. SPOLKA Komandytowa - звичайне командитне товариство, в якому генпартнер несе повну відповідальність, а решта учасників лише розмірами своїх вкладів. Статутний капітал не потрібен.
  5. Spółka Jawna - організація, за правилами якої всі учасники несуть необмежену відповідальність за фінансові результати партнерства. Статутний капітал не потрібен.

Статутний капітал не потрібен

Читайте докладніше, "ЯК ОТРИМАТИ ГРОМАДЯНСТВО ПОЛЬЩІ ДЛЯ РОСІЯН + ПЛЮСИ КАРТИ ПОЛЯКА"

Малий бізнес в Польщі

Як і в інших країнах Європейського Союзу, малий бізнес в Польщі в основному представлений приватними підприємцями і професійними партнерствами, і при цьому активно підтримується з боку польської держави і загального бюджету Євросоюзу. Так, новий або вже готовий бізнес в Польщі може розраховуватися на допомогу ЄС, якщо його діяльність підпадає під рамки наступних програм:

  1. Інноваційна Економіка. Мова про розробку та впровадження інноваційних технологій як в самій Польщі, так і в рамках всього Європейського Союзу.
  2. Інфраструктура і Довкілля. У цьому випадку мається на увазі діяльність, спрямована на поліпшення та / або збереження екології, природи і популяції тварин, а також це проекти по поліпшенню діючої інфраструктури країни.
  3. Трудові ресурси. Проекти, що сприяють створенню великої кількості робочих місць або проекти з перенавчання незайнятих робочих в актуальні спеціальності.
  4. Програми Розвитку Сільських Районів. Будь-яка діяльність, спрямована на поліпшення життя в сільських регіонах. Включаючи, створення робочих місць, збільшення податкової бази, поліпшення інфраструктури або соціальні проекти.

Що стосується самої Польщі, то допомога від цієї держави в основному стосується надання дешевих кредитів і різних пільг для малого бізнесу. Наприклад, за програмою «регіональних оперативних програми» можна розраховувати на відшкодування витрат, понесених на створення підприємство і деяких інших його витрат.

Ще малий бізнес в Польщі може розраховувати на підтримку Фонду Mirko і організації Business Angels. Обидва ці проекту орієнтовані на допомогу невеликому і середньому бізнесу в країні, що робиться за допомогою надання початківцям невеликим підприємцям грошей для створення і / або розвитку. Фонд Mirko може виділити максимум 7 тис. Злотих на проект, а Business Angels можуть виділити як кілька тисяч, так і кілька мільйонів злотих на середній бізнес в Польщі - ідеї при настільки великому фінансуванні повинні бути дуже і дуже перспективними.

компанії нерезиденти

У плані відкриття юридичних осіб-нерезидентів, в Польщі доступні наступні організаційно-правові форми:

Przedstawicielstwo - в цьому випадку буде потрібно внести запис про заснування подібної компанії-нерезидента в урядовий Реєстр іноземних компаній

Залежно від того які бізнес-ідеї в Польщі ви маєте намір реалізувати, профіль і масштаб діяльності, фіскальні виплати по вашій активності можуть включати в себе:

Крім цього, бізнес в Польщі також зобов'язаний платити місцеві податки, акцизи і прибуткові податки з зарплат найнятих працівників.

Читайте докладніше, "ПОДАТКИ В ПОЛЬЩІ: ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ, ДЛЯ ГРОМАДЯН ТА ІНОЗЕМЦІВ - АКТУАЛЬНІ ВІДОМОСТІ!"

Прийшов час поговорити про те, які бізнес-ідеї в Польщі на даний момент вважаються найбільш перспективними в рамках існуючої економічної кон'юнктури в цій країні і в Європейському Союзі в цілому.

торгівля

В рамках цього напрямку ділової активності, найбільше мають шанси на успіх такі варіанти:

  1. Торгова точка з можливістю продажу алкогольних напоїв. Такий бізнес майже всюди є прибутковим, якщо вірно визначитися з місцем розташування магазину і його асортиментом: марки, ціни, кількість та розмір тари. Подібний магазинчики в Польщі зараз найкраще відкривати в містах другого «ешелону», так як в інших місцях або занадто велика конкурентне середовище, або не буде достатнього попиту. Вартість подібного бізнесу з нуля десь в районі 50-100 тис. Євро. Будуть потрібні дозволи на продаж спиртних напоїв.
  2. Second-hand. Їх в цій країні досить багато, але, як правило, в них продаються не особливо якісні речі. Якщо ви зможете вийти на прямі поставки з Німеччини, Франції чи Італії, то успіх вам майже забезпечений, якщо тільки ви не будете перегинати палицю з цінами. Для відкриття секонд-хенду буде потрібно від 15 до 25 тис. Євро.
  3. Аптечні пункти. Цей вид торгівлі раніше був дуже прибутковим в тій країні, але зараз його прибутковість сильно знизилася через оновлень законодавства. Тим не менше це як і раніше досить успішний бізнес, хоч і вже не сильно прибутковий.

Решта видів спекуляції не мають великих шансів на успіх, хіба що ви будете займатися реалізацій унікального нового товару. Правда, в цьому випадку, це вже буде не торговий бізнес в Польщі, ідеї якого майже вичерпали себе, а якась форма стартапу.

Громадське харчування

В даному сегменті прибутковими можуть бути тільки невеликі ресторанчики, кафешки і закусочні на колесах, а також їжа з доставки. Оскільки прибутковість «великого» ресторанного бізнесу як в Польщі, так і в усій Європі сильно впала в останні роки. При цьому якщо ви вирішите відкрити свій пункт громадського харчування в Польщі, то вам слід дотримуватися наступних правил:

  1. Ближче до клієнта. Заклад потрібно відкривати недалеко від місць великого скупчення людей: навчальні заклади, лікарні, великі торгові центри, базари, вокзали тощо
  2. Невеликі ціни. Ніша елітних ресторанів давно зайнята, тому орієнтуватися потрібно на недорогі страви, які швидко готуються і, які можна забирати з собою або поширювати за допомогою доставки додому.
  3. Знай свого клієнта. Це важливо, тому що якщо ви вирішите відкрити вегетаріанський ресторанчик біля навчального закладу з молоддю, яка хоче ситно і недорого поїсти, то успіху вам не бачити. Те ж можна сказати і про їжу з великою кількістю жиру, яку продають недалеко від лікарень.
  4. Їжа повинна бути красивою. Телебачення і різноманітна реклама продуктів привчили споживача до того, що їжа повинна бути не тільки ситної, але і красивою.
  5. Тільки свіже. Це не Росія, Україна чи Білорусь де можна по 10 заморожувати і розморожувати м'ясо і при цьому продавати його своїм відвідувачам.
  6. Краще менше, чем больше. При складанні меню і виборі кількості чергових страв, не женіться за кількістю, так як надлишки підуть в сміттєві баки або на корм тваринам.

А ще не забувайте, що в Польщі, як і в Росії, не можна продавати (розливати) алкогольні напої недалеко від шкіл і дитячих садків.

Туризм і вантажоперевезення

В даному сегменті бізнес-ідеї в Польщі будуть успішними, тільки якщо ви вже займалися подібною діяльністю у себе на батьківщині, або якщо у вас є потрібні зв'язки в ділових колах. Якщо цього немає, то ви просто не перейдете поріг рентабельності через ну дуже високу конкуренцію на цих ринках, особливо в вантажоперевезеннях.

Що стосується туризму, то зараз в Польщі можна зайняти такі не сильно обжиті ніші:

Причому навіть у цих нішах варто вибирати неосновні напрямки, оскільки швидше за все і вони вже давно зайняті, а маловідомі широкому загалу місця, але при цьому такі що можуть здивувати або сильно зацікавити. Наприклад, в храм, де ви знаходитесь Далай-лами або місця де можна зловити дуже велику рибу. А ще, якщо ви плануєте відкрити туристичний бізнес в Польщі для російських, то можна організувати поїздки на місця слави Червоної армії, або місця пам'яті жертв Другої світової війни.

Читайте докладніше, "ЯК ОТРИМАТИ ГРОМАДЯНСТВО ПОЛЬЩІ ДЛЯ РОСІЯН + ПЛЮСИ КАРТИ ПОЛЯКА"

різні послуги

У цьому сегменті можна відкрити бізнес в Польщі за такими напрямками:

Щодо останнього, то мова йде про те, щоб за грошову винагороду навчати людей чого-небудь або просто проводити цікаві пізнавальні лекції. Наприклад, можна проводити навчання з управління своїм часом, по налагодженню сімейних відносин, пік-капу або вести курси з навчання логічному мисленню і т.п.

Крім того, можна проводити навчальні лекції з останніх досягнень в сучасній науці (генетика, квантова фізика, енергетика, економіка) - в Росії такі лекції часто замовляють роботодавці для заохочення своїх співробітників.

Крім того, можна проводити навчальні лекції з останніх досягнень в сучасній науці (генетика, квантова фізика, енергетика, економіка) - в Росії такі лекції часто замовляють роботодавці для заохочення своїх співробітників

Бізнес в Польщі - ідеї з 99,5% шансом на провал

Вони в цій країні такі:

  1. Курси з навчання програмування, веб-дизайну і т.п., якщо тільки це не інтернет-курси.
  2. Заводи з виробництва тютюнових та / або алкогольних виробів - конкуренти не дадуть вам продихнути.
  3. Здача нерухомості в оренду - велика конкуренція, дешева іпотека.
  4. Агентство нянь - велика конкуренція при невеликому попиті.
  5. Реставрація меблів та ремонт - невеликий попит, потрібні професіонали, невелика маржа, висока конкуренція.
  6. Бутики модного одягу і взуття - інтернет майже вбив цей сегмент ринку, як і сегмент з продажу електроніки.
  7. Організатор різного роду заходів - попит зростає, але конкуренція дуже велика, щоб пробитися з нуля.
  8. Банківські послуги - потрібен дуже великий стартовий капітал і майже немає перспектив в боротьбі з великими європейськими банками.
  9. Продаж велосипедів і їх обслуговування - зараз в ломбардах Польщі велосипедів по 5-10 штук і ніхто їх не хоче купувати.
  10. Пральні та прасувальні - дешева побутова техніка з Китаю звела цей ринок до дуже невеликій ніші.
  11. Сервіс для домашніх тварин - просто не користується достатнім попитом у Польщі.

Це найменш перспективні бізнес-ідеї в Польщі, які чомусь в інтернеті тиражуються як перспективні. Не користуйтеся ними і нікому не радьте їх, хіба що ворогові.

Оскільки ринок і економіка цієї європейської держави досить сильно розвинені, тут краще за все не викуповувати повністю готовий бізнес, а купувати франшизу, на основі якої створювати бізнес. Такий підхід буде дешевшим, оскільки основна частина витрат, пов'язана з рекламою, організацією і навчанням персоналу лягає на плечі власника франшизи. Крім того, він же допоможе з закупівлею матеріалів, обладнанням і / або оформленням інтер'єру приміщень.

Про те, що краще: почати з нуля бізнес в Польщі, купити його або відкрити компанію по франшизі, ми також поговоримо нижче по тексту.

Який готовий бізнес в Польщі можна купити по франшизі

Громадське харчування:

Швидке харчування:

Бізнес в Польщі з надання банківських послуг:

Аптечний бізнес:

Перукарні та салони краси:

Мовні курси та школи:

Злотих

Що потрібно крім франшизи

Крім покупки можливості вести свою діяльність під чужою торговою маркою, вам самостійно потрібно купити і / або організувати такі речі:

  1. Знайти та орендувати або викупити нерухомість для своєї підприємницької діяльності.
  2. Підібрати і найняти персонал. Не весь, деякі посади можуть бути заміщені службовцями, які готує держатель франшизи.
  3. За допомогою утримувача франшизи потрібно організувати навчання персоналу, купити обладнання (і встановити його), оформити інтер'єр.
  4. Ще необхідно заснувати юридичну особу і відкрити рахунок у банку.

Зрозуміло, всього цього можна і не робити, якщо просто купити бізнес в Польщі, що працює по тій чи іншій франшизі.

Читайте докладніше, "ЯК ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ПРОЖИВАННЯ (ВНЖ) В ПОЛЬЩІ: 6 ПІДСТАВ + Умови та термін"

Бізнес в Польщі - купити або почати все з нуля?

В даному випадку все досить просто, якщо ви плануєте перебратися в один з великих і / або густонаселених польських міст, то краще купити готовий бізнес в Польщі, щоб зменшити таким чином ризик можливої невдачі, який навіть в цьому випадку буде дуже великим. При цьому якщо ви плануєте оселитися в місті другого «ешелону», то оптимальним рішенням буде покупка франшизи, так як в цьому випадку не потрібно буде витрачати величезні гроші на просування щойно відкритого бізнесу, та й з організацією нової справи на місці вам швидше за все допоможуть і дуже сильно.

Однак, якщо ви хочете оселитися десь в горбочку або в сільській місцевості, то краще за все буде почати свою справу з нуля. Це викличе повагу у місцевих жителів, і посприяє просуванню бізнесу, не кажучи вже про те, що так буде просто дешевше.

Правда, для всіх цих варіантів є один виняток: якщо ви маєте намір створити інтернет-бізнес в Польщі, купити його буде простіше в будь-якому випадку, так як таким чином вам не потрібно буде напрацьовувати клієнтську та партнерську бази, а також вам не потрібно буде займатися технічними нюансами.

Польська Республіка вже багато років притягує на свої землі не тільки цікавих істориків і туристів, а й підприємливих комерсантів і багатих інвесторів, які готові вкладати досить великі гроші в розвиток місцевої економіки. Це пов'язано з тим, що з араз ця держава є найбільш перспективним плацдармом для завоювання європейського ринку, а також з тим що відкрити бізнес в Польщі можна буквально за 1-2 дня. Так що якщо ви плануєте подібне завоювання - починайте саме з цієї республіки.

6.5. Бізнес в Польщі - купити або почати все з нуля?