Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити розрахунковий рахунок для ВП у Ощадбанку в 2018 році: тарифи і умови, еквайринг, необхідні документи, скільки коштує обслуговування

  1. Сбербанк Росії в цифрах
  2. Відкриття р / рахунку в Ощадбанку - плюси і мінуси
  3. Перший крок - підготовка документів
  4. Другий крок - резервуємо розрахунковий рахунок, здаємо документи
  5. Відмова у відкритті р / рахунку ІП
  6. Вибір тарифу розрахунково-касового обслуговування для ІП
  7. Таблиця: 6 тарифів РКО в 2018 році і вартість обслуговування

Законодавство не забороняє приватному підприємцю здійснювати бізнес-діяльність без банківського рахунку і проводити платежі за готівковий розрахунок. Але в багатьох випадках при веденні справ з контрагентами варто розраховуватися саме за безготівковим розрахунком. Мінімізувати ризики при сплаті податків, одержувати оплату своїх послуг і товарів через POS-термінали, закуповувати основні засоби по лізингу і багато іншого - ці можливості дає наявність у ІП розрахункового рахунку. Головне - правильно обрати банк для роботи.

Сбербанк Росії в цифрах

Якщо оцінювати Акціонерний комерційний Ощадний банк Російської Федерації (Ощадбанк Росії), всюди будуть одні визначення: найбільший, перший, найбільший обсяг, капітал і т. Д. Один тільки факт, що Засновником і ключовим акціонером Ощадбанку є Центробанк РФ - головному фінансовому регулятору Росії належить 60% акцій холдингу - говорить про беззастережну надійності кредитного інституту. Природно, що Ощадбанк включений в головний реєстр системно значущих кредитних організацій ЦБ РФ під номером 1, що дає Банку гарантії повноцінної підтримки з боку держави при негативних впливах ззовні. Це дозволяє вважати Сбербанк державний фінансовою установою. При цьому акціями Банку володіє не тільки Російська Федерація, акціонерами Товариства є більше двохсот тисяч організацій і фіз. осіб (як громадян РФ, так і іноземців).

Наведемо кілька найбільш цікавих цифр, які скажуть більше, ніж просто голослівні епітети:

  • №1 - перше місце за обсягом активів - 23,5 трлн рублів; 560 млрд рублів - чистий прибуток Банку за підсумками 10-ти місяців 2017 роки (ця сума перевищує дохід за повний 2016 рік);
  • ˃ 1 млн юр. осіб - кількість обслуговуваних корпоративних клієнтів, зауважимо, що за все в РФ зареєстровано всього 4,5 млн організацій, тобто у двадцяти двох відсотків всіх підприємств відкриті розрахункові рахунки в Ощадбанку;
  • 46% всіх вкладів фіз. осіб відкрито в Ощадбанку, причому за останні 15 років Банк втратив не мало не багато - 25% своїх приватних клієнтів;
  • майже 40% всіх кредитів, взятих населенням, - обсяг кредитного портфеля Банку;
  • 30% в структурі кредитів юр. осіб належить холдингу;
  • 1,3 трлн рублів в портфелі банку - державні депозити;
  • ˃ 90 тисяч банкоматів - найбільша в світі мережа терміналів самообслуговування;
  • 17,5 тисячі відділень практично в кожному місті РФ;
  • 121 млн клієнтів в Росії і за кордоном;
  • 325 тисяч осіб - працівники Ощадбанку.

Варто звернути особливу увагу і на динаміку стану найбільшого кредитного інституту. За один рік найсерйознішу рейтингове агентство - Moody's, яке спеціалізується на аналітиці стану фінансових інститутів, змінило рейтинг Ощадбанку з негативного, присвоєного Банку в 2016 році, до стабільного на початку 2017, а в січня 2018 - на позитивний. Правда, тільки по Рубльова рейтингу, рейтинг в іноземній валюті до сих пір залишається на рівні стабільного.

Багато інтернет-ресурси виділяють ключовою конкурентною перевагою Ощадбанку його вік - 623 року роботи. Для мене (в першу чергу, як користувача і як аналітика-маркетолога - в другу) це звучить, як мінімум, дивно. Ну, вистояв Банк, як пам'ятник, кого це нині цікавить. Набагато важливіше, як сьогодні працює потужна неповоротка кредитна машина, чи дотримується заявлена ​​Банком позиція, що він завжди поруч. Чи зможе наздогнати найстаріший Банк Росії за молодими і амбітними, задовольнити всі зростаючі потреби клієнтів. Наскільки швидко Банк реагує на вимоги ринку і вводить інноваційні технології обслуговування.

Зізнаюся: не люблю Сбербанк з його поборами за кожен папірець, вічними чергами до операціоністам (витрати великої частки ринку), за некомпетентних співробітників у відділеннях, які боятися зробити крок назустріч клієнту (не всі такі, але зустрічаються), за нав'язування додаткових послуг. Не дивно, що самий-самий Банк займає в так званому народному рейтингу тільки сорок друге місце за показником клієнтоорієнтованості (за даними порталу Банкі.ру).

Відразу згадалася ситуація, як начальник відділу кредитування витратила 2 години свого робочого часу, щоб спочатку по телефону, а потім і при особистій зустрічі переконати нас здавати документи на держ. реєстрацію нерухомості не в МФЦ, а в Банку. За окрему плату, звичайно. Аргументи були різні: і черги (пройшли по талону за 7 хвилин), і повернення документів, і те, що платити ж не мені, а другій стороні, і навіть особистими образами. Загалом, розважала нас всю угоду, нагадавши при цьому ріелтора. Ціна питання була - 4,5 тисячі рублів (при тримільйонної угоді). Ми пішли в багатофункціональний центр і заощадили.

Але доводиться визнати, що Банк відмінно виконує свою функцію - заробляє гроші, адже, як не крути, це головна мета комерційної організації.

З усього вищесказаного випливає один висновок: Сбербанк - стабільний, надійний, з величезним охопленням всіх категорій бізнес-клієнтів (від мікробізнесу до найбільших корпоративних клієнтів). Наведемо останні цифри, що характеризують цей фінансовий інститут, - 30% корпоративного кредитного портфеля Ощадбанку - частка малих і середніх підприємств.

Законодавство не забороняє приватному підприємцю здійснювати бізнес-діяльність без банківського рахунку і проводити платежі за готівковий розрахунок

Сбербанк - лідер за кількістю банкоматів не тільки в Росії, але і в світі

Ще трохи з особистого досвіду взаємодії з декількома банками, який підняв статус Ощадбанку в моїх очах. Так вийшло, що за прострочення податкового збору завзяті інспектори заблокували у мене 2 карти в різних банках: Сбербанк, Альфа-Банк і металевий рахунок в ВТБ24 (виявляється, вони і на це мають право). Як тільки борг був погашений, Сбербанк розблокував свій рахунок протягом однієї години, реакції Альфа-Банку довелося чекати 5 днів, а ось ВТБ24 відзначився по повній програмі в моєму випадку. Щоб розблокувати свій металевий рахунок, мені довелося втратити кілька годин, вистоюючи чергу в ФССП, так як банку потрібен був тільки оригінал постанови. Але і на цьому моя «епопея» не скінчилася. Під час візиту в банк виявилося, що оригінал документа потрібно відправити до головного офісу поштою, і тільки після того, як співробітники головного відділення поставили «галочку», я змогла зняти з нього свої гроші і закрити рахунок.

Відкриття р / рахунку в Ощадбанку - плюси і мінуси

Сбербанк йде назустріч малому бізнесу, з кожним роком додаючи в портфель послуг нові послуги для приватних підприємців. Кредитний інститут пропонує ІП максимальну лінійку банківських послуг, які закриють всі потреби мікробізнесу.

Перерахуємо послуги і спробуємо розібратися, які можливості дає підприємцю Сбербанк при відкритті тут розрахункового рахунку:

  • 6 гнучких тарифів, які сформовані Банком з урахуванням обсягів і особливостей бізнес-діяльності (вартість послуг і їх специфіку наведемо в кінці статті), а також можливість самостійно сконструювати «свій» індивідуальний тариф;
  • безкоштовно з будь-яким обраним тарифом РКО бізнесу надається:
    • інтернет-банкінг - Сбербанк Бізнес Онлайн;
    • допомога в підготовці всіх бухгалтерських документів та податкової звітності для ІП, що працюють на спрощеній системі 6% і без найманих працівників;
    • переклади на карти фіз. осіб до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на місяць, що важливо для підприємця;
  • відкрита оперативна онлайн-реєстрація розрахункового рахунку ІП (розповімо про це докладніше нижче);
  • оптимальний операційний день - ІП може розраховуватися з контрагентами з 06:00 до 23:00;
  • зручний інтернет і мобільний банк - у Ощадбанку є пропозиція навіть банкінгу, який запрограмований в годинник;
  • при цьому функціональний мобільний банк дає ІП цілодобовий доступ до р / рахунку з мобільного телефону або планшета;
  • значне число банкоматів в кожному районі міста, які працюють в цілодобово, завжди можна швидко зняти або покласти на рахунок готівку;
  • як декларує Банк, до послуг бізнесу - окрема телефонна лінія, яка працює в режимі онлайн 24/7.

Нагадаємо кілька основних моментів, які стосуються розрахункових рахунків в будь-який кредитної організації.

Важливо - розрахункові рахунки індивідуальних підприємців застраховані державою. Якщо банк позбавляється ліцензії, IP поверне свої гроші, що не перевищують 1,4 млн рублів через банк-посередник, який буде призначений Агентством зі страхування вкладів (АСВ). Але це менше за все стосується Ощадбанку, з огляду на його статус.

Звертаємо увагу: коли ІП укладає договір на банківське обслуговування, він не зобов'язаний інформувати регуляторів про реквізити свого р / рахунку. Обов'язок банку - сповістити всі держустанови: ИФНС, Росстат, ПФР і фонд соціального страхування про реквізити р / рахунку ВП. Процес проходить автоматично за допомогою державної інформаційної системи міжвідомчого обміну.

Але потрібно знати, що в цьому випадку є виключення - при відкритті рахунку в іноземному банку необхідно проінформувати регуляторів.

Головне - запам'ятайте: при блокуванні розрахункового рахунку (таке, на жаль, буває) підприємець має право проводити за рахунком певні витратні операції, до них відносяться: розрахунки з найманими працівниками, а також виплати податкових зборів страхових внесків до позабюджетних фондів (ПФР, ФФСС) .

Питання актуальне в наші дні, адже сьогодні при затримці декларації протягом 10-ти днів, а також при простроченні сплати податкового збору, ИФНС блокує всі рахунки, а в деяких випадках і карти, оформлені на фіз. особа.

Якщо вашу картку заблокували, краще в найкоротші терміни погасити борг, але блокування р / рахунку не позбавляє ІП можливості погасити заборгованість по з / п працівникам і податків

Перший крок - підготовка документів

Проаналізувавши декілька банків, виявляється, що пакет документів для відкриття розрахункового рахунку в Ощадбанку досить простий і лаконічний. Завантажити та роздрукувати актуальний в 2018 році список документації можна, перейшовши за посиланням .

Розглянемо, які документи необхідно мати на руках приватному підприємцю для надання в Банк:

  1. Для громадян РФ знадобиться оригінал паспорта. Іноземцям, а також особам без громадянства додатково до основного документа потрібно буде надати свідоцтво про реєстрацію за місцем проживання та міграційну карту (якщо є). При цьому варто знати, що якщо в паперах є написи іноземною мовою, банку може зажадати нотаріально завірений документ.

    Для пред'явлення до Ощадбанку досить паспорта, але законодавство враховує, що кредитна організація може додатково запросити СНІЛС фіз. особи та ІПН (при його наявності)

  2. Виписка з ЕГРІП. Оригінал довідки з електронної візою ФНС РФ Банк формує самостійно. Бізнесмену в цьому питанні рекомендуємо просто перевірити, чи є запис про постановку на облік в єдиному реєстрі підприємництва на офіційному порталі податківців. Зробити це нескладно: заходимо на портал податкової служби за посиланням , Вибираємо вкладку «Індивідуальний підприємець» і вводимо ІН або ІПН, вказаний в Свідоцтві про реєстрацію ІП. Одержати більш детальну інформацію можна, вказавши ПІБ та регіон місця проживання. Дані онлайн-ресурсу актуалізуються кожен день. Якщо ІП зареєстрований менше одного місяця назад, замість виписки ЕГРІП можна надати Лист записи за формою Р60009.

    Лист записи за формою Р60009 може замінити виписку з ЕГРІП, в разі якщо ІП працює менше місяця, або на порталі ФНС відсутній запис про постановку на облік

  3. У кредитної організації в присутності банківського службовця необхідно буде підписати картку зі зразком підпису підприємця (за формою №0401026 ОКУД). Якщо ІП планує, що з р / рахунком працюватимуть треті особи, важливо внести в бланк всіх, хто буде уповноважений розпоряджатися р / рахунком (наприклад, бухгалтер). Врахуйте: в цьому випадку обов'язково особиста присутність довірених осіб з паспортами на руках. Підтвердити повноваження цих осіб може особисто підприємець, підписавши відповідний документ прямо в Банку, при цьому нотаріально завіряти цей факт не потрібно. Зверніть увагу: кожна віза при оформленні Картки коштуватиме заявнику приблизно 500 рублів (вартість залежить від регіону, де ІП відкриває свій рахунок).

    У бланку Картки зі зразком підпису і відбитка печатки потрібно розшифрувати повністю, що ІП (ПІБ) є індивідуальним підприємцем, і записати дані паспорта

  4. Анкета заявника (за формою Банку), в який відбивається розгорнута інформація про діяльність ВП: обсяг грошових коштів, що працюють в бізнесі, дані за ключовими контрагентам, місце здійснення і види діяльності і т. П.
  5. Якщо підприємець працює або планує працювати за видом діяльності (коду КВЕД), який підлягає ліцензуванню, буде потрібен оригінал ліцензії. Якщо ІП знаходиться на патентній системі оподаткування, знадобиться патент.

    Ліцензія видається за певними кодами КВЕД, їх кількість - понад 50-ти в реєстрі видів діяльності

  6. Якщо відкриття р / рахунку і підписання договору буде здійснюватися представником ІП, знадобиться нотаріально завірена довіреність. У цьому випадку важливо, щоб в документі були правильно вказані формулювання: на відкриття банківського рахунку та (або) укладання договорів, і (або) розпорядження коштами на банківському рахунку.

Це повний список документів, який наведено на сайті кредитної організації. При цьому Ощадбанк має право вимагати додаткові папери, але тільки ті, які регламентовані законодавством РФ. Тут все індивідуально, тому цей момент краще заздалегідь проговорити з менеджером Банку при зустрічі або по телефону.

Якщо підприємець має печатку, її неодмінно потрібно взяти з собою в Банк. Вона знадобиться при оформленні банківського договору і для відбитка на картці, що засвідчує підпис підприємця.

Врахуйте важливий момент при пред'явленні документів: в Банк потрібно принести тільки оригінали, в крайньому випадку - нотаріально завірені копії. У Ощадбанку свої вимоги до ксерокопиям документації, тому банківський працівник сам зніме копії з документів і засвідчить їх.

Другий крок - резервуємо розрахунковий рахунок, здаємо документи

Потрібно зазначити, що у Ощадбанку в кожному регіоні індивідуальні тарифи на відкриття розрахункового рахунку, ознайомитися з ними можна на порталі кредитної установи за посиланням . Причому тарифи на певні послуги періодично змінюються, тому рекомендується при відкритті рахунку - зайти на сайт Ощадбанку і перевірити цифри.

Для початку, підготувавши потрібний пакет документів, можна попередньо зарезервувати розрахунковий рахунок для бізнесу. Для цього можна скористатися сервісом онлайн-резервування банківського рахунку на порталі кредитної установи, перейшовши по цій гіперпосиланням .

Форма заявки досить проста, в ній потрібно буде вказати основні дані по приватному підприємству:

  • основною реєстраційний номер ІП - ІН, уточнити його можна в Свідоцтві про реєстрацію ІП;
  • ідентифікаційний номер платника податків - ІПН, який також вказаний в Свідоцтві;
  • планований чи фактичний річний дохід підприємця в рублях (точність тут не важлива, головне - вказати дельту, в яку потрапляють бізнес-обороти);
  • в блоці, який визначає вид організації, IP вибирає «комерційну» діяльність;
  • контакт ІП - мобільний телефон і електронку.

Перед початком оформлення онлайн-заявки рекомендується підготувати всі необхідні дані, інформація повинна бути вказана коректно, інакше сервіс не пропустить заявника далі.

На закінчення, при заповненні заявки потрібно буде дати згоду на обробку Банком персональних даних та підтвердити факт ознайомлення з умовами резервування р / рахунку.

При заповненні форми заявки на резервування рахунку обов'язково заповнення всіх блоків, інакше система не пропустить далі заявника

Перед відправкою онлайн-заявки уважно ознайомтеся з вимогами до резервації рахунку, там є нюанси, і вони важливі.

Наведемо основну інформацію, яка стосується резервування р / рахунку для ВП. Ця послуга, з одного боку, висуває до підприємця деякі вимоги, а також дає певні можливості бізнесменові, перерахуємо їх:

  • Резервування банківського Рахунку дається на срок, Який складає 30 календарних днів, протягом цього терміну заявник повинен надаті документи в Банк и укласті договір на банківське обслуговування;
  • в цею период ІП має право давати зарезервованій номер своим контрагентам;
  • з моменту Отримання бізнесменом номера р / Рахунку бізнес-партнери могут перераховуваті на него Грошові кошти;
  • ІП зможу отрімуваті інформацію про стан р / Рахунку: Які Платежі зараховані, Залишок по Рахунку;
  • если підприємець НЕ может укласті з Банком договір на Відкриття р / Рахунку в течение 30-ти днів, гроші, Які за цею период надійшлі на рахунок ІП, автоматично будут Поверненні платнику;
  • але в цій ситуації Банк не несе відповідальності за терміни повернення, якщо рахунок відправника, наприклад, заблокований або закритий в цей час.

Зауважте: така послуга надається тільки приватним підприємцям, які, по-перше, є дієздатними громадянами РФ.

По-друге, відомості про реєстрацію ІП-заявника повинні бути розміщені на порталі податкової служби в розділі, в якому містяться відомості про державну реєстрацію підприємців. Перевірити наявність своїх даних можна за ПОСИЛАННЯ .

І третє важлива умова - якщо у підприємця в цей період є заблоковані рахунки (в тому числі особисті), Банк не відчинить навіть резервний розрахунковий рахунок, так як це заборонено законодавством.

Після заповнення онлайн-заяви необхідно буде заповнити анкету, в якій знадобиться більш повно розкрити інформацію про бізнес.

Після відправки онлайн-заявки сервіс перевірить введені дані і забронює номер бізнес-рахунку для ВП. Як уже згадувалося вище, після отримання р / рахунку цей номер можна вказувати в реквізитах компанії, будь-яких інших документах ВП. Він не зміниться після активації.

Підтвердження номера надійде на електронну пошту заявника, з ним же буде відправлена інструкція по його активації.

Наступний етап - здати необхідні документи в те відділення Банку, яке територіально зручно для підприємця. Як ми вже говорили, на це заявнику дається 30 календарних днів з дати резервування р / рахунку.

Фінальний етап відкриття бізнес-рахунку - особисто або за допомогою довіреної особи (з нотаріально завіреної папером) здати всі документи в Банк, підписати Картку клієнта з підтвердженням підпису і договір на банківське обслуговування.

Нормативно-законодавчі акти дозволяють відповідальним співробітникам банків перевіряти справжність представлених документів, знімати і завіряти їх копії.

У момент підписання договору до р / рахунку ІП буде безкоштовно підключена послуга віддаленого онлайн-обслуговування - Сбербанк Бізнес Онлайн.

Як ми вже згадували, вартість відкриття розрахункового рахунку в Ощадбанку диференційована і безпосередньо залежить від суб'єкта, в якому зареєстрований бізнес приватного підприємця. Ціни коливаються від однієї тисячі рублів (наприклад, у Володимирі) до трьох тисяч в Москві, в північній столиці (Санкт-Петербурзі), щоб відкрити р / рахунок, потрібно буде заплатити Банку 2300 рублів. тарифи викладені на сайті кредитної організації, вибравши своє місто, можна побачити ціну всіх послуг з відкриття та ведення банківського рахунку.

При цьому якщо підприємець вибирає певний пакетну пропозицію, вартість за відкриття розрахункового рахунку анулюється (деталі можна подивитися в таблиці нижче).

Пакет Ощадбанку Легкий старт підійде для новачків бізнесу та ВП, які не проводять платежі контрагентам і не знімають готівку

Відмова у відкритті р / рахунку ІП

Сбербанк, як і будь-яка друга кредитна організація, може відмовити у відкритті р / рахунку кожному підприємцю. Причини можуть бути зовнішніми і внутрішніми. До зовнішніх відносяться вимоги нормативно-правових актів Центробанку РФ, які передбачають відмову у відкритті банківського рахунку в наступних випадках:

  • підприємець визнаний судом недієздатним або не досяг повноліття;
  • у ІП є заморожені рахунки або особисті карти в інших банках, в рамках відомчого взаємодії це буде з'ясовуватися в першу чергу.

При цьому законодавство дозволяє відкривати банківські рахунки ІП, які знаходяться в процедурі банкрутства, але на певних умовах і тільки з метою роботи по ліквідації приватного підприємства.

Внутрішні причини - страхування банківських організацій за вимогами ФЗ №115, який вимагає від банків ретельної перевірки своїх клієнтів. При недотриманні фінансово-контрольної дисципліни банк може бути позбавлений ліцензії. У зв'язку з цим, розглядаючи кандидатуру ІП при укладенні договору на обслуговування, кредитна організація може врахувати певні моменти і відмовити підприємцю, особливо:

  • якщо у ІП є закриті за ініціативою банку р / рахунку;
  • приватний підприємець кілька років поспіль здає в податкову нульову звітність (в цьому випадку компанія може бути розцінена, як фірма-одноденка).

При розгляді питань, пов'язаних з відкриттям розрахункового рахунку, з одно боку є статья№846 ГК РФ «Укладення договору банківського рахунку», в якій мовиться, що банк повинен відкрити р / рахунок кожному, хто заявить про своє бажання укласти з кредитною організацією договір. Банк не може необґрунтовано відмовити клієнту, ключове слово тут - «необгрунтовано».

При цьому в цивільному законодавстві є стаття №445 «Укладення договору в обов'язковому порядку», яка дає банку право розглядати питання про відкриття рахунку протягом 30-ти днів з моменту здачі пакету документів. У разі, коли банк не дає відповідь або «тягне час», підприємець може звернутися до суду. Але, завдяки складним формулюванням антивідмивного закону ФЗ №115 і внутрішнім правилам банків (які теж узаконені ЦБ РФ), суди зазвичай стають на бік кредитних установ. Тому в разі відмови або затягування термінів, простіше не витрачати час і звернутися в інший банк.

Але не варто налаштовуватися на поразку. Відмови є, за деякими даними, в середньому в рік їх отримують приблизно 15% всіх заявників. але ніхто не забороняє подати документи в інший банк (і навіть кілька). Адже відмова - це не правило, а скоріше виняток.

Вибір тарифу розрахунково-касового обслуговування для ІП

У Ощадбанку для приватного бізнесу є 6 базових тарифів, які призначені для комерційної діяльності різного рівня: від початківців ІП до підприємців, які тільки по платіжках перевищують поріг в 100 платежів в місяць. Є у Банку і мінімальний тариф РКО, за ведення якого не стягується плата - так званий Легкий старт.

Додатково у Ощадбанку преференція для ІП, у яких протягом п'яти місяців не було руху коштів по рахунку, в цьому випадку при дотриманні певних умов підприємець буде звільнений від оплати послуг з ведення р / рахунку.

Поділюся невеликим власним дослідженням: при аналізі вартості ведення розрахункових рахунків в п'ятнадцяти найпопулярніших банках Росії у мене вийшло, що тариф Легкий старт є одним з найбільш лояльних пропозицій на ринку. Але тільки для тих, хто відкриває р / рахунок тільки для того, щоб сплачувати податки і збори в бюджет.

Потрібно відзначити, що сьогодні багато підприємців використовують р / рахунок тільки для здійснення податкових платежів і розрахунку з позабюджетними фондами, незважаючи на те, що ІП має право сплачувати збори через касу банку. Спеціально зробила уточнення міні-статистику: з 10-ти моїх партнерів по бізнесу - 6 підприємців за рік не проводять жодного платежу, крім платежів до держбюджету і вважають, що це нормально. Це не просто примха приватного бізнесу - на практиці з такими платежами часто бувають проблеми, деякі з них закінчуються судовими позовами з податківцями. У більшості випадків такі суперечки закінчуються не на користь ВП. В цьому випадку тариф Легкий старт є оптимальним для підприємця. Але якщо за рахунком будуть проходити платежі, вартість цього тарифу значно зростає, адже за кожну платіжку Банк буде брати по 100 рублів.

До аналізу вартості ведення розрахункового рахунку в п'ятнадцяти найпопулярніших банках РФ я була впевнена, що всі інші тарифи (крім Легкого старту) і стандартне РКО Ощадбанку за вартістю буде програвати багатьом банкам, але з'ясувала, що середня ціна на ринку банківських послуг дорівнює якраз його тарифами. Очевидно, що або Банк постійно моніторить ціни конкурентів і гнучко регулює свої тарифи, або банки-конкуренти йдуть слідом за ним.

Отже, у Банку є 6 основних портфельних пропозицій по РКО і загальна пропозиція. При цьому Банк дає підприємцю можливість сконструювати індивідуальний пакет з оптимальною для ІП комплектацією послуг з РКО. Для цього на сайті Ощадбанку є зручний онлайн-сервіс, який дає можливість підібрати оптимальний тариф для бізнесу. Відкрити онлайн-конструктор можна за ПОСИЛАННЯ .

Щоб отримати результат, досить вказати:

  • кількість платіжок, які ІП має намір проводити в місяць;
  • планує підприємець вносити на р / рахунок готівку, і скільки рублів на місяць становитиме сума поповнення;
  • яка кількість грошових коштів буде зніматися з рахунку.

Ще одна преференція для ІП при відкритті рахунку - безкоштовне підключення онлайн-банкінгу, яке входить в пакет РКО. Потрібно відзначити, що не всі кредитні установи дають таку можливість ВП.

Змінити пакет послуг можна в будь-який момент, Банк не обмежує користувача у можливості переходу. Щоб оформити новий тариф, немає необхідності відвідувати Банк, це можна зробити в дистанційному сервісі Ощадбанку - Бізнес Онлайн, для цього потрібно просто подати онлайн-заявку на зміну тарифу.

У цьому випадку варто врахувати, що новий тариф почне діяти з першого числа наступного місяця після подачі заяви. Але онлайн-лист в Банк краще відправити заздалегідь, якщо заяву було направлено за 3-4 дні до закінчення місяця, Банк може не встигнути оформити перехід на нові умови обслуговування.

У таблиці розрахована підсумкова вартість річного обслуговування, виходячи тільки з двох вступних:

  • відкриття р / рахунку;
  • ведення рахунку протягом дванадцяти місяців.

Платіжні операції контрагентам, а також зняття і поповнення готівки не узяті до уваги, так як тут все дуже індивідуально.

Таблиця: 6 тарифів РКО в 2018 році і вартість обслуговування

Фотогалерея: додаткові послуги - бізнес-карта, еквайринг, зарплатний проект

Відео: як відкрити рахунок ІП в Ощадбанку

Конкуренція в банківському секторі загострюється з кожним роком. Виходять на ринок принципово нові форми надання банківських послуг, розробниками впроваджуються інноваційні сервіси та продукти. Відкрити розрахунковий рахунок можна швидко, з мінімальними тимчасовими і моральними витратами. Так чому б не почати працювати з найсильнішим банком Росії, тим більше, як з'ясовується, тарифи тут дуже конкурентоспроможні.