Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн плитки у ванній кімнаті і туалеті (фото, обробка)

  1. Оригінальні та сучасні рішення
  2. Фото кращих дизайнерських рішень
  3. Як створити оригінальну колірну комбінацію
  4. стилі інтер'єру

Дизайн плитки у ванній кімнаті і туалеті може бути абсолютно різним. На фото оздоблення плиткою виглядає шикарно. Часом саме дизайнерське різноманітність цього матеріалу змушує нас впасти в ступор. Відшукати ідеальну плитку не складно, проте доведеться для цього постаратися. Хтось купує тільки один варіант кахлю, інші вибирають пару, а то і кілька наборів з різних колекцій, формуючи свій неповторний інтер'єр сантехнічного вузла.

Поєднання кольорів кахлю - ось основна проблема, з якою стикається більшість з тих, хто бажає зробити обробку саме цим матеріалом. Сама по собі плитка цікава, приваблива, практична. Але варто допустити помилку в комбінації кольору, фактура або малюнка, як це відразу ж негативно відіб'ється на сприйнятті дизайну інтер'єру.

Є й інша проблема - спроба зробити щось оригінальне, не схоже на всіх інших виявляється провальною. Експериментальне поєднання дизайну кахлю обертається крахом, оскільки гамма була підібрана абсолютно невірно. Щоб уникнути подібних проблем, ми розповімо вам про декілька сучасних ідеях щодо дизайну плитки, а також дамо поради по поєднанню кольорів обробки в санвузлі.

Оригінальні та сучасні рішення

Дизайн плитки у ванній кімнаті і туалеті може бути абсолютно різним

Дизайн плитки в зеленому кольорі

Зовсім не обов'язково експериментувати і ризикувати, щоб знайти ідеальне поєднання кахлю для своєї ванної. Ці помилки вже припустилися інші, а фахівці взяли їх до уваги при творінні своїх чергових шедеврів.

За останній час сформувалася певна тенденція, яка дозволила виділити кілька найоригінальніших і незвичайних рішень при виборі кахлю.

  1. Морська блакить з використанням зелених, рожевих і фіолетових відтінків. Дана комбінація підійде під санвузол будь-якого розміру, забезпечить відчуття легкості, невимушеності. Інтенсивність того чи іншого відтінку дає можливість сформувати подобу океану або моря, наприклад. Обов'язково дотримуйтеся плавність переходу. Причому більш темні тони повинні починатися внизу, а в міру просування вгору кольору слід робити світліше.
  2. Тематика шоколаду з використанням темно-коричневого або світло-коричневого відтінку, а також жовтого, білого, зеленого або синього кольору. Така комбінація підійде для тих, хто дотримується суворого стилю інтер'єру. Виглядає дуже оригінально, а коричневий колір служить в ролі балансу для інших колірних рішень.
  3. Комбінація білого кольору з пастельними рожевими відтінками, світло-зеленим або блакитним кольором. На підлозі перевага віддається кольоровий, яскравою плитці, в той час як стіни обробляються білим кахлем і невеликими вкрапленнями, смугами головного кольору.
  4. Поєднання зеленого і блідо-жовтого відтінків. Це вже повноцінний еко стиль, який утворює подобу природи, якоїсь зеленої галявини прямо у вас вдома. Пол і стеля слід укласти зеленої плиткою, причому інтенсивність відтінків повинна бути однаковою. На стіни укладають світлий кахель і комбінують його з плитками з імітацією зелених насаджень, листя. Співвідношення за кількістю плит - 3 до 1.

Зрозуміло, ніхто не змушує вас зупиняти вибір виключно на цих рішеннях. Вони носять рекомендаційний характер і просто є найбільш актуальні рішення сьогоднішнього дня.

Фото кращих дизайнерських рішень

Фото кращих дизайнерських рішень

Як створити оригінальну колірну комбінацію

Фото стильною плитки у ванній

Якщо ви задумали ремонт у ванній або туалеті, звернути особливу увагу на дизайн плитки вам доведеться, звичайно ж. Саме за рахунок цього матеріалу ви зумієте створити чудову картину інтер'єру.

Зовсім не обов'язково дотримуватися готових рішень. Якщо вони вам з тих чи інших причин не подобаються, створіть щось своє. Однак при цьому вам ґрунтуватися на базових рекомендаціях і хитрощі, про які ми з задоволенням розповімо.

  1. Визначтеся з базовим відтінком для дизайну інтер'єру ванної кімнати. Фахівці відзначають, що найкраще вибирати поєднання з фіолетового і жовтого, оранжевого і синього, червоного і зеленого. Інші варіанти допускаються, але тільки під вашу особисту відповідальність. Справа в тому, що інші пари можуть створити дуже високий рівень контрастності.
  2. Виберіть тріаду відтінків. Як правило, мова йде про три основних кольорах, які контрастують один з іншим, створюють єдину, гармонійну картину. Прикладом класичної тріади можна назвати поєднання жовтого, червоного і синього кольору, або фіолетового, коричневого та зеленого.
  3. Обов'язково використовуйте теплі кольори, щоб розбавити колірного оформлення сантехнічного вузла. Не секрет, що ванні найчастіше виконуються в холодних кольорах - синій, блакитний, зелений. Теплий тон покликаний зробити приміщення приємніше.
  4. Обов'язково використовуйте яскраві відтінки. Обмежуватися тільки нейтральними фарбами, такими як коричневі, сірі, чорні або білі, не варто. Надати життя, яскравість і насиченість дизайну можна тільки за допомогою блакитного, помаранчевого, зеленого, жовтого, червоного кольору.
  5. Намагайтеся дотримуватися правила співвідношення 60:30:10. Намагаючись досягти ідеальної кольорової палітри, дотримання даного правила буде фундаментальним для реалізації поставленої мети. Дане співвідношення має на увазі застосування на 60 відсотках площі приміщення одного кольору, на 30 - другого, і на 10 - третього. Слід розуміти, мова йде не тільки про підлога, стеля і стіни. Враховується сантехніка, меблі, аксесуари, декор та інші дрібниці.

стилі інтер'єру

Фото білої плитки

Щоб вибрати ідеальне поєднання плитки, бажано дотримуватися певного стилю в дизайні інтер'єру сантехнічного вузла. Це дозволить правильно визначити колірні палітри, задіяти їх в правильних місцях і кількостях, що не перенасичуючи або недонасищая приміщення.

З найбільш популярних стилів можна виділити наступні.

  1. Класичний. Тут, як правило, однорідний світлий кахель укладається на верхню частину стіни, а темніший - на нижній. Щоб оживити інтер'єр, застосовують яскраві вставки, плінтуси, бордюри, фризи. Даний стиль завжди актуальний і цікавий.
  2. Геометричний. Зараз великою популярністю користується кахель, який виконаний з нанесенням малюнків у вигляді трикутника, кола, овалів і прямокутників, а також цілого ряду інших геометричних фігур різного ступеня складності. Якщо ви сучасна людина, а також яскрава і творча особистість, тоді такий варіант саме для вас.
  3. Фотопрінти. Їх активно застосовують в тих випадках, коли мова ходить про створення інтер'єру в стилі модерн. Тут відсутній класичний малюнок або візерунок на кахлі. Замість нього - повноцінне зображення, подоба фотографії. Як правило, люди вибирають зображення природи, тварин, моря, островів, нічних міст і так далі. Відмінно підійде для санвузла компактного розміру, оскільки об'ємні фото розширюють візуально простір.
  4. Великоформатний стиль. Це чи не найбільший новий напрямок в дизайні ванних кімнат і туалетів. Проте, за такий короткий час свого існування встиг завоювати величезну популярність. Суть полягає в використанні великий, великоформатної плитки, яка істотно перевершує стандартний кахель розміром до 15 сантиметрів в довжину або ширину. Плюс їх у тому, що великі плити можуть збільшувати, витягати і розширювати простір. Все залежить від грамотної укладання.

Як бачите, підібрати підходящу по дизайну плитку для оформлення ванної кімнати або простору в туалеті не так складно, як може здатися на перший погляд.

Найголовніше в цій справі - враховувати свої особисті вподобання і смаки, брати до уваги розміри санвузла, визначати, чи потрібно візуальне збільшення простору в тому чи іншому напрямку. Питання фінансового стану не так актуальне. Раз ви зважилися на використання кахлю, значить засобів обов'язково вистачить, щоб відшукати ідеальну плитку.

У деяких випадках не зайвим буде звернутися за порадою до спеціалістів, або ж найняти професійного дизайнера, який вислухає ваші побажання і думки щодо інтер'єру санвузла, після чого запропонує вам ряд цікавих варіантів, зробить все для реалізації обраного вами стилю. Вам же залишиться просто насолодитися результатом.