Реклама
Реклама
Реклама

Зростання курсу валют привів до черг в туристичних агентствах: Новини Накануне.RU

  1. Зростання курсу валют привів до черг в туристичних агентствах

Зростання курсу валют привів до черг в туристичних агентствах

Російські туристи на тлі ослаблення курсу рубля почали екстрено вносити доплати за заброньованим турам. Турагентства повідомляють про черги в каси.

В першу половину дня вівторка, 10 квітня, багато туроператорів "тримали" курс на рівні попереднього дня. Однак вже після третьої години дня на сайтах ряду туроператорских компаній інформація про внутрішньому курсі почала змінюватися, повідомляє Асоціація туроператорів Росії .

"Протягом всього дня вівторка в черзі до каси у нас в будь-який момент стояло мінімум шість чоловік. Туристи, які раніше забронювали тури, поспішали внести решту коштів", - розповідає гендиректор агентства "Рожевий слон" Алексан Мкртчян. Аналогічна картина спостерігалася в інших агентствах.

Туристи, які не встигли оплатити тури по курсу понеділка, 9 квітня, зайняли вичікувальну позицію. "Ті, хто ще не оплатив, за нашою рекомендацією чекають поліпшення курсу. Частина туристів все ж встигли оплатити в понеділок", - говорить керівник компанії "Інгостур Центр" Олександр Казин.

Вартість вже оплачених турів за кордон при коливанні курсу рубля не змінюється. Однак якщо тур оплачений частково, неоплачена частина перераховується за курсом на дату оплати туру. У АТОР прогнозують, що авіаквитки по закордонних напрямках теж виростуть в ціні.

як повідомляло Накануне.RU , ЦБ підвищив курси валю т на 11 квітня: євро виріс на 4,32 руб. до 76,85 руб., долар - на 3,79 руб. до 62,37 руб. Курс рубля впав на тлі введення США нових санкцій проти росіян і компаній . Акції товариств з "чорного списку" значно впали в ціні на фондовій біржі .