Реклама
Реклама
Реклама

Прогноз курсу долара на серпень 2018

Російська валюта почне фінальну сесію липня з відміток ₽62,2375 / дол. і ₽72,8500 / євро. Втрати західних «опонентів» за підсумками понеділка склали 56,0 коп. і 38,0 копійок відповідно.

₽72,8500 / євро

Позитивний настрій грошовій одиниці РФ додали останні в цьому місяці податкові платежі і злетіла до $ 75,55 нафту (+79 центів). Зростання вартості бареля обумовлений побоюваннями щодо поставок «чорного золота» після інциденту в Червоному морі, де хусит атакували саудівський танкер, після чого Ер-Ріяд ухвалив рішення тимчасово відмовитися від використання даного маршруту. До ранку вівторка пристрасті з цього приводу вляглися, наслідком чого стала корекція бареля до $ 75,25 (на 8:23 мск).

Головними подіями найближчих днів учасники валютного ринку називають засідання регуляторів Японії, Англії та США. Директора ФРС зберуться для обговорення монетарної політики в перший день серпня. Майбутній місяць, за словами експертів, традиційно несприятливий для грошової одиниці РФ.

- Ключові джерела негативу для рубля - міцніючої долар і впевненість інвесторів у тому, що серпень є найбільш стресовим для економіки і рублевих активів місяцем року, - нагадують аналітики експертної групи Veta.

- Якщо враховувати сукупний рівень ризиків в глобальній економіці і бажання гравців від них захиститися, то американська валюта - найбільш виграшна інвестиція. Учасники ринку не хочуть ризикувати, незважаючи на зростання ВВП США. Рубль на цьому тлі ризикує піти в район ₽70,00 / дол., Чого, в числі інших, посприяють цілеспрямовані дії влади щодо здешевлення позик для юросіб, - попереджають в «Golden Hills-КАПІТАЛ АМ».

- До кінця серпня долар подорожчає до ₽64,00-64,50, євро - до ₽75,00, - прогнозують фахівці компанії «Експерт плюс», називаючи в якості джерел тиску посилення санкцій риторики, низький інтерес до EM-валют і очікування падіння американського фондового ринку , Що посилить негатив для ринків, що розвиваються .

Оптимісти, між тим, свідчать про протилежне.

- Традиційно негативний для рубля серпень цього року може стати винятком, - вважають експерти Центру аналітики і Фінтехнологиї.

Цьому, зокрема, сприятиме відносно дорога нафта і перенесення санкцій питання на більш пізній період (04 серпня Сенат США йде на канікули).

Прогноз аналітика організації Антона Бикова - відтискування західних валют в район ₽59,00-60,00 / дол. і ₽71,00-72,00 / євро в першій половині місяця, з наступним поверненням в інтервали ₽62,00-63,00 і ₽73,50-74,50 ближче до вересня.

Сценарій з подорожчанням вітчизняної грошової одиниці допускають і в компанії «БКС-Брокер». За словами представника інвесттовариства Івана Копєйкіна, купувати долар доцільно при наближенні RUR / USD до рівня ₽61,50.

- По RUR / EUR цікавим для покупок може стати інтервал ₽71,00-71,50, - пояснив експерт.

В цілому ж, за словами Копєйкіна, довгострокові фактори виступають на стороні долара.