Реклама
Реклама
Реклама

1С ЕРП і 1С КА Конвертація валюти в програмі

Введення даних конвертації валюти в 1С ЕРП і 1С КА

Багато підприємств і організації, які користуються продуктом 1С ЕРП і 1С КА, потребують проведення оформлення фінансових операцій з обміну валют. Для того щоб відобразити в своїй електронній звітності конвертацію, необхідно по черзі створити два ордери - «Видатковий касовий ордер» і «Приходний касовий ордер». У першому вказується сума в рублях, яка була відправлена ​​для обміну, а в другому - кількість валюти, що надійшла на рахунок.

В 1С ERP управління підприємством 2 і 1С КА для формування даних документів потрібно провести наступні дії:

  1. Перейти до головного меню «Казначейство» і увійти в розділ «Каса», де вибрати «Витратні касові ордери».
  2. У спливаючому вікні клікнути на кнопку «Створити», після чого вибрати з представленого списку операцій тип документа під назвою «Конвертація валюти».
  3. У вікні ЕРП система 1С буде представлено поле під назвою «Каса». У ньому слід вибрати рублеву касу, з балансу якої необхідно списати кошти, необхідні для проведення обміну.
  4. У цьому ж вікні в полі групи «Для покупки валюти» потрібно заповнити всі рядки, вказавши вид валюти, що купується, суму покупки і курс, за яким проводиться операція обміну.
  5. Після цього 1С підприємство ЕРП проведе автоматичний перерахунок на підставі введеного в програму курсу конвертації і заповнить нижнє поле «Сума».
  6. Після автоматичного перерахунку в 1С управління підприємством ЕРП потрібно провести вибір в поле «Каса одержувач». Якщо в підприємстві є всього одна валютна каса, то вона буде встановлена ​​за замовчуванням, в разі наявності декількох варіантів необхідно провести вибір вручну.
  7. В наступному полі «Одержувач» програми 1С автоматизація комплексна знадобиться заповнити дані про банк, в якому проводиться операція обміну валют.
  8. Після заповнення всіх полів слід ще раз перевірити точність введення інформації. Якщо помилок і помилок не виявлено, то слід клікнути на кнопку «Провести і закрити».
  9. Якщо помилок і помилок не виявлено, то слід клікнути на кнопку «Провести і закрити»

  10. Далі необхідно знову увійти в меню «Казначейство», вибрати рядок «Каса» і перейти в «Прибуткові касові ордери».
  11. У вікні слід натиснути на кнопку «Створити» і вибрати із запропонованих типів документів «Конвертація валюти». Після цього 1С комплексна автоматизація 2 створить новий документ «Прибутковий касовий ордер».
  12. Далі у вікні потрібно вибрати поле «Каса» і ввести валютну касу для даної операції. У нижньому полі «Сума» слід вписати суму покупки.
  13. Після цього знадобиться заповнити поле «Продана валюта», де вказується витрачена сума в рублях. 1С комплексна автоматизація проведе автоматичне заповнення даних про суму покупки і курсі валютної конвертації.
  14. Для завершення оформлення операції по веденню обміну валюти необхідно клікнути на кнопку «Провести і закрити».

Для завершення оформлення операції по веденню обміну валюти необхідно клікнути на кнопку «Провести і закрити»

У програмі управління підприємством ERP і 1С КА заповнення інформації за касовими ордерами займає менше хвилини. Інтерфейс продуктів розрахований таким чином, щоб підказувати фахівця наступні дії на інтуїтивному рівні. Важливою умовою при заповненні є повторний огляд введених сум і дотримання граничної уважності при виборі каси.

Важливою умовою при заповненні є повторний огляд введених сум і дотримання граничної уважності при виборі каси