Реклама
Реклама
Реклама

Росія і Білорусь


Митні правила Білорусі

Росія і Білорусь: ввезення та вивезення автомобілів

Питання: Наша будівельна фірма відкриває унітарне підприємство в Білорусі. Який порядок ввезення в Білорусь нашого обладнання та будівельних матеріалів для здійснення діяльності на її території? Чи існують які-небудь пільги? Дякуємо.

Відповідь: митного оформлення між нашими країнами немає. Порядок переміщення повідомний. Однак, будьте обережні, в Білорусі правила переміщення товарів змінюються часто, а ось інформації про це немає. Раджу не полінуватися і з'їздити в Білорусь поцікавитися в митниці на місці. Щоб проблем не було.

відповідь:

оваріо, вироблені в Білорусі ввозяться, в Росії безмитно і без митного оформлення. ПДВ стягується в місці споживання товару. Порядок митного оформлення повідомний.

Питання: Чи можна працювати в Росії на зареєстрованому в Білорусії вантажівці (з водієм громадянином РБ)? необхідно оформляти тимчасовий ввіз? Заранее спасибо (уважно читали розділ "вантажівки" і заздалегідь просимо вибачення, якщо щось не до кінця зрозуміли і задаємо дублюючий питання).

Відповідь: Чесно зізнаюся, я вже заплутався в російсько-білоруському кордоні. Формально за договором про єдиний простір митного контролю між нами немає. Він носить повідомний характер. Але я впевнений, що в даному випадку необхідна легалізація перебування вантажівки на території Росії. Тому правильніше сказати його в режимі тимчасового ввезення. Це дозволить легально працювати, платити дорожній податок і т.д.

Питання: Я являюсь ІП, займаюся оптовим продажем текстильних виробів виробництва Росії. Перший раз стикаюся з експортом товарів, покупець знаходиться в Білорусі. Допоможіть, з чого почати? Які документи потрібні для оформлення партії товару? Який код ТН ЗЕД (текстильні вироби 100% бавовна), чи потрібно мені реєструвати ІП як учасника ЗЕД? ��ертифікат походження СТ-1, це що таке, хто його видає і на підставі яких документів? Які-небудь мита передбачені для таких товарів? Буду вдячна за будь-яку інформацію, спасибі.

Відповідь: митного оформлення і митного збору в торгівлі між нашими державами немає. Порядок переміщення повідомний. ПДВ сплачується в місці споживання і не сплачується в місці виробництва. Про це повинен знати Ваш бухгалтер. Ніякої особливої ​​реєстрації в якості учасника ЗЕД не існує. Сертифікат це документ про походження товару. Саме цей документ свідчить про походження товару з території Росії і забезпечує відсутність мита і митного оформлення.

Питання: Чи існує такий будівельний матеріал як камінь черепашник. Поставка буде здійснюватися з Білорусії в Росію. Мені необхідно розрахувати розмір мита на ввезення даного товару. Зверталася до Постанови Уряду від 27 листопада 2006 року № 718 "Митний тариф Російської федерації" але боюся помилитися. Підкажіть будь ласка до якої групи слід віднести камінь черепашник "Вироби з каменю, гіпсу, цементу, азбесту, слюди або аналогічних матеріалів" група 68 зі ставкою 15% від вартості товару або "Землі і камінь" група 25 зі ставкою 5% від вартості товару. Дякуємо!

Відповідь: мита на товари вироблені в Білорусії немає. Тільки ПДВ. Митного оформлення теж немає. У нас єдиний економічний простір і ми всі члени СНД, де немає мита.

Питання: Шановний Олександр Михайлович торгова організація з РБ збирається виїхати торгувати товарами білоруського виробництва в Смоленськ на власному транспорті г.п. до 3 т. Ліцензії на перевезення немає. Дозвіл від міської влади отримано. Які документи потрібні для надання на митниці? Заздалегідь дякую.

Відповідь: якщо товар білоруський, то митне оформлення не потрібно йде тільки повідомлення через бухгалтерію по сплаті ПДВ. Однак, для цього треба продати товар російській фірмі. Виїзд і самостійна торгівля на мій погляд неможлива. Хоча наші держави і близькі, але державного кордону ніхто не відміняв. Самий невирішене питання при такій "ярмаркової схемою", як Ви заплатите ПДВ і кому.

Питання: чи потрібно оформляти паспорт угоди при імпорті продуктів харчування з Республіки Білорусь до Росії

Відповідь: Не потрібно.

Питання: Будьте ласкаві, поясніть, будь ласка, умови ввезення продуктів харчування, вироблених Білорусією, в Росію, зокрема, мене цікавить ввезення сирів і олійно-жирової групи.

Відповідь: Шановний Денис! Про Білорусії завжди дуже важко сказати що-небудь точно. До сих пір як би діє єдиний митний простір, і товари, вироблені в Білорусії, вільно переміщаються в Росію. Діє заявний режим, і в Росії за цей товар Ви платите НДС.В Білорусії в цьому випадку ПДВ не сплачується. Ця процедура регулюється і контролюється податківцями, а не таможней.Ваш головний бухгалтер повинен бути в курсе.К жаль, не можу передбачити, що буде далі.

Питання: Наша фірма в Челябінській області займається постачанням імпортного маркирующего обладнання. На даний момент у нас з'явилися замовники з Білорусії. Замовник хоче забрати обладнання з нашого складу і везти його в Білорусію самостійно. Підкажіть, будь ласка, при відправці обладнання чи достатньо буде покупцеві копії митної декларації про те, що товар пройшов митне очищення на території РФ, і все митні збори сплачені?

Відповідь: Питання Ваш, як не дивно, виявився досить складним. З одного боку, у Росії з Білоруссю єдиний митний простір. З іншого, мита і податки за товари, вироблені в третіх країнах, кожна країна стягує на своїй території. Вивезти обладнання з Росії просто і проблем не буде. А ось що буде в Білорусії, судити не беруся. Ідеальний варіант - ввозити обладнання прямо в Білорусію від виробника. Тоді товар буде розмитнений безпосередньо в країні споживання. У вашому випадку мита та податки, сплачені в Росії, Вам не повернуть. А ось у Вашого покупця можуть вимагати сплати.

Питання: Ми плануємо закупити обладнання пр-ва Білорусії. Чи потрібно його розмитнювати чи ні? Устаткування - прилади для аналізу якості продуктів харчування. Яка процедура? Дякуємо.

Відповідь: Товари, вироблені в Білорусії, декларувати не треба. Мито не стягується, а ось ПДВ сплачується в країні споживання товаров.Процедура звільнення від ПДВ в Білорусії і сплати його в Росії регулюється податковими органами. Це питання задайте головному бухгалтеру свого підприємства. У той же час раджу стежити за міжнародною обстановкою, якщо Білорусія і далі буде так чинити, то не приведи Господи, кордон між нами відремонтують в повному обсязі.

Питання: Чи потрібно платити будь-які митні збори, якщо я, як юридична особа, імпортують сільгосптоварів (картоплю) з Білорусі до Росії. Заздалегідь дякую!!!

Відповідь: При переміщенні товарів з Білорусії в Росію мито не справляється, і митна декларація не подается.Однако ПДВ сплачується в країні споживання товарів, тобто при вивезенні з Білорусі він повертається і сплачується в Росії. Регулюється ця процедура податковими органами. Ваш головний бухгалтер повинен все знати.

Питання: Скажіть, будь ласка, чи необхідно митне оформлення при перевезенні залізницею залізобетонних опор для ЛЕП з Білорусії. Я чула, що при ввезенні вантажів з Болоруссіі існує спрощена система митного оформлення. На які документи можноссилаться в даному випадку? Чи видадуть вантаж на станції тільки при наявності контракту на покупку? Або все-таки потрібна якась папір з митниці? Заздалегідь спасибі за відповідь.

Відповідь: У Вашому випадку все просто. Везіть опори спокійно. Межі немає, єдиний митний простір. Єдино, що з 1 січня ПДВ сплачується в країні споживання товарів. З митниці паперів не треба. Порядок зі сплатою ПДВ тут і відсутністю необхідності платити його там повинен знати Ваш бухгалтер.

Питання: Шановний Олександре Михайловичу! Я - громадянин РФ. Як приватна особа їжу в Австрію на поїзді через Білорусію, Польщу і Чехію. Яку максимальну суму готівкової валюти мені дозволять вивезти білоруські митники? На цей рахунок існують різні тлумачення. Яка ваша думка?
Відповідь: Білоруські митники дозволять Вам вивезти стільки, скільки Ви ввезе до них. Однак, у зв'язку з тим, що у нас з Білоруссю як би єдиний митний простір, і митного кордону між країнами немає, то діють російські правила. З Росії можна, не декларуючи, вивозити суму до 3000 доларів. З декларуванням до 10000 долларов.Я б на Вашому місці не ризикував. Майте тисячу готівкою і скільки завгодно на пластиковій картці. І митниця не затримає, і злодії не украдут.Желаю Вам успіхів, Пучков А.М.

Який порядок ввезення в Білорусь нашого обладнання та будівельних матеріалів для здійснення діяльності на її території?
Чи існують які-небудь пільги?
Необхідно оформляти тимчасовий ввіз?
Допоможіть, з чого почати?
Які документи потрібні для оформлення партії товару?
Який код ТН ЗЕД (текстильні вироби 100% бавовна), чи потрібно мені реєструвати ІП як учасника ЗЕД?
?ертифікат походження СТ-1, це що таке, хто його видає і на підставі яких документів?
Які-небудь мита передбачені для таких товарів?
Які документи потрібні для надання на митниці?
Підкажіть, будь ласка, при відправці обладнання чи достатньо буде покупцеві копії митної декларації про те, що товар пройшов митне очищення на території РФ, і все митні збори сплачені?