Реклама
Реклама
Реклама

Оформлення дозволів на перевезення негабаритних вантажів, Росія

  1. Маршрути - всього 38 міст
  2. У пакет включені 28 дозволів:
  3. Законодавство РФ про негабаритних Превозка
  4. Набір документів для оформлення спецдозволу
  5. Максимально можливу кількість поїздок
  6. Максимальний термін дозволу
  7. Кількість пунктів у маршруті
Замовити дозвіл

Маршрути - всього 38 міст

Єкатеринбург, Уфа, Самара, Волгоград, Краснодар, Перм, Оренбург, Кіров, Вологда, Тихвін, Колпіно, Рязань, Коломна, Москва, Твер, Тюмень, Омськ, Новосибірськ, Кемерово, Красноярськ, Іркутськ, Улан-Уде, Чита, Благовєщенськ, Тобольськ, Нефтеюганськ, Сургут, Нижньовартовськ, Когалим, Небраска, Губкинський, Новий Уренгой, Надим, Нижній Тагіл, Ивдель, Нягань, Ханти-Мансіійск.


У пакет включені 28 дозволів:

7 напрямків на 4 види вантажу (ємність, техніка, крон-модуль, бурова установка).

  • Єкатеринбург - Перм - Кіров - Котельнич - Тотьма - г.Вологда - Тихвин - Ленінградська область г.Колпино (2 400 км)
  • Єкатеринбург - Перм - Уфа - Казань - Чебоксари - Нижній Новгород - Володимимр - Москва - Твер - Ленінградська область г.Колпино (2 700 км)
  • Єкатеринбург - Сєров - Ивдель - Карпінськ - Радянський - Ханти-Мансійськ (1 127 км)
  • Єкатеринбург - Тюмень - Нефтеюганськ - Сургут - Губкинський - Новий Уренгой (1950 км)
  • Єкатеринбург - Тюмень - Омськ - Новосибірськ Ачинськ - Красноярськ - Іркутськ - Улан-Уде - Чита - Благовєщенськ (6 170 км)
  • Єкатеринбург - Сім - Стерлітамак - Ішимбай - Оренбург (850 км)
  • Єкатеринбург - Уфа - Жовтневий - Тольятті - Сизрань - Саратов - Волгоград - Ростов-на-Дону - Новоросійськ (2800 км)

Ну негабарит, і що?

Справа в тому, що негабарит можна возити тільки при наявності спеціального дозволу. У разі, якщо на посту ДПС або вагового контролю ви потрапите з негабаритів без дозволу, то вам загрожують санкції згідно статті 12.21.1 КОАП РФ . І з кожним роком ситуація на дорогах стає все жорсткіше. Стає набагато вигідніше спланувати перевезення заздалегідь, пояснити власнику вантажу важливість отримання дозволу, відкласти навантаження до отримання дозволу і їхати спокійно.


Законодавство РФ про негабаритних Превозка

Штрафи за перевезення негабаритних і великовагових вантажів, Кодекс РФ про адміністративні правопорушення (КоАП РФ) від 30.12.2001 N 195-ФЗ.


Стаття 12.21.1. Порушення правил перевезення великогабаритних та великовагових вантажів (введена Федеральним законом від 24.07.2007 N 210-ФЗ)

1. Перевезення великогабаритних та великовагових вантажів без спеціального дозволу і спеціальної перепустки у разі, якщо отримання такого пропуску обов'язково, а так само з відхиленням від зазначеного в спеціальному дозволі маршруту руху - (в ред. Федерального закону від 08.11.2007 N 257-ФЗ) ( см. текст в попередній редакції) тягне за собою накладення адміністративного штрафу на водія в розмірі від двох тисяч до двох тисяч п'ятисот рублів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від чотирьох до шести місяців; на посадових осіб, відповідальних за перевезення, - від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від чотирьохсот тисяч до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


2. Перевезення великогабаритних вантажів з перевищенням габаритів, зазначених у спеціальному дозволі, більш ніж на 10 сантиметрів - тягне за собою накладення адміністративного штрафу на водія в розмірі від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч рублів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від двох до чотирьох місяців; на посадових осіб, відповідальних за перевезення, - від десяти тисяч до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від двохсот п'ятдесяти тисяч до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


3. Перевезення великовагових вантажів з перевищенням дозволених максимальної маси або навантаження на вісь, зазначених у спеціальному дозволі, більш ніж на 5 відсотків - (в ред. Федерального закону від 06.11.2011 N 296-ФЗ) (див. Текст в попередній редакції) тягне накладення адміністративного штрафу на водія в розмірі від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч рублів; на посадових осіб, відповідальних за перевезення, - від десяти тисяч до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від двохсот п'ятдесяти тисяч до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


3.1. Надання вантажовідправником недостовірних відомостей про масу і габаритах вантажу, якщо це спричинило порушення правил перевезення великогабаритних та великовагових вантажів, - тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на індивідуальних підприємців - від десяти тисяч до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від двохсот п'ятдесяти тисяч до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (Частина 3.1 введена Федеральним законом від 06.11.2011 N 296-ФЗ)


4. Порушення правил перевезення великогабаритних та великовагових вантажів, за винятком випадків, передбачених частинами 1 - 3 цієї статті, - тягне за собою накладення адміністративного штрафу на водія в розмірі від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот рублів; на посадових осіб, відповідальних за перевезення, - від п'яти тисяч до десяти тисяч рублів; на юридичних осіб - від ста п'ятдесяти тисяч до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


5. Недотримання вимог, визначених дорожніми знаками, які забороняють рух транспортних засобів, у тому числі составів транспортних засобів, загальна фактична маса яких або навантаження на вісь яких перевищує зазначені на дорожньому знаку, якщо рух таких транспортних засобів здійснюється без спеціального дозволу, - тягне за собою накладення адміністративного штрафу на водія в розмірі від двох тисяч до двох тисяч п'ятисот рублів. (Частина 5 введена Федеральним законом від 06.11.2011 N 296-ФЗ)


Набір документів для оформлення спецдозволу

Для того, щоб вам оформити документи правильно і в повній мірі, нам необхідно мати таку інформацію про вашу перевезенні:

  • У пакеті «Вся Росія» ми готуємо дозволу за маршрутами Перм-Ханти-Мансійськ, Перм-Надим, Перм-Благовєщенськ, Перм-Санкт-Петербург (через Кіров і Вологду), Перм-Санкт-Петербург (через Самару і Москву), Перм Новоросійськ, Перм-Оренбург.
  • Якщо вам необхідні інші міста, то потрібно надати повний і точний маршрут перевезення, з адресами навантаження і розвантаження (місто, вулиця, будинок);
  • колісна формула зчіпки (вантажівки) і міжосьові відстані;
  • вантажна висота платформи напівпричепа.
  • копії документів на тягач та напівпричіп (свідоцтва про реєстрацію з обох сторін або ПТС з обох сторін)
  • договір (и) оренди на ту техніку, яка не в власності заявника;
  • картка вашого підприємства (ТОВ, ІП, ЗАТ) із зазначенням банківських реквізитів.

Максимально можливу кількість поїздок

Ми оформляємо дозвіл на максимальну кількість - 10 поїздок, згідно п. 4 Порядку видачі спецдозволів (наказ 258 Мінтрансу).


Максимальний термін дозволу

Міжрегіональне дозвіл можна оформити загальним терміном ДО трьох місяців. Управдори дуже буквальні з цим «до». Дозвіл оформляється, наприклад, з 1 січня по 31 березня (а не до 1 квітня); з 14 червня по 13 вересня (а не по 14 вересня).


Кількість пунктів у маршруті

Зазвичай в міжрегіональному вирішенні вказують два пункти маршруту: пункт відправлення і пункт призначення. Але лояльні співробітники Управдоров дозволяють вносити нашої компанії свої пропозиції по прокладанню маршруту перевезення і складати маршрут з «заїздом». Тому всі проміжні міста ми вказуємо для наших клієнтів в дозволі.


Наказ №7: безпека негабаритних перевезень

Закон, що вступив в чинності 1 липня 2014 року, наказ Мінтрансу №7 від 15.01.2014 р регламентує деякі норми, покликані забезпечити безпеку перевезення негабаритних вантажів. У ньому йдеться:

  • про ділені вантажі;
  • про організацію супроводу негабариту: з яких параметрів потрібно супроводити і як він повинен бути обладнаний;
  • умови, при яких потрібно проект організації дорожнього руху та вимоги до оформлення такого проекту.

Постанова №934 + №12: відшкодування шкоди

До кінця 2014 року перевізник оплачує збиток, що заподіюється дорогах важкими вантажами, на підставі постанови Уряду №934 16 листопада 2009 р А з 1 січня 2015 року набере чинності постанову Уряду №12 від 9 січня 2014 р , Яке багато разів збільшує розмір збитку, що стягується за перевезення великовагових поїздів.

У правилах відшкодування шкоди дається загальна формула розрахунку збитку, а також таблиці ставок за шкоду по загальній масі і по осьовим навантаженням, для кожного федерального округу РФ.


Постанова №125: порядок весогабарітнимі контролю

це постанову Уряду №125 від 27 квітня 2011 р затверджує порядок контролю за дотриманням правил перевезення негабариту: про те, хто і як повинен здійснювати зважування транспортних засобів і з якою допустимою похибкою.


Наказ №211: про обмеження руху ( «бездоріжжя»)

Обмеження руху всіх вантажних транспортних засобів, з різних причин, в тому числі в весняний період ( «в бездоріжжя»), регламентуються наказом Мінтрансу №211 12 серпня 2011 р

У цьому документі розповідається, хто може вводити обмеження на дорогах, коли і на який період; а також, на кого ці обмеження не поширюються.


КОАП РФ: штрафи за порушення правил перевезення негабариту

Стаття КОАП РФ 12.21.1 «Порушення правил перевезення великогабаритних та великовагових вантажів» регламентує форму і ступінь відповідальності за порушення правил перевезення негабариту.

У ній описані розміри штрафів за недотримання правил і з кого вони стягуються.


Федеральний закон про міжнародні перевезення негабариту

Міжнародні перевезення негабариту регулюються Федеральним законом №127-ФЗ . У ньому говориться, що:

  • при перетині кордону без спецдозволу машина буде затримана;
  • не можна здійснювати міжрегіональні перевезення іноземним транспортним засобом.

Наказ №258: порядок видачі дозволів

Основний документ, який регламентує процедуру оформлення спецдозволу на негабаритні вантажі - це Порядок видачі спеціального дозволу на рух автомобільними дорогами транспортного засобу, який здійснює перевезення великовагових і (або) великогабаритних вантажів, або як його коротко називають в народі, «Наказ 258". Він регламентує:

  • як має виглядати спецдозвіл,
  • яка інформація повинна в ньому міститися;
  • процедуру подачі заяви на спецдозвіл - куди подавати, яку інформацію вказувати і які програми робити до заяви;
  • умови приймання заяв і відмов по ним;
  • порядок розгляду і узгодження заяви;
  • особливості узгодження дуже важких вантажів;
  • терміни оформлення дозволу;
  • порядок видачі або відмови у видачі готового дозволу.

Наказ №107: регламент для держорганів з оформлення дозволів

Наказ 258 визначає порядок оформлення дозволів «з боку перевізника». Але є документ і для «іншого боку вікна» - адміністративний регламент надання державної послуги з оформлення дозволів, затверджений наказом Мінтрансу №107 від 15 січня 2013 р Він наказує порядок дій держоргану, що оформляє дозволу. У ньому зазначено:

  • вичерпний список документів, необхідних від перевізника;
  • перелік підстав для відмови в наданні послуги;
  • розмір держмита;
  • терміни реєстрації та оформлення;
  • вимоги до приміщень, в яких надається послуга;
  • порядки подання та розгляду скарг, що стосуються послуги;