Реклама
Реклама
Реклама

Шлюб з американцем

  1. Юридичний статус
  2. документи
  3. Віза К-1

Дуже цінні поради дає міграційна служба США . Беремо їх на замітку. Багато іноземців, які проживають в США, одружуються на людях родом зі своєї країни. Також багато іноземців бажають вступити в шлюб з громадянами США. Тому в Сполучених Штатах досить високий рівень імміграції в зв'язку з шлюбами. Створюючи сім'ю з американцем або американкою, потрібно врахувати наступні моменти.

міграційна служба США

Юридичний статус

Те, скільки часу буде потрібно для іноземця, щоб переїхати в США до свого американського чоловікові або дружині, залежить від його або її юридичного статусу в Америці:

  • Громадянин США: Оскільки для категорії «близький родич» (immediate relative, IR) не існує щорічних квот, час обробки документів для отримання імміграційної візи після одруження з американським громадянином - найкоротший. Зазвичай це від 8 до 12 місяців.

Якщо ви виходите заміж або одружитеся на людину з американським громадянством, для вас є кілька можливостей отримання віз К1, К3 або імміграційної. Потрібно ретельно вивчити всі варіанти і вибрати той, який вам найбільше підходить.

  • Тримач грін-карти: У разі укладення шлюбу з власником грін-карти ваша заявка на отримання такої ж потрапляє в категорію F2A, яка обмежена щорічними квотами. Вам доведеться почекати кілька років, перш ніж ви зможете поїхати в США по імміграційної візи та отримати грін-карту. Як правило, загальний час очікування становить приблизно 5 років. У цей час вам не можна подаватися на туристичну або будь-яку іншу неімміграційну візу в США - наприклад, студентську (але все ще можна податися на H1 або L1, якщо ви окремо проходите за критеріями). Таким чином, перш ніж вступати в шлюб з такою людиною, вам потрібно вирішити, чи згодні ви чекати так довго.
    Якщо така особа подало документи на отримання громадянства США, гарантій, що воно його отримає, немає.
  • Неімміграційна віза: Якщо людина проживає в Америці по неімміграційної візи типу H-1, L-1 або F-1, його чоловік / дружина можуть відразу отримати американську візу утриманця H-4, L-2 або F-2. Варто пам'ятати, що ці візи не є імміграційними і відкриваються на обмежену кількість часу. Якщо держатель первісної візи не подається на грін-карту, то віза утриманця закінчується одночасно з візою основного власника.

Перш ніж укладати шлюб, варто уточнити юридичний статус людини, яка проживає в США, і попросити його докази (паспорт американського громадянина, грін-карту або неімміграційний візовий штамп). Зробіть фотокопію цього документа і носіть її з собою.

документи

Перш ніж вступати в шлюб, не бійтеся попросити такі документи, а також упевнитися в їх справжності:

  • Картка соціального забезпечення (social security card) і посвідчення водія. Зробіть копії і носіть їх з собою.
  • Документ про доходи і про сплату податків. Вони знадобляться вам для підтвердження фінансової підтримки (affidavit of support).

Віза К-1

  • Якщо людина, що проживає в США, вже двічі подавав документи на візу К-1, втретє подаватися не можна - потрібно спочатку отримати відмову (waiver).
  • Якщо ви вже перебуваєте в шлюбі, вказівка ​​статусу «неодружений / незаміжня» для отримання візи К-1 є порушенням закону.

важливі моменти

- Якщо ви отримаєте візу, приховавши свій сімейний стан, вас можуть депортувати і позбавити громадянства (якщо вам його дадуть в майбутньому) навіть через 10 або 20 років після цього порушення. Якщо особа, яка проживає в США, передумає, він або вона не зможуть подати заявку на отримання вами грін-карти навіть після шлюбу з вами. Після подачі заявки, він або вона можуть її скасувати в будь-який час, або просто відмовитися надати підтвердження фінансової підтримки.

- Навіть якщо ви ніколи не були в США, особа, яка проживає в Америці, може подати на розлучення за місцем проживання, і американський суд може вас розвести. На відміну від багатьох інших країн, не обов'язково надавати серйозну причину, щоб отримати розлучення в США.

-Якщо особа, яка проживає в США, вже перебувала у шлюбі і є розведеним або овдовевшим, набагато складніше отримати візу внаслідок шлюбу з такою особою в порівнянні з тим, хто не був одружений. Це пояснюється тим, що співробітник консульства може запідозрити махінації в зв'язку з попереднім шлюбом. В такому разі не забудьте попросити свідоцтво про розлучення або свідоцтво про смерть попереднього чоловіка / дружини тієї особи, з яким збираєтеся реєструвати шлюб. Вам також будуть потрібні фотографії та інші докази того, що цей попередній шлюб вашого майбутнього чоловіка / дружини був справжнім.

-Незважаючи на те, що в деяких країнах особам певного віросповідання дозволяється мати кілька дружин одночасно, закони США цього не дозволяють. Таким людям не можна одружуватися на кількох осіб одночасно і подавати документи на грін-карту для подружжя.

-Якщо на момент отримання грін-карти ви одружені менше двох років, вам видадуть умовну грін-карту. Вам потрібно буде подавати документи на постійну грін-карту через 21 місяць після цього шляхом усунення умов. Вам доведеться надати докази достовірності шлюбу. У разі відсутності надзвичайних обставин, неможливо усунути умови і отримати постійну грін-карту без підтримки американського чоловіка / дружини. Деякі люди можуть скористатися цим з недобрим наміром - вам варто пам'ятати про це, вибираючи собі пару.

-Якщо ви реєструєте шлюб тільки з метою отримання грін-карти, це є шахрайством і криміналом, який тягне за собою $ 250 000 штрафу і до 5 років у в'язниці. Якщо таким способом особа отримала американське громадянство, його можуть позбавити громадянства і депортувати з країни.

-В очікуванні своєї черги на твердження грін-карти, підтримуйте постійний зв'язок зі своїм американським чоловіком / дружиною - листуйтеся, шліть листівки, подарунки, а також попросіть його / її відправляти вам гроші через банки, щоб довести непідробленість відносин і підтримки.

-Якщо між подружжям занадто багато відмінностей - освіту, фінансовий статус, фізичний статус (зріст, вага), мова, вік, раса, релігія і т. Д. - отримати грін-карту з такого шлюбу може бути складніше, оскільки шанси того, що він несправжній, більш високі.

Всі ці моменти і тонкощі слід приять до уваги, перш, ніж ви вирішите зареєструвати свій шлюб з американським громадянином / громадянської.

PS Вам сподобалася стаття? Ви можете підтримати наш сайт. Для цього натисніть на рекламу, і кілька центів піде до фонду підтримки. Ви не повинні нічого купувати, так що сміливо натискайте і дочекайтеся, поки завантажиться інформація. Це займе кілька секунд. Буду вам дуже вдячна за допомогу.

Буду вам дуже вдячна за допомогу

PS Вам сподобалася стаття?