Реклама
Реклама
Реклама

Продовження реєстрації іноземного громадянина: зразок заяви і клопотання

  1. Головні положення по реєстрації іноземців
  2. Підстави для проживання іноземців
  3. Порядок оформлення прибулих іноземців
  4. написання заяви
  5. Куди слід звернутися
  6. Особливості продовження реєстрації
  7. можливість відмови

Громадяни зарубіжних країн прибувають в нашу країну з різних приводів. За правилами, тривале перебування в країні повинно бути узаконено за встановленим регламентом. Наприклад, приїхавши на навчання або заробітки, іноземець зобов'язаний разом з іншими дозвільними документами оформити тимчасову реєстрацію. Якщо виникає потреба у продовженні крайнього терміну, то це необхідно обов'язково зробити.

Це досить складний процес, важче здійсненний, ніж отримання первинної реєстрації. Існують певні обмеження, які не дозволять продовжити офіційне перебування на території РФ.

Головні положення по реєстрації іноземців

Головні положення по реєстрації іноземців

Кардинальні зміни міграційного обліку наступили в 2007 році. Раніше існувало поняття "продовження і первинне здійснення тимчасової реєстрації іноземця ". В даний час такий вислів присутній виключно в розмовній мові. Існує міграційний облік за місцем прибуття і проживання іноземного громадянина. На території РФ діють єдині правила, які встановлюють порядок, терміни і регламент виконання міграційною службою обліку прибулих осіб.

Продовження як такого не існує, при закінченні максимально дозволеного і оформленого терміну прописки потрібно знову пройти всі кроки реєстрації. На практиці існує зразок стандартної заяви і клопотання на продовження реєстрації. Буде потрібно докласти повний пакет встановлюють право документів і знову пройти всі необхідні процедури.

Зацікавлена ​​особа може дізнатися в матеріалах нашого сайту про існуючий режим прописки іноземця, про можливе адміністративне покарання за прострочені документи або підроблені довідки. Питання обліку міграції громадян, особливо іноземців, має державне значення. Тому при продовженні документів слід чітко виконати існуючі інструкції. Доведена винність прибулого в порушеннях паспортного режиму призведе до примусової депортації за межі РФ.

Підстави для проживання іноземців

Підстави для проживання іноземців

При відсутності візового режиму між державами, які прибули особи можуть проживати без реєстрації 90 днів. Це правило починає діяти в день відмітки про перетинання кордону. Термін достатній, щоб встигнути вирішити всі питання, пов'язані з проживанням та пошуком роботи, надходженням на навчання або в лікувальний заклад.

Якщо приїхав приймають на роботу, то протягом доби представник підприємства зобов'язаний повідомити міграційну службу про трудову угоду з іноземцем. Сім днів надається до звернення в службу ФМС, протягом яких людина може безперешкодно перебувати в країні. Після проходження обов'язкового обліку і позначки в міграційній службі, громадянин повинен покинути країну до закінчення зазначеної дати.

Прибулі на запрошення російської сторони особи мають деякі послаблення і можуть продовжити термін перебування, направивши відповідне клопотання. Про те, як продовжити перебування за статусом РВП, можна дізнатися зі статті на нашому сайті.

Законодавчо проживання підданих інших держав регламентується кількома правовими актами.

Сюди відносяться:

  • ФЗ-№109 від 2006 року "Про міграційний облік ..." як основний закон про перебування на території країни;
  • ПП-№9 від 2007 року "Про порядок проведення міграційного обліку ..." є основним зводом правил для співробітників міграційної служби і звернулися;
  • адміністративними правилами для роботи УФМС 3№364 від 2013 р .;
  • Житловим кодексом і загальним розпорядком паспортного режиму.

З'явитися в міграційну службу і повідомити про своє перебування в РФ необхідно всім без винятку особам, незалежно від візового режиму. Продовжити тимчасову прописку можна в тому випадку, якщо у особи, що звернулася є можливість проживання в об'єкті нерухомості. Якщо право користування у людини є, то йому можуть дозволити зробити постійну реєстрацію без подальших обмежень.

Наприклад, іноземець став спадкоємцем квартири на території країни або раніше прибули родичі придбали нерухомість. Можливість оформлення постійної прописки дозволяє клопотати перед органами міграції про проведення реєстрації на постійній основі.

Окремим списком проходять громадяни, які отримали політичний статус біженця.

При неможливості проживання в своїй країні, виникненні реальної загрози для життя людини і його сім'ї, він може звернутися з проханням надання йому статусу біженця.

Такі громадяни набувають значні привілеї і проживають стільки часу, поки ситуація в їхній країні не стабілізується.

Порядок оформлення прибулих іноземців

Порядок оформлення прибулих іноземців

Продовження реєстраційних документів аналогічно первинному оформлення. Після проходження паспортного контролю в перший раз, іноземець вже отримує уявлення про порядок і послідовності необхідних кроків. Якщо існує можливість, то рекомендується звернутися в ту міграційну службу, де проводилося первинне оформлення. Другий і наступні звернення проходять більш організовано, оскільки з'являється досвід контакту з державною службою.

Необхідні документи, надані для продовження реєстрації:

  • особисте посвідчення і копія всіх сторінок;
  • відривний лист, виданий при первинному оформленні прописки;
  • міграційна карта і довідка з місця офіційної зайнятості;
  • повідомлення працедавця у вигляді гарантійного листа про подальше працевлаштування;
  • медична довідка про відсутність небезпечних захворювань;
  • квитанція про погашення державного збору.

Якщо мова йде про студента, а не працівника, то довідку надає керівник навчального закладу. Слід пам'ятати, що особисті документи повинні мати переклад на російську мову і завірені нотаріально в спеціальній перекладацькій конторі. Важливе значення для успішного проходження процедури має грамотно написану заяву. Цьому моменту слід приділити особливу увагу.

написання заяви

написання заяви

Написати стандартне заяву може сам іноземець або роботодавець, який запросив його на роботу. Звернення до представника компанії особливо актуально, якщо іноземець слабо знає російську мову або взагалі не може самостійно скласти юридичний акт. Підпис зацікавлена ​​особа зобов'язана ставити самостійно, підпис повинен відповідати тій, що стоїть в особистому посвідченні особи.

Документ не повинен мати виправлень, сумнівних моментів і важко читаються місць. Заява заповнюється від руки, пишеться на стандартному бланку, що видається міграційною службою. Бланки є у вільному доступі в інтернеті, де можна попередньо ознайомитися з усіма необхідними для заповнення пунктами.

Зміст заяви:

  • особисті дані заявника;
  • держава, звідки людина прибув в РФ;
  • документ, за яким відбувся перетин кордону;
  • коли здійснений в'їзд і де зупинився;
  • адреса проживання після продовження дозволу;
  • підтвердити згоду власника нерухомості на продовження тимчасової прописки.

Обов'язково повинні бути відображені дані запросила його організації або громадянина, наявність у останнього СНІЛС обов'язково.

Куди слід звернутися

Куди слід звернутися

Продовження тимчасової реєстрації здійснюється при особистому відвідуванні відділення. Якщо документи при первинній прописку можна було послати поштою, то дану процедуру потрібно провести особисто. Співробітник ретельно перевірить представлений пакет документів і прийме їх в роботу. Рішення приймається протягом обмеженого терміну, а саме через 72 години після звернення.

Якщо мова йде про продовження перебування студента, що навчається за міжнародною програмою, то запит може зробити навчальна частина. На прийняття рішення в даному випадку також відведено 72 години. Звернення в ФМС часто проводиться роботодавцем при продовженні трудового контракту або керівництвом навчального закладу.

Закон дозволяє зацікавленій особі звернутися за проходженням міграційних процедур до юридичних організаціям. Послуга надається платно, але скорочуються терміни збору і надання документів, грамотного заповнення заяви.

Особливості продовження реєстрації

Особливості продовження реєстрації

Закон встановлює конкретні терміни, на які можна розраховувати при продовженні тимчасової прописки. У стандартній ситуації термін проживання становить максимум один рік, але при наявності трудової угоди терміни можуть змінюватися в більшу сторону. Перебувати на території РФ можна тривалий термін тим, хто має патент на трудову діяльність. Трудовий патент і його завірена копія надаються в міграційну службу і служать підставою для подальшого проживання в країні.

Пролонгувати патент можливо протягом року, документ є юридичним підтвердженням того, що роботодавець офіційно працевлаштує іноземця. Оплата патенту при продовженні за кожен місяць становить на сьогоднішній день 1200 рублів, кошти як правило вносить роботодавець з подальшим розрахунком з працівником. Патент є законною підставою для перебування в країні і роботи з офіційним працевлаштуванням.

можливість відмови

Позитивне рішення і відмова в продовженні приймає керівник відділення міграційної служби. Постанова видається через встановлений законом термін, відмова має бути письмово обґрунтований із зазначенням причин. Найбільш частими причинами для відмови стають такі ситуації:

  • недостовірні особисті дані;
  • прострочений паспорт громадянина;
  • недолік відомостей, які слід було надати;
  • порушення строків звернення.

Після винесення позитивного рішення, в міграційній карті проставляється стандартна відмітка, після чого процедура вважається завершеною. Відмова може бути оскаржена в судовому порядку за встановленими процесуальним правилам. Відмова, написаний у вигляді офіційного повідомлення, видається заявнику під розписку і стає головним аргументом для оскарження в судовому порядку.

На практиці можлива ситуація, коли особа не з'явилася в міграційну службу в призначений термін. Тоді документи надсилаються рекомендованим листом з повідомленням за вказаною адресою проживання. Продовження реєстрації слід починати оформляти заздалегідь, щоб у разі настання непередбачених обставин не запізнитися з переоформленням.

Неоформлені документи в термін приведуть до адміністративного штрафу або депортації з забороною на в'їзд в зазначений термін.

На практиці оптимальним виходом є звернення за юридичною підтримкою і отриманням правової допомоги. Це рішення допоможе значно скоротити терміни оформлення і знизити можливі ризики відмови міграційного органу.

Продовження реєстрації іноземного громадянина