Реклама
Реклама
Реклама

Продовження патенту на роботу

  1. Продовження робочого патенту
  2. принцип продовження
  3. Перевипуск патенту на роботу
  4. продовження реєстрації

Будь-який іноземний громадянин, який легітимно перебуває на території Російської Федерації на безвізовий підставі, може претендувати на отримання патенту Будь-який іноземний громадянин, який легітимно перебуває на території Російської Федерації на безвізовий підставі, може претендувати на отримання патенту.

Це особливий документ називається патент на роботу для іноземного громадянина , Який дозволяє здійснювати роботу на фізичних і юридичних осіб.

Продовження робочого патенту

Патент не є безстроковим, тривалість його дії обмежена. Спочатку він випускається на термін від одного місяця до трьох. Потім його можна неодноразово продовжувати на такий же період часу.

Сумарна кількість продовжень не повинно перевищувати дванадцять місяців. Після закінчення терміну в дванадцять місяців патент на роботу необхідно переоформити.

принцип продовження

Продовження здійснюється простим чином - необхідно всього лише здійснити оплату необхідної суми податку на прибуток авансовим методом на термін від одного до трьох місяців.

Як тільки термін оплати буде наближатися до кінця, оплату можна буде повторити.

Так можна буде робити неодноразово, поки сумарна кількість продовжень не досягне загального терміну в дванадцять місяців. Після цього необхідно звернутися в орган УФМС за переоформленням.

Для продовження не є необхідним відвідувати особисто відділення УФМС - достатньо лише підтримувати своєчасну оплату. Якщо ж гроші не будуть сплачені до крайнього терміну, то на наступний за ним день патент буде анульований .

Перевипуск патенту на роботу

Перевипуск патенту на роботу

Переоформлення патенту відбувається за таким же принципом, за яким він оформляється. Необхідно звернутися в регіональне УФМС, надавши наступні документи:

  • заяву про видачу патенту;
  • документ, що засвідчує особу даного іноземного громадянина на території Росії;
  • міграційну карту із зазначенням роботи, як мету візиту в Російську Федерацію;
  • поліс добровільного медичного страхування;
  • документи, що підтверджують відсутність у даного іноземного громадянина захворювання наркоманією і інфекційних захворювань, ВІЛ-інфекції;
  • документ, що підтверджує володіння даними іноземним громадянином російською мовою, знання ним історії Росії та основ законодавства Російської Федерації;
  • документи про постановку іноземного громадянина на облік за місцем перебування;
  • 1 фото матове кольорове 3х4 см;

У список документів, що подаються для переоформлення патенту включається додатково клопотання від роботодавця.

після подачі документів , Патент буде перевипущена (або прохання про його перевипуску буде відхилена) в період, що не перевищує десять робочих днів.

Після переоформлення патент також можна продовжувати до року. Після цього громадянин вже не може переоформляти патент - відповідно повинен або виїхати за межі РФ, або подумати про інший спосіб легалізації на території Росії.

продовження реєстрації

Патент безпосередньо пов'язаний з тимчасовою реєстрацією іноземних громадян або осіб без громадянства на території Російської Федерації.

Саме видача патенту є достатньою підставою для продовження зазначеної реєстрації, реєстрації на підставі патенту. При анулюванні патенту, відповідно, можуть виникнути і проблеми з тимчасовою реєстрацією, якщо вона здійснювалася за його рахунок, так що необхідно стежити за своєчасним продовженням патенту щоб уникнути різних непорозумінь.

Дивіться також: