Реклама
Реклама
Реклама

Договір підряду з іноземним громадянином

  1. Укладання договору укладаючи договір підряду з іноземним громадянином замовник повинен перевірити...

Укладання договору

укладаючи договір підряду з іноземним громадянином замовник повинен перевірити наявність у нього дозволу на роботу.

укладаючи   договір підряду   з іноземним громадянином замовник повинен перевірити наявність у нього дозволу на роботу

Крім того, сам замовник зобов'язаний мати документ дозволяє залучати і використовувати працю іноземних працівників. Дозвіл на використання праці іноземних громадян видається на той суб'єкт РФ, в якому передбачається використання праці іноземців.

Якщо для надання послуг залучаються іноземні громадяни, які перебувають на території РФ без отримання візи, то для замовника наявність дозволу на залучення іноземців на роботу не потрібно.

Замовник, укладаючи договір підряду з іноземцем, зобов'язаний у встановлений термін повідомити територіальний відділ міграційної служби та служби зайнятості населення про укладення (припинення) договору підряду з іноземним громадянином.

Крім вищевказаного, замовник повідомляє податкову інспекцію про залучення іноземного громадянина для виконання робіт (послуг) за договором підряду.

Замовник зобов'язаний повідомляти контролюючі органи про всіх наведених нижче випадках за виконання іноземцями обов'язків в рамках договору підряду:

  • прибуття іноземця до місця роботи і перебування,
  • про самовільне залишення місця роботи,
  • про дострокове припинення договору підряду і т.д.

Договір підряду з іноземним громадянином

за умовами договору підряду замовник доручає підряднику виконати якісно і в обумовлений термін роботу. Замовник по безкоштовне договору підряду зобов'язаний виконати прийняття виконаних робіт (послуг) і виплатити винагороду підряднику.

Сторонами за договором підряду можуть виступати організації, незалежно від форм власності, індивідуальні підприємці, які мають допуск або ліцензію на виробництво певного виду робіт (послуг), фізичні особи, які є громадянами РФ або іноземних держав.

Договір підряду з іноземним громадянином укладається після перевірки наявності всіх необхідних документів на право перебування на території РФ і ведення трудової діяльності, узгодження всіх обов'язкових і істотних умов.

Договір підряду обов'язково містить в собі інформацію про:

  • сторони договору , Які виступають в ролі замовника і підрядника. Тут вказується найменування і посаду керівника, який виступає від імені фірми, прізвище та ініціали індивідуального підприємця, найменування документа на основі, якого вони діють, реквізити дозволу на залучення іноземної трудової сили. Для іноземного громадянина обов'язкова вказівка ​​прізвища та імені, реквізитів дозволу на ведення трудової діяльності в межах РФ;
  • вартості робіт і терміни їх виконання. Термін договору підряду з іноземцем зазвичай не перевищує терміну дії дозволу на ведення трудової діяльності;
  • видах робіт (послуг);
  • зобов'язаннях і правах сторін договору;
  • порядку здачі робіт;
  • реквізити і підписи сторін.

Підрядник забезпечує протипожежну безпеку, дотримується умов по охорони праці і навколишнього середовища на об'єкті.

Роботи за договором підряду можуть виконуватися згідно технічних умов або кошторисного розрахунку, які є додатком до договору.

Консультацію про нормах чинного законодавства щодо іноземних громадян, які займаються трудовою діяльністю на території РФ, правила складання і обов'язкових умовах для відображення в договорі підряду з іноземцем, ви можете отримати звернувшись до фахівців юридичної компанії.