Реклама
Реклама
Реклама

Чи потрібна віза в Україну для росіян в 2019 році

  1. Особливості в'їзду в країну
  2. Які документи необхідні
  3. Поїздка з дітьми
  4. Правила в'їзду в Україну для росіян: Відео
  5. Чи потрібна віза для росіян
  6. види віз
  7. Для транзитного перетину
  8. Короткочасна
  9. довгострокова
  10. Документи для оформлення
  11. терміни оформлення
  12. вартість
  13. Поняття достатності коштів
  14. У яких випадках можна отримати відмову

При відвідуванні сусідніх країн громадянам РФ нерідко доводиться оформляти додатковий дозвіл на в'їзд. Однак деяких держави зберігають між собою спрощені правила перетину кордону. Віза в Україну для росіян в 2019 році не буде потрібно. Однак існує ряд обмежень, які не можна ігнорувати.

Особливості в'їзду в країну

Особливості в'їзду в країну

З 1 січня 2019 року протилежна сторона змінила правила відвідування для російських громадян. Візовий режим з Україною як і раніше не введений, проте порядок перетину кордону кілька видозмінений. Головне питання, яке хвилює громадян РФ зараз стосується того, чи потрібен закордонний паспорт для поїздки в Україну . Відповідь однозначно позитивний.

Крім того, документ повинен містити біометричні параметри власника, а останній додатково здає відбитки пальців на кордоні. Сьогодні на Україні продовжується впровадження нововведень щодо відвідувань її території громадянами Росії. Так, незабаром планується ввести систему попереднього електронного оповіщення для тих, хто хоче в'їхати в країну.

Які документи необхідні

Навіть при відсутності візового режиму для успішного перетину кордону знадобиться певний набір паперів. У пакет доцільно включити наступні:

  • закордонний паспорт;
  • запрошення від родича або організації. Такий папір полегшить процес в'їзду в країну, але в деяких випадках не є необхідною;
  • підтвердження фінансової спроможності;
  • підтвердження наявності місця постійного проживання в РФ;
  • наявність зворотного квитка;
  • медична страховка (бажана);
  • туристичні документи (при відповідній мети візиту).

Багатьох цікавить і питання про те, як виглядає запрошення в Україну для росіян . Щоб зрозуміти суть документа, зразок можна подивитися на нашому порталі. Хоча тягар його оформлення лягає на плечі приймаючої сторони.

Поїздка з дітьми

Поїздка з дітьми

Перетин кордону з неповнолітніми породжує необхідність дотримання правил оформлення деяких документів. Чадо мусить бути вписана в закордонний паспорт хоча б одного з батьків або при досягненні 14 років обов'язково мати власний. Додатково може знадобитися папір, що підтверджує наявність родинних уз при невідповідності прізвищ.

Якщо неповнолітній перетинає кордон один або в супроводі третіх осіб, буде потрібно письмовий дозвіл батьків, оформлене належним чином. У ньому вказуються терміни поїздки, а діє такий документ на один візит, тому оформлення на рік або інший проміжок часу не має сенсу.

Правила в'їзду в Україну для росіян: Відео

Митні правила

При перетині кордону існує контроль не тільки самих проїжджаючих в країну осіб, але і багажу, що. При поїздці в Україну слід дотримуватися деяких правил, які забороняють провезення в країну:

  • зброї, комплектуючих;
  • отруйних, радіоактивних та інших подібних речовин;
  • відео, аудіо та друкованих матеріалів порнографічного, терористичного, расистського змісту;
  • тварин без відповідних ветеринарних свідоцтв;
  • продуктів, які порушують санітарні вимоги.

Крім того, існує обмеження на обсяг ввезених товарів, що не обкладаються додатковими митами:

  • грошові кошти до 10 000 євро готівкою;
  • міцний алкоголь до 1 літра;
  • вино до 2, пиво до 5 літрів;
  • ліки до 5 упаковок кожного виду;
  • тютюн до 200 сигарет або 50 сигар.

Ліміт ваги предметів, що ввозяться обмежується 50 кілограмами.

Чи потрібна віза для росіян

Ускладнення політичної обстановки з РФ породжує масу питань з приводу переміщення між державами. Багато чують про посилення перетину кордону, але не знають всіх деталей. Чи потрібна віза в Україну для росіян? На сьогоднішній день громадяни РФ можуть потрапити на територію сусідньої держави тільки по закордонному паспорту. При цьому отримувати візу не потрібно, але при виконанні певних правил. Перебувати в межах країни дозволено не більше 90 діб кожні півроку. Тільки в цьому випадку не потрібно мати додатковий дозвіл на в'їзд.

види віз

види віз

Читаємо також:
Скільки коштує запрошення в Україну для росіян
Як отримати українське громадянство громадянину Росії

Існує кілька типів залежно від мети перетину кордону, тривалості перебування і інших чинників. Оформляти зацікавлена ​​особа повинна саме той вид дозвільного документа, який буде потрібно в конкретному випадку, так як між візами є деякі відмінності.

Для транзитного перетину

Призначається такий вид для проїзду через Україну до іншої держави. З цією метою необхідно із заявою подати підтвердження прибуття в країну, шлях до якої лежить через українську територію. Такими виступають: квитки і дозвіл на в'їзд в потрібне держава. Термін дії зазначеної візи становить від 5 діб до 12 місяців. В останньому випадку вона необхідна для іноземців, які здійснюють міжнародні перевезення і мають відповідну ліцензію.

Короткочасна

Для тих, хто планує перебувати в межах країни до 3 місяців не частіше ніж раз на півроку, підійде такий варіант візи. Для її оформлення знадобиться уявлення деяких документів (наприклад, запрошення від родичів, інших осіб або організації в якості співробітника) і виконання певних умов, як то: підтвердження мети візиту в державу і ін. Винятком стане туристична віза, для оформлення якої не потрібно подання документів про наявність родичів або запрошення на роботу. Однак термін її дії - до 1 місяця.

довгострокова

Якщо зацікавлена ​​особа планує тривале перебування в країні, то необхідно оформити візу більш ніж на 3 місяці. Для цього доведеться підтвердити доцільність прибуття в державу і знаходження там. Часто такими підставами виступає трудова діяльність, навчання у ВНЗ або іншому закладі країни і т. Д.

Документи для оформлення

Як отримати візу в Україну? Для цього насамперед доведеться підготувати певний набір документів, до якого включаються:

  • закордонний паспорт;
  • анкета, заповнена та підписана заявником;
  • фотографії кольорові до 3 шт .;
  • запрошення або туристичні документи;
  • медична страховка.

Бланк анкети отримують безпосередньо на місці, зразок заповнення можна подивитися на цій сторінці. Додаткових паперів звичайно не потрібно.

Завантажити заяву на оформлення візи для в'їзду в Україну

терміни оформлення

Стандартний період очікування готовності візи становить до 10 діб. При цьому необхідно врахувати, що вихідні та святкові дні не враховуються. Краще подавати заяву завчасно, щоб уникнути проблем з виїздом. Остаточний термін залежить від правил держави, для відвідування якого відкривається віза. Для деяких країн-членів ЄС цей проміжок дорівнює 3 днях.

вартість

вартість

Як правило, віза відкривається консульством або посольством країни за кордоном. Остаточна сума того, скільки коштує віза в Україну, буде залежати від виду дозвільного документа та варіюється від 80 до 200 доларів США. За термінове оформлення доведеться доплатити.

Поняття достатності коштів

При в'їзді особи з країни, з якою встановлено візовий режим, передбачається перевірка наявності у нього коштів на період перебування. Підтвердити цей факт можна кількома способами, так як в якості доказів виступають:

  • готівкові кошти;
  • виписка з банківської карти на ім'я в'їжджає в країну особи з позначенням наявності достатнього обсягу коштів;
  • чеки або інші документи, що дозволяють отримати гроші в кредитній організації, що працює на українській території;
  • лист-підтвердження від приймаючої сторони про згоду забезпечувати гостя на час перебування;
  • оплачені основні статті витрат: готель, квитки, туристичний ваучер і т. д.

Розрахувати обсяг необхідних коштів можна заздалегідь, скориставшись нескладної формулою: ФО = ((20 × ПМ) ÷ 30) × Кд + 5), де ФО - необхідний обсяг фінансів; Пм - місячний прожитковий мінімум в розрахунку на одну людину; Кд - передбачувана кількість днів перебування. При наявності отриманої суми в'їхати в Україну при виконанні всіх інших вимог можна буде без проблем.

Читаємо також:
Подвійне громадянство в Росії і Україні
Чи потрібен закордонний паспорт для росіян в Україні

У яких випадках можна отримати відмову

Існує ймовірність відхилення запиту в наданні візи. Таке рішення виноситься в ряді випадків з наступних причин:

  • неправильне або неповне формування пакету документів;
  • недостатнє фінансове забезпечення;
  • якщо особа становить небезпеку державним інтересам країни;
  • в'їжджає є військовим іншої держави або потрапляє в список осіб, яким в'їзд заборонений.

Причин, за якими виноситься відмову, може бути безліч і підстави прийняття такого рішення нерідко не роз'яснюють.

Чи потрібна віза в Україну для росіян?