Реклама
Реклама
Реклама

Чи потрібна віза в Таїланд для білорусів в 2019 році

  1. різновиди віз
  2. Типи туристичних дозволів
  3. де оформити
  4. Оформлення туристичної візи
  5. вартість
  6. Поїздка з дітьми
  7. продовження
  8. Робоча віза
  9. Студентська віза
  10. сімейна віза
  11. Пенсійна віза


У 2019 Таїланд видає Білорусі дозвіл на оформлення багаторазових віз. Нагадаємо, до цього моменту піддані Білоруської Республіки могли оформляти в Таїланд лише одноразові дозволи на в'їзд.

У зв'язку з міжнародними переговорами багатьох громадян Білорусі цікавить, чи потрібна віза в цю курортну країну. У 2018 року велися активні переговори щодо введення безвізового режиму між цими двома державами, вони ні до чого не привели, тому віза в Таїланд для білорусів в 2019 році як і раніше необхідна.

Як отримати візу в Таїланд, дізнаєтеся з відео.

різновиди віз

Сьогодні громадяни Білорусі в таїландському Республіку можуть оформити такі різновиди віз:

  1. Туристична.
  2. Робоча.
  3. Студентська.
  4. Пенсійна.

Типи туристичних дозволів

Туристична віза в Таїланд для білорусів буває двох видів:

  1. Одноразова. Подібного роду дозвіл на в'їзд на увазі під собою одноразове перетин кордону. Одноразова віза буває двох типів:
  • Тримісячна. Даний тип дозволу діє протягом 90 днів з дня її видачі. З такою візою підданий Білоруської Республіки може перебувати в Таїланді не довше 30 днів. У 2019 Таїланд видає Білорусі дозвіл на оформлення багаторазових віз

    Одноразова тримісячна віза в Таїланд

  • Шестимісячна. Подібне дозвіл є дійсним протягом перших 6 місяців після його видачі в посольстві. З такою візою на території Таїланду можна перебувати не більше 60 днів.
  1. Багаторазова. Багаторазове дозвіл дозволяє в'їжджати в Таїланд необмежену кількість разів. Діє такий дозвіл всього 1 рік. Але в деяких випадках посольство може видати багаторазове дозвіл з терміном дії на 3 роки. Безперервно в Таїланді підданий Білоруської Республіки може перебувати всього 30 днів.

Варто відзначити, що наявність тайської візи ще не є приводом для перетину кордону Таїланду. Якщо співробітники прикордонної служби порахують, що білоруса не варто впускати в країну, то вони мають повне право депортувати іноземця з території Таїланду, не пояснюючи йому причину.

Тому зовсім не рекомендовано вести себе неналежним чином, грубити або сперечатися з прикордонниками. Також варто обов'язково вивчити митні правила ввезення товарів і продуктів в Таїланд в 2019 році , Тому що порушення подібних норм може сприяти накладенню заборони на в'їзд в цю курортну країну.

де оформити

Віза в Таїланд для білорусів оформляється безпосередньо в дипломатичному представництві цієї країни.

Консульство Королівства Таїланд в Республіці Білорусь знаходиться за адресою:

  • місто Мінськ,
  • вул. М. Богдановича, будинок 131, приміщення 207.
  • Тел .: +375 (17) 3059999.

Документи приймаються по середах і четвергах з 10 до 13 годин. Візи видаються по буднях з 15 до 17 годин. Консульський збір складає 20 бел. рублів, не рахуючи вартості самої візи (40 USD).

Також білоруси для оформлення дозволу на в'їзд до Таїланду мають право звернутися в консульство або посольство, розташоване в іншій країні, наприклад в Росії.

У РФ посольство Таїланду знаходиться в Москві на вулиці Велика Спаська, 9. Оформляти дійсно краще в Росії з тієї причини, що білоруським громадянам не потрібно попередньо оформляти візу в РФ або заповнювати міграційну форму, так як між цими двома країнами прийнятий безвізовий режим.

В середньому, оформлення візи займає не більше 3-7 робочих днів після подачі всіх необхідних паперів.

Оформлення туристичної візи

Громадянам Білорусі для оформлення туристичної візи в Республіку Таїланд потрібно представити пакет документів, який складається з:

  1. Діючого паспорта громадянина республіки Білорусь. вимоги:
  • Документ повинен побут дійсним мінімум протягом півроку з дня виїзду з території Таїланду.
  • Наявність двох чистих сторінок для проставлення візового штампа.
  • Документ не повинен мати сліди пошкоджень.
  1. Копії основних сторінок паспорта резидента Білоруської Республіки.
  2. Аплікаційної форми. Анкета в обов'язковому порядку заповнюється на англійській мові. Бланк заяви можна взяти безпосередньо в дипломатичному представництві або скачати з сайту посольства Таїланду. Але якщо ви маєте намір завантажувати бланк в електронному вигляді, то варто простежити, щоб він зберігся саме в форматі PDF. Завантажити бланк заяви можна за цим посиланням анкета на візу до Таїланду .
  3. Двох фотографій. Фото повинно бути розміром 40 на 60 міліметрів. Фон світлий. Дуже важливо щоб знімок був зроблений без сторонніх предметів і людей, а розташування голови було рівне.
  4. Довідки, що підтверджує бронювання готельного номера в Таїланді.
  5. Документа, що підтверджує платоспроможність. Подібним документом може служити довідка з банківської установи, яка підтвердить наявність необхідної суми на розрахунковому рахунку у заявника для здійснення поїздки в Таїланд. Згідно з вимогами мінімальна сума грошових коштів на одну людину - 20 000 бат. Якщо віза відкривається для всієї родини, то на рахунку має бути присутня сума не менш як 40 000 бат.

Якщо у жителя Білорусі відсутній розрахунковий рахунок або подібна сума, то йому буде потрібно пред'явити спонсорську лист (завантажити зразок тут ), В якому вказується, що гарант покладає на себе всі витрати, пов'язані з поїздкою в цю курортну країну.

Крім гарантійного листа подається ще й довідка з банку, яка повинна підтвердити, що у гаранта є на розрахунковому рахунку необхідна сума грошей.

  1. Довідки з місця працевлаштування. У документі має бути зазначена така інформація:
  • посаду;
  • стаж роботи;
  • дата зарахування співробітника на роботу;
  • розмір заробітної плати;
  • інформація щодо того, що на час відсутності білоруса за ним закріплюється його робоче місце.

Шаблон довідки з роботи російською мовою можна скачати тут , англійською тут .

вартість

вартість

Віза в Таїланд для громадян Білорусі є платною. Вартість безпосередньо залежить від типу оформлюється дозволу:

  1. Ціна одноразового дозволу на в'їзд дорівнює 40 доларам.
  2. Багаторазове дозвіл коштує 200 доларів.

Поїздка з дітьми

якщо дозвіл на в'їзд в Таїланд відкривається для неповнолітніх дітей , То батьки зобов'язані подати такі папери, як:

  1. Свідоцтво про народження.
  2. Ксерокопія свідоцтва. Вона повинна бути обов'язково завірена нотаріально.
  3. Бланк на отримання візи.

Якщо неповнолітній виїжджає за межі Білорусі в супроводі третьої особи або одного з батьків, то додатково подається нотаріальний дозвіл на вивіз дитини . До вирішення додається ксерокопія посвідчення особи батька, який дає згоду на виїзд дитини з країни. Якщо неповнолітній виїжджає за межі Білорусі в супроводі третьої особи або одного з батьків, то додатково подається   нотаріальний дозвіл на вивіз дитини

продовження

Якщо з яких-небудь причин білорусу потрібно продовжити вже наявну візу, то йому необхідно звернутися до відділення імміграційного бюро. Головний офіс знаходиться в Бангкоку.

Для продовження зовсім не обов'язково відвідувати імміграційне представництво особисто. Подачу заявки можна оформити через офіційний сайт імміграційного бюро.

Робоча віза

Отримати робочу візу в Таїланд можна двома способами:

  1. В країні фактичного перебування в дипломатичному представництві.
  2. Безпосередньо в Таїланді.

Для отримання візи в консульстві знадобиться подати пакет паперів, що складається з:

  1. Аплікаційної форми англійською мовою.
  2. Дійсного закордонного паспорта.
  3. Фотографії розміром 40 на 60 міліметрів. Фото повинно бути зроблене не пізніше півроку до дати подачі паперів.
  4. Довідки про наявність необхідних фінансових коштів для проживання в цій країні. На одну людину - 20 тисяч бат.
  5. Офіційного підтвердження від компанії - роботодавця, готового білорусу надати робоче місце.
  6. Документа, підтвердженого Міністерством Праці.
  7. Довідки, що підтверджує наявність робочих відносин між підданим Білорусі і тайським роботодавців. Даним документом може служити трудовий договір.
  8. Запиту тайської компанії. У довідці має бути вказано, що організація має право запрошення на роботу іноземних резидентів.
  9. Ксерокопії дозволу на здійснення трудової діяльності білоруса. Даний дозвіл видається Міністерством праці.
  10. Ксерокопії документа, що підтверджує наявність освіти у резидента Білоруської Республіки.

Подати ці документи можна, вже перебуваючи і в Таїланді.

Але варто зауважити, що робоча віза, оформлена безпосередньо на території країни, має два різновиди:

  1. Перший дозвіл дозволяє перебувати в країні 1 рік і вже включає в себе дозвіл на роботу.
  2. Друге дозвіл на увазі під собою знаходження в країні протягом 3 місяців. Дана віза не включає дозвіл на роботу і людині доведеться кожні три місяці виїжджати з республіки в сусідню державу. Тобто віза діє рік, але ось перетинати кордон доведеться 1 раз в 3 місяці. В цьому випадку роботодавцю доведеться самостійно займатися оформленням дозволу на роботу для його найманого працівника.

Знайти роботу в Таїланді вкрай складно. Це пов'язано з великою конкуренцією. Шанси знайти місце працевлаштування збільшує добре володіння англійською або тайською мовою.

Студентська віза

В Таїланд рідко їдуть навмисно навчатися в вузах. Студентська віза в цій країні поширена в 2019 році серед довгожителів, хто не хоче покидати межі країни. Отримати її можна навіть в тому випадку, якщо турист захоче пройти навчання на курсах або в школі. Для відкриття студентської візи, спочатку подаються документи до навчального закладу.

Після прийому керівництво видає підданому Білорусі довідку про зарахування, з якої він вирушає до сусідньої держави, де може подавати папери на отримання тайської студентської візи. Подібне дозвіл можна продовжувати кожен 90 днів. Після прийому керівництво видає підданому Білорусі довідку про зарахування, з якої він вирушає до сусідньої держави, де може подавати папери на отримання тайської студентської візи

сімейна віза

Подібного роду дозвіл можуть отримати лише:

  1. Особи, які уклали шлюб з громадянином Республіки Таїланд.
  2. Особи, які мають чоловіка / дружину, що є власником власного бізнесу в цій країні.
  3. Особи, які мають дітей, які проходять навчання в міжнародних школах або вузах в Таїланді.

Пенсійна віза

отримати пенсійну візу можуть люди:

  1. Ті, хто має на розрахунковому рахунку грошові кошти в сумі не менше 800 тисяч бат.
  2. Вік яких старше 50 років.

Даний дозвіл видається лише на 12 місяців, але його можна продовжувати.

Досвід оформлення і продовження візи в Таїланд - на відео.