Реклама
Реклама
Реклама

Центр державних і муніципальних послуг "Мої Документи" »Видача, заміна паспортів громадянина Російської Федерації, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації

Назва послуги: Видача, заміна паспортів громадянина Російської Федерації, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації   Як отримати послугу:   Звернутися в МАУ «МФЦ Югорск» адреса: 628260, Тюменська область, Ханти-Мансійський автономний округ - Югра, г

Назва послуги: Видача, заміна паспортів громадянина Російської Федерації, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації

Як отримати послугу:

Звернутися в МАУ «МФЦ Югорск» адреса: 628260, Тюменська область, Ханти-Мансійський автономний округ - Югра, г.Югорск, вул. Механізаторів, 2, тел.: + 7 (34675) 7-79-07.

Державне мито:

  • за видачу паспорта громадянина Російської Федерації - 300 рублів;
  • за видачу паспорта громадянина Російської Федерації замість втраченого або що стало непридатним - 1 500 рублів.

Термін дії Паспорта громадянина Російської Федерації

  • від 14 років - до досягнення 20-річного віку;
  • від 20 років - до досягнення 45-річного віку;
  • від 45 років - безстроково.

Після досягнення громадянином (за винятком військовослужбовців, що проходять службу за призовом) 20-річного і 45-річного віку паспорт підлягає заміні.

Документи та особисті фотографії для отримання або заміни паспорта повинні бути здані громадянином не пізніше 30 днів з моменту настання обставин, що підлягають для заміни паспорта.

Військовим, які пройшли військову службу за призовом, паспорти видаються або замінюються після закінчення встановленого терміну військової служби за призовом.

Увага!
«Відповідальність за несвоєчасну подачу документів про видачу, заміну паспорта передбачена статтею 19.15 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення від 30.12.2001 N 195-ФЗ і тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі від двох тисяч до п'яти тисяч рублів»

Вичерпний перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги:

  • Заява про видачу (заміну) паспорта за формою № 1П , Заповнене від руки або машинописним способом громадянином, особисто звернулися за отриманням паспорта.
  • Свідоцтво про народження. У разі відсутності у громадянина свідоцтва про народження йому рекомендується звернутися до органу РАЦС на території Російської Федерації за місцем реєстрації народження або за місцем проживання для отримання повторного свідоцтва про народження. При неможливості подання свідоцтва про народження (повторного свідоцтва про народження) в разі реєстрації народження компетентними органами іноземної держави, а також при підтвердженні органом ЗАГС на території Російської Федерації неможливості видачі свідоцтва про народження (повторного свідоцтва про народження), паспорт може бути виданий на підставі інших документів, що підтверджують відомості, необхідні для його отримання.
  • Дві особисті фотографії (ідентичні і відповідають віку заявника на момент подачі заяви про видачу (заміну) паспорта) в чорно-білому або кольоровому виконанні розміром 35 x 45 мм з чітким зображенням обличчя строго в анфас без головного убору. Розмір зображення овалу обличчя на фотографії повинен займати не менше 70 - 80 відсотків вертикального розміру знімка. Розмір зображення голови на фотографії повинен становити в висоту від 30 до 32 мм, в ширину від 18 до 22 мм. Зображення на фотографії розміщується таким чином, щоб вільний верхнє поле над головою становило 5 (± 1) мм.
  • Документи, необхідні для проставлення обов'язкових відміток у паспорті;
  • Документи військового обліку (при наявності відповідної підстави);
  • Свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про розірвання шлюбу (при наявності вказаного факту);
  • Свідоцтва про народження дітей, які не досягли 14-річного віку (за наявності);
  • Реквізити квитанції про сплату державного мита. Банківські реквізити для сплати державного мита вказані на всіх офіційних інтернет-сайтах територіальних органів МВС Росії відповідних регіонів Російської Федерації.
  • При зверненні за отриманням паспорта в разі набуття громадянства Російської Федерації, громадянин додатково подає документ, що засвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації, а також в разі якщо громадянин постійно проживає або проживав за межами Російської Федерації, перебуває на території Російської Федерації і бажає отримати паспорт;
  • Громадяни, які придбали громадянство Російської Федерації безпосередньо на території Російської Федерації, також представляють в підрозділ за місцем проживання, місцем перебування або місцем звернення національні документи, що засвідчують їх особу.
  • Пред'явлені громадянами документи, виконані на іноземній мові, підлягають переведенню на російську мову. Правильність перекладу повинна бути нотаріально засвідчена відповідно до законодавства Російської Федерації про нотаріат;
  • При зверненні з питання заміни паспорта, громадянин представляє паспорт, що підлягає заміні.

Випадок втрати (розкрадання) паспорта громадянина Російської Федерації:

При крадіжці або втраті паспорта необхідно звернутися за наданням адміністративної послуги в підрозділ Органу з питань міграції.

Підставами для відмови в прийомі документів є:

  • недосягнення громадянином 14-річного віку;
  • відсутність або неповнота обов'язкових для зазначення відомостей в заяві про видачу або заміні паспорта;
  • неподання документів, необхідних для надання адміністративної послуги, в тому числі реквізитів квитанції, яка підтверджує сплату державного мита;
  • невідповідність поданих особистих фотографій вимогам, передбаченим пунктом 25 Адміністративного регламенту;
  • подання громадянами документів, виконаних на іноземній мові і які не мають відповідного перекладу на російську мову.

Підставами для відмови у видачі або заміни паспорта є:

  • відсутність у особи громадянства Російської Федерації;
  • недостовірні відомості, зазначені в заяві про видачу або заміні паспорта за формою № 1П;
  • відсутність відомостей про сплату державного мита, що містяться в Державній системі про державних і муніципальних платежах.

Терміни для надання адміністративної послуги:

У разі оформлення паспорта за місцем проживання, а також у зв'язку з втратою або викраденням паспорта, якщо втрачений або викрадений паспорт раніше видавався цим же підрозділом, паспорти видаються громадянам в 10-денний термін з дня прийняття підрозділом всіх необхідних документів.

У разі оформлення паспорта не за місцем проживання або в зв'язку з втратою (викраденням) паспорта, якщо втрачений або викрадений паспорт раніше видавався іншим підрозділом, паспорти видаються громадянам в 2-місячний термін з дня прийняття підрозділом всіх необхідних документів.

Правова підстава:

Відповідно до Указом Президента Російської Федерації від 13 березня 1997 року № 232 «Про основному документі, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації» паспорт громадянина Російської Федерації є основним документом, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації. Паспорт зобов'язані мати всі громадяни Російської Федерації, які досягли 14-річного віку і проживають на території Російської Федерації. Положення про паспорт громадянина Російської Федерації, зразка бланка та опис паспорта громадянина Російської Федерації затверджені Постановою Уряду Російської Федерації від 8 липня 1997 № 828 .

Терміни і послідовність адміністративних процедур (дій) МВС Росії, територіальних органів МВС Росії і їх структурних підрозділів, а також порядок взаємодії МВС Росії, територіальних органів та їхніх відокремлених підрозділах з федеральними органами виконавчої влади, органами виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації, органами місцевого самоврядування при видачі і заміну паспорта громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації определ ет адміністративний регламент МВС Росії по наданню адміністративної послуги з видачі та заміни паспорта громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації, затверджений наказом ФМС Росії від 30 листопада 2012 року № 391.

Презентація за послугою

пам'ятки:

Ви можете оцінити якість надання державних послуг і залишити відгук:

  • На порталі GOSUSLUGI.RU
  • На офіційному сайті УМВС Росії по ХМАО-Югрі 86.mvd.ru (в розділі «Для громадян» «Державні послуги» «Опитна форма про якість надання державних послуг в електронному вигляді»
  • На офіційному сайті МВС Росії mvd. ru (в розділі «Для громадян» «Державні послуги» «Опитування МВС Рссии про якість надання послуг»)
  • На сайті vashkontrol.ru
  • У місцях надання адміністративної послуги шляхом заповнення анкети

210 total visits, 1visits today 210 total visits, 1visits today