Реклама
Реклама
Реклама

Звідки взяти мотивацію для навчання за кордоном: рекомендації

Надходження в зарубіжну школу, крім хороших академічних результатів, знання іноземної мови та готовності жити далеко від дому, вимагає високої мотивації з боку студента. Відсутність мотивації може серйозно вплинути на рішення приймальної комісії по зарахуванню дитини до школи. Які причини можуть послужити тому, що дитина не хоче залишати рідну школу, і як в такому випадку мотивувати своє чадо надходити в школу за кордоном?

Якщо дитина боїться їхати далеко від дому Якщо дитина боїться їхати далеко від дому. Ступінь самостійності і готовність вчитися за кордоном індивідуальна для кожної дитини, на що, безсумнівно, можна вплинути. Щоб підготувати дитину до переїзду в іншу країну і навчання в середовищі міжнародних студентів, ми радимо попередньо відправляти дітей в мовні табори за кордон, на короткострокові академічні програми або відвідувати школи, в які ви плануєте віддавати дитину. По-перше, ви зможете побачити, як дитина відчуває себе в тій чи іншій країні і навчальному середовищі, а значить, підберете для нього відповідну школу. По-друге, дитина вже буде знайомий з принципом навчання за кордоном, а значить і адаптація пройде швидше.

Мотивація: отримання нового безцінного досвіду - ось ключ, який повинен подолати страх дитини перед переїздом. У шкільному віці діти досить допитливі, так що наочно покажіть дитині, скільки всього цікавого чекає його в школі за кордоном.

Якщо дитина не хоче розлучатися з друзями і рідними. Досить поширений страх в шкільному віці - це страх розлучитися зі своїми друзями і рідними, про який діти можуть соромитися сказати. Якщо ваша дитина по-справжньому компанійський, то за допомогою соціальних мереж, скайпу та інших способів зв'язку, він запросто зможе підтримувати спілкування зі своїми друзями і рідними в будь-який час доби. Крім того, ніхто не забороняє друзям і близьким відвідувати вашу дитину, точно також як ваша дитина зможе їздити додому на канікулах. Рідні будуть горді його успіхами на академічній ниві, а друзі з інтересом слухати історії пригод в іншій країні.

Мотивація: розкажіть дитині, як багато друзів за інтересами у нього з'явиться в новій школі, наскільки збільшиться його коло спілкування. Не забудьте згадати, скільки цікавих місць зможе відвідати дитина з новими друзями під час шкільних екскурсій і скільки захоплюючих емоцій їм вдасться отримати.

Якщо дитина не розуміє, навіщо йому їхати в школу за кордон Якщо дитина не розуміє, навіщо йому їхати в школу за кордон. Коли дитині комфортно в своїй школі, у нього хороші оцінки і повно друзів - навіщо йому переїжджати в іншу країну і починати адаптуватися заново? Проблема таких міркувань - це проста нестача інформації про те, які можливості відкриє перед ним навчання в зарубіжній школі. Завдання батьків, а в деяких випадках і консультанта освітнього агентства: чітко назвати переваги цього переїзду. Важливо переконати дитину в тому, що ви на його боці, і ви організовуєте надходження за кордон виключно для його ж блага. Не зайвим буде поспілкуватися з випускником зарубіжної школи, який з перших вуст розповість про всі перспективи, які відкриває навчання за кордоном .

Мотивація: розпитайте дитину про його плани на майбутнє: якщо він мріє вступити до престижного університету або пожити в якомусь європейському місті, то разом з ним ви зможете підібрати таку школу, яка найбільше наблизить дитини до його мети.

Якщо дитина не хоче вчитися. Навчання в школі за кордоном - це дійсно наполеглива праця. Якщо дитина звикла ухилятися від навчання в своїй рідній школі, і не дуже налаштований на навчання без батьківського нагляду, тоді варто переглянути своє рішення відправляти дитину вчитися за кордон. У школу-пансіон приїжджають студенти потім, щоб вчитися, і розуміють, що від цього буде залежати вступ до університету. І справа не тільки в усвідомленні того, як важливі річні позначки - в школі дітям дійсно цікаво вчитися. Ряд програм старших шкіл дозволяє учням вибирати предмети для вивчення, відвідувати факультативи, які їх цікавлять, і регулювати свій розклад в школі самостійно. Таким чином, діти самі залучені до формування свого навчального плану, відчувають відповідальність за це, а значить і навчання для них перестає бути просто набором дисциплін - а стає середовищем, де вони можуть проявити себе з кращого боку.

Мотивація: зацікавте дитини: підберіть разом з ним навчальну програму, предмети і факультативні гуртки, які були б йому цікаві. Спорт чи мистецтво - це теж є у всіх хороших школах. Ваша дитина із задоволенням буде займатися тим, що він вибрав сам, відповідно до своїх захоплень і бажанням самореалізуватися.

Які причини можуть послужити тому, що дитина не хоче залишати рідну школу, і як в такому випадку мотивувати своє чадо надходити в школу за кордоном?
Коли дитині комфортно в своїй школі, у нього хороші оцінки і повно друзів - навіщо йому переїжджати в іншу країну і починати адаптуватися заново?