Реклама
Реклама
Реклама

Що робити, якщо виникли проблеми з банківською карткою?

Що робити, якщо ти відправився в подорож, а твою банківську картку чомусь заблокували? Як себе вести, якщо гаманець з карткою вкрали? Чи можуть родичі або друзі докинути грошей на рахунок, якщо ти опинився на мілині? Як не попастися на хитрощі перевізників при купівлі квитків? Відповідаємо на ці та інші питання разом з експертами - фахівцями Приорбанк.

1. Банківська картка мені потрібна, щоб купувати квитки онлайн, бронювати готель і іноді брати машину напрокат. Який тип картки мені підійде?

Почнемо з того, що більшість білоруських банків працюють з Visa і MasterCard - це одні з найпопулярніших платіжних систем в світі. Для таких запитів, як покупка квитків, бронювання готелів або прокат машини, підійде картка Visa Classic або MasterCard Standard. Для більш серйозних завдань - Visa Gold або MasterCard Gold. До слова, якщо користуватися цим типом карток, то можна розраховувати на приємні бонуси - оскільки і самі платіжні системи, і банки намагаються запропонувати власникам карток Gold додаткові знижки не тільки на свої послуги, але і на покупку авіаквитків, букінг готелів або ту ж оренду автомобілів . Зверни увагу, що з найпростішим типом карток - Visa Electron або MasterCard Maestro - швидше за все, не вийде орендувати машину. Також з ними не завжди виходить забронювати готель. Ці картки призначені насамперед для розрахунку в електронних терміналах - в банкоматах і торговельних мережах.

2. У мене є картка в білоруських рублях. Для поїздок за кордон краще завести карту в валюті?

Будь-якими картками платіжних систем Visa або MasterCard ти зможеш розрахуватися за кордоном, тут немає ніяких проблем.

Щоб не втратити зайвих сум при конверсії, радимо мати з собою картку в іноземній валюті. Правда, якщо валюта, в якій ти розраховуєшся, відрізняється від валюти твоєї картки, краще заздалегідь ознайомся з курсами конверсії на сайті свого банку. У випадку з Приорбанк, до слова, ця інформація доступна не тільки на сайті , Але і в інтернет-банку або мобільному додатку Prior Online .

Варто також подбати про можливість управляти карт-рахунком в екстремальних умовах (наприклад, коли ти без Wi-Fi і з мінімальною сумою на балансі свого мобільного). Зверни увагу, чи надає твій банк послуги через USSD. Фішка від Приорбанк - це USSD-банкінг, за допомогою якого можна зробити основні операції по картці. Стандартний USSD-запит не тарифікується в роумінгу. А це означає, що можна без значних витрат перевести гроші, оплатити послуги або заблокувати картку в разі її втрати.

3. Якщо на сайті перевізника, на якому я хочу купити квитки, є вибір, в якій валюті платити - в рублях, доларах або євро, то краще платити у валюті картки або без різниці?

Щоб не втратити зайві гроші на різниці в курсах, рекомендується завжди здійснювати операції у валюті, яка зазвичай за умовчанням виставляється перевізником до оплати (правда, деякі сервіси та авіакомпанії на цьому намагаються схитрувати - щоб не попастися на їх прийом, подивися наш матеріал про купівлі авіаквитків онлайн ). У разі невідповідності валют (ця операція називається DCC або Dynamic Currency Conversion, тобто моментальна конверсія валюти) завжди звертай увагу на курс, за яким буде виставлена ​​оплата. Можливо, цей курс буде менш вигідний, ніж той, який пропонує банк. Наприклад, так роблять хитруни з Ryanair - спочатку показуючи суму в євро, а перед самою оплатою переводячи її в долари за своїм власним курсом. Зрозуміло, невигідним для пасажира. Нічого страшного в цьому немає - просто будь трохи уважніше і в меню оплати знову вибери «євро».

4. Начебто я нічого поганого не робив, але картку у мене заблокували. Чому взагалі банк може цей зробити?

Банк має право заблокувати картку, якщо виникають підозри в її несанкціоноване використання. Наприклад, якщо відбувається кілька транзакцій поспіль на великі суми. Крім того, банк з особливою увагою стежить за операціями, які здійснюються з «ризикових країн». Причому, до таких країн належать, наприклад, США і Таїланд, оскільки там фіксується багато випадків шахрайства з банківськими картками. Після блокування банк намагається оперативно зв'язатися з клієнтом, щоб з'ясувати деталі операції і її правочинність. Якщо клієнт підтверджує, що все гаразд, картку швидко розблокують.

5. А що робити мені, якщо блокування все-таки відбулася?

Необхідно якомога швидше зателефонувати до контакт-центр свого банку (номер зазвичай вказаний на зворотному боці картки, а також прописаний в договорі). Для клієнтів Приорбанк працює 24-годинна служба підтримки - дзвонити потрібно по номеру +375 (17) 289 92 92. Крім того, повідомити про проблему можна через інтернет-банк або мобільний додаток.

Крім того, повідомити про проблему можна через інтернет-банк або мобільний додаток

6. У мене вкрали гаманець, в якому була картка. Що мені потрібно зробити в першу чергу?

Треба якомога швидше заблокувати картку, зв'язавшись з банком і повідомивши про проблему.

7. Як мені дізнатися, в банкоматах будь банку мені краще знімати гроші за кордоном, щоб якомога менше втратити на комісії? І як дізнатися суму цієї комісії?

Cумму комісії можна дізнатися на сайті, у відділенні банку або за телефоном довідкової служби. Ця плата може відрізнятися в залежності від використовуваної картки. Ще один важливий момент: іноземні банки можуть додатково встановлювати власну плату за зняття готівки в своїх банкоматах. Інформація про це може бути вказана безпосередньо на екрані банкомату під час операції. У будь-якому випадку, май на увазі, що найчастіше комісія складає 1,5-4%. Зверни також увагу, що якщо ти будеш знімати гроші в банку, а не в банкоматі, то вийде дорожче.

Не соромся користуватися ATM-локаторами (тобто базами даних банкоматів по всьому світу, які обслуговуються у платіжній системі). Якщо ти в курсі, в банкоматах будь банку вигідніше знімати готівку, перевірити, де знаходиться найближчий ATM потрібного тобі банку, можна на сайті платіжних систем. наприклад, тут і тут .

наприклад,   тут   і   тут

8. Чи можуть мені родичі або друзі докинути грошей на картку, якщо раптом я опинився за кордоном на мілині? Як це зробити?

Звичайно, можуть. Найпростіший і швидкий спосіб - це зробити переклад з картки на картку, використовуючи інтернет-банк, мобільний додаток, інфокіоск або банкомати. Найкраще, якщо у твого родича чи друга картка в тому ж банку (тоді плата за операцію буде мінімальною), але це не обов'язково. У Приорбанк, наприклад, можна перевести гроші і на карту чужого банку (ця операція буде коштувати трохи дорожче, суму уточнюй на сайті ). Також можна безкоштовно поповнити рахунок готівкою в будь-якому відділенні банку. Для цього потрібно всього лише знати номер рахунку та ПІБ власника картки.

Партнерський матеріал. Дякуємо за допомогу в підготовці відповідей Приорбанк і його чарівних фахівців! Зверни увагу: Пріорбанк - один з небагатьох банків, на чиїх сторінках в Facebook і VK постійно чергують фахівці контакт-центру і топ-менеджери. Для тих, хто активно подорожує, ці посилання можуть стати в нагоді: можна задати будь-яке питання, що стосується обслуговування за кордоном, і швидко отримати відповідь.

фото: Depositphotos , berlinplaces.de

ТОВ «ЕС ЕМ ДЖІ»
УНП 190247301

Що робити, якщо ти відправився в подорож, а твою банківську картку чомусь заблокували?
Як себе вести, якщо гаманець з карткою вкрали?
Чи можуть родичі або друзі докинути грошей на рахунок, якщо ти опинився на мілині?
Як не попастися на хитрощі перевізників при купівлі квитків?
Який тип картки мені підійде?
Для поїздок за кордон краще завести карту в валюті?
3. Якщо на сайті перевізника, на якому я хочу купити квитки, є вибір, в якій валюті платити - в рублях, доларах або євро, то краще платити у валюті картки або без різниці?
Чому взагалі банк може цей зробити?
5. А що робити мені, якщо блокування все-таки відбулася?
Що мені потрібно зробити в першу чергу?