Реклама
Реклама
Реклама

Робота в Ісландії для росіян і українців в 2019 році

  1. Працевлаштування в Ісландії для іноземців
  2. Документи для отримання дозволу на роботу і проживання в Ісландії
  3. Пошук вакансії в Ісландії
  4. Як знайти роботу в Ісландії
  5. Пошукові системи Ісландії з пошуку роботи
  6. Сайти ісландських газет
  7. Зарплати і вакансії в Ісландії в 2019 році

Ісландія - це невелика острівна держава на півночі Атлантичного океану, поруч з Гренландією і Великобританією . В країні дивовижна природа і м'який клімат, правда, через специфічний географічного розташування туристів тут не так вже й багато. З іншого боку, щорічно ця цифра в 3-4 рази перевищує кількість місцевих жителів. Населення Ісландії в 2019 році становить всього 339,1 тисяч осіб. Крім ісландського, в країні широко використовуються англійська, німецька і скандинавські мови.

У порівнянні з іншими європейськими державами, в 2019 році Ісландія не найпопулярніший напрямок для пошуку роботи у росіян і українців. Проте випадки бувають різні і є сенс розібратися з тонкощами працевлаштування в цій північній країні. Економіка Ісландії досить диверсифікована, система соціального забезпечення на високому рівні, а рівень безробіття не перевищує 3-4%. Рибна промисловість, туристична сфера і високі технології - це основні ніші для пошуку вакансії в Ісландії.

Працевлаштування в Ісландії для іноземців

Основна проблема з якою стикаються іноземці з країн СНД при трудової міграції в Ісландію полягає в дефіциті вакансій і конкуренцією з місцевими жителями і європейцями. Тільки в разі відсутності потрібних фахівців серед цих двох категорій громадян, здобувач, наприклад, з Росії або України може отримати необхідний дозвіл на роботу.

Тобто, ще до переїзду в Ісландію потрібно знайти місцевого роботодавця і підписати трудовий контракт. Після цього в Управління у справах імміграції Ісландії подається спеціальну заяву для отримання посвідки на проживання і права на працевлаштування. Крім того, документація ретельно перевіряється місцевим управлінням праці, яке оцінює допустимість заняття робочого місця закордонним здобувачем.

Процес розгляду заявки становить до 90 днів, а то і більше. Для прискорення цієї процедури необхідно тісно взаємодіяти зі співробітниками Консульства Ісландії і роботодавцем. Тим більше що оформлення робочої візи - це також обов'язкова умова для громадян пострадянського простору. Більш докладно про переїзд в Ісландію з метою працевлаштування і не тільки читайте на офіційному імміграційному порталі - iceland.is .

Документи для отримання дозволу на роботу і проживання в Ісландії
  1. Правильно заповнений бланк заяви, підписаний як здобувачем, так і роботодавцем.
  2. Трудовий договір.
  3. Копія закордонного паспорта і кольорова фотографія.
  4. Довідка про відсутність судимості.
  5. Медична страховка.
  6. Підтвердження наявності місця для проживання в Ісландії.

Залежно від ситуації місцеві служби можуть зажадати додаткові відомості.

Пошук вакансії в Ісландії

Неважко здогадатися, що в такій маленькій країні привабливі робочі місця заповнюються в основному за рахунок місцевих громадян. Вакансії в Ісландії для іноземців в 2019 році, в тому числі росіян і українців, доступні в основному висококваліфікованим і досвідченим фахівцям або дефіцитним працівникам, навіть без особливих навичок, але в яких потребує місцева економіка. Другим важливим моментом є володіння ісландським мовою. Робота в Ісландії без знання мови - це нереальне завдання. Як мінімум потрібно англійська.

Як знайти роботу в Ісландії

Як знайти роботу в Ісландії

Обов'язково використовуйте комплексний підхід, тобто всі доступні методи, які можуть допомогти в пошуку робочого місця. Починаючи від відвідування Ісландії в якості туриста, закінчуючи активним моніторингом тематичних форумів і соціальних мереж, особливо професійних, наприклад, linkedin.com .

Відвідайте сайт Державної служби зайнятості Ісландії - vinnumalastofnun.is

Пошукові системи Ісландії з пошуку роботи

job.is

ninukot.is

reykjavik.is

atvinna.is

Сайти ісландських газет

Morgunblaðið

Fréttablaðið

Як варіант, можна звернутися в одне з кадрових агентств Ісландії (ráðningarþjónustur) або в своїй країні, а також вислати пропозицію про працевлаштування роботодавцю безпосередньо.

Зарплати і вакансії в Ісландії в 2019 році

Після сплати податків середня заробітна плата в Ісландії в 2019 році близько 2 470 євро на місяць. Це хороший показник навіть в порівнянні з найбільш благополучними країнами ЄС. При цьому мінімальний рівень оплати праці становить 2 230 євро щомісяця. На більш високі оклади можна розраховувати в столиці Ісландії - Рейк'явіку.

Доступні вакансії в Ісландії для росіян і українців в 2019 році, в першу чергу, спостерігаються в таких галузях економіки, як сільське і рибне господарство, біотехнології, туризм та сфера IT, де найбільшим попитом користуються розробники програмного забезпечення. У літній період можна знайти сезонну роботу в Ісландії. Наприклад, в сфері готельного та ресторанного бізнесу або на фермах.