Реклама
Реклама
Реклама

Програма "Житло молодим фахівцям"

  1. Участь в програмі - порядок
  2. Програма «Житло молодим фахівцям» - особливості
  3. Продовження терміну статусу молодого спеціаліста

Забезпечення належним житловими умовами молодих фахівців, є одним із пріоритетних завдань, які безпосередньо стоять перед державою. Для вирішення цієї вельми актуальної проблеми запущена спеціальна державна соціальна програма «Житло молодим фахівцям».

Участь в програмі - порядок

Забезпечення належним житловими умовами молодих фахівців, є одним із пріоритетних завдань, які безпосередньо стоять перед державою

Для того, щоб стати учасником програми, суб'єкт повинен звернутися до відповідного відділу районної адміністрації та подати пакет необхідної документації в який повинні входити:

  • заяву за встановленою формою;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія трудової книжки ;
  • Довідка з місця роботи;
  • довідки за формою №7 та №9

Програма «Житло молодим фахівцям», визначає молодих фахівців як суб'єктів, вік яких не перевищує 35 років, і які мають спеціальною освітою та здійснюють трудову діяльність за фахом протягом не менше трьох років.

Дуже важливим є така обставина, як те, що суб'єкт повинен приступити до своєї трудової діяльності відразу ж після того, як їм було отримано освіту, тобто безпосередньо в рік закінчення їм відповідного освітнього закладу і не пізніше трьох місяців з початку року навчального.

Крім того, молодий фахівець повинен належним чином виконувати умови діючих норм робочого часу. Безпосередній статус молодого фахівця може встановлюватися одноразово і є дійсним протягом трьох років.

Програма «Житло молодим фахівцям» - особливості

Дана програма носить накопичувальний характер і призначається для тих суб'єктів, які не мають коштами достатніми для того, щоб здійснити первинний одноразовий внесок за купується житло.

Програма «Житло молодим фахівцям» передбачає, що термін накопичення необхідних коштів на придбання у власність житлового приміщення повинен становити не менше ніж вісімнадцять місяців. Крім того, суб'єкт, який є учасником програми, повинен мати в наявності грошові кошти в розмір е, що становить не менш як одна третина від вартості придбаного ним, того чи іншого житла.

Завдяки даній програмі, її учасник стає володарем пільгової відсоткової ставки. Що стосується безпосередньо житлового приміщення, то воно може ставитися як до первинного, так і вторинного ринку нерухомості.

Після того, як суб'єктом накопичена необхідна сума, він отримує відсутню частину коштів у вигляді спеціального позики. Максимальний термін погашення останнього, становить десять років, і розраховується, виходячи з тих фінансових можливостей, якими володіє суб'єкт для погашення кредиту .

Відсоткова ставка, яка нараховується на що видається суб'єкту грошову суму, становить п'ять відсотків річних. Погашення отриманої позики здійснюється рівними частинами. Крім того, програмою передбачається можливість погашення кредиту достроково, без будь - яких штрафних санкцій та в будь-які терміни.

Продовження терміну статусу молодого спеціаліста

Термін перебування в статусі молодого фахівця може бути продовжений в наступних випадках:

  • заклик суб'єкта на строкову військову службу, або ж направлення його на громадянську альтернативну службу;
  • напрямок суб'єкта на навчання або ж стажування з відривом від місця роботи;
  • надходження суб'єкта на очне відділення аспірантури для підготовки і подальшого захисту кандидатської дисертації;
  • знаходження суб'єкта в відпустці по догляду за дитиною до моменту досягнення останнім трирічного віку.

Можна констатувати, що держпрограма допомоги молодим фахівцям є цілком ефективним способом, що дозволяє вирішити питання, забезпечення даної категорії громадян необхідними умовами для проживання.