Реклама
Реклама
Реклама

Державна реєстрація організацій з іноземними інвестиціями

Державна реєстрація організацій з іноземними інвестиціями здійснюється:

1) Державної реєстраційної палатою при Міністерстві юстиції РФ. Статут Державної реєстраційної палати був затверджений Наказом Міністерства юстиції РФ від 29 грудня 1998 № 1922. Відповідно до Статуту в функції Державної реєстраційної палати, зокрема, входить:

  • державна реєстрація комерційних організацій з іноземними інвестиціями (незалежно від їх обсягу в статутному капіталі), які здійснюють діяльність в нафтогазовидобувній, нафтопереробній та вугледобувної галузях народного господарства;
  • державна реєстрація комерційних організацій, обсяг іноземних інвестицій в статутному капіталі яких перевищує 100 тис. руб .;
  • веління державного реєстру комерційних організацій з іноземними інвестиціями, зареєстрованих на території РФ;
  • акредитація та ведення зведеного державного реєстру акредитованих на території РФ представництв іноземних компаній;
  • реєстрація та ведення державного реєстру філій іноземних юридичних осіб на території РФ;
  • реєстрація російських інвестицій за кордоном та ін .;

2) реєструючими органами суб'єктів РФ.

Для державної реєстрації юридичних осіб з іноземними інвестиціями представляють: статут і (або) установчий договір; виписку з торговельного реєстру держави, в якому заснований іноземний інвестор, або інший документ, що підтверджує юридичний статус іноземного інвестора; квитанції про сплату державного мита. Документи повинні бути легалізовані в посольстві (консульстві) РФ за кордоном (з завіреним перекладом на російську мову). Легалізація офіційних документів не вимагається, якщо вони були вчинені на території іноземних держав - учасників Гаазької конвенції 1961 року, учасниць Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року або на території держав, з якими Російська Федерація уклала договори про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах. У деяких, визначених законодавством, випадках вимагається подання висновків експертиз (наприклад, при проведенні великомасштабного будівництва або реконструкції). Організація підлягає державній реєстрації не пізніше 5 днів з дня подання документів. Відмова в державній реєстрації може бути оскаржена іноземним інвестором в судовому порядку. Вклади в статутний капітал оцінюються за погодженням між учасниками на основі цін світового ринку. Товари, що ввозяться на митну територію РФ в якості внеску іноземного засновника до статутного (складеного) капітал, звільняються від обкладання митом і податком на додану вартість за умови, що не є підакцизними; відносяться до основних виробничих фондів; ввозяться в терміни, встановлені установчими документами для формування статутного (складеного) капіталу.

І. Epшoвa

Підприємницьке право...

Підприємницьке право

Контакти

Зворотній зв'язок

Пошук по сайту

Всі розташовані на сервері матеріали є власністю їх авторів. Будь-яке відтворення, копіювання з метою комерційного використання цих матеріалів має узгоджуватися з авторами матеріалів.

© 1999-2019 www.inventech.ru
Москва