Реклама
Реклама
Реклама

Адміністрація міста Красноярська

  1. Глава міста Красноярська
  2. Компетенція адміністрації міста:

Адміністрація міста Красноярська - виконавчо-розпорядчий орган міського самоврядування Адміністрація міста Красноярська - виконавчо-розпорядчий орган міського самоврядування.

Адміністрацію міста очолює Глава міста - Єрьомін Сергій Васильович

Глава міста Красноярська

1. Глава міста Красноярська - обирається вища посадова особа міста Красноярська, яка очолює діяльність щодо здійснення місцевого самоврядування.

2. Глава міста обирається строком на п'ять років.

3. Повноваження Глави міста виникають з дня його вступу на посаду та припиняються в день вступу на посаду новообраного Глави міста. Повноваження Глави міста не припиняються в разі, якщо він переобирається на другий термін.

4. Обраний Глава міста вступає на посаду в урочистій обстановці в присутності депутатів міської Ради в період часу від однієї до двох тижнів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів. Церемонія включає в себе принесення Главою міста присяги: «Вступаючи на посаду Глави міста Красноярська, перед лицем усіх його жителів клянусь дотримуватися Конституції, закони Російської Федерації і Красноярського краю, Статут міста Красноярська, поважати і охороняти права і свободи людини і громадянина, захищати інтереси жителів міста, сумлінно виконувати покладені на мене обов'язки Глави міста ».

5. Глава міста підконтрольний і підзвітний населенню міста та міській Раді. Глава міста звітує перед виборцями про свою діяльність під час зустрічей з ними та через засоби масової інформації. Глава міста звітує перед міською Радою в формі щорічної доповіді про діяльність адміністрації міста в минулому році, який публікується для загального відома.

6. Глава міста зобов'язаний дотримуватися обмеження, пов'язані з виконанням ним своїх повноважень, встановлені чинним законодавством.

7. Глава міста з метою здійснення оперативної взаємодії з міською Радою призначає повноважного представника Глави міста в міській Раді і визначає його статус і повноваження.

8. Глава міста вправі в будь-який час піти у відставку, направивши до міської Ради письмову заяву із зазначенням мотивів відставки.

Глава міста у встановленому цим Статутом та іншими нормативно-правовими актами міста порядку здійснює такі повноваження:

1) представляє місто у відносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування, іншими органами і посадовими особами, громадянами, організаціями, укладає договори і угоди;

2) здійснює правотворчу ініціативу в міській Раді;

3) підписує і оприлюднює рішення міської Ради, забезпечує їх виконання;

4) керує на принципі єдиноначальності діяльністю адміністрації міста;

5) розробляє і подає на затвердження міської Ради структуру адміністрації міста, утворює, реорганізовує та ліквідовує її органи, в тому числі територіальні підрозділи;

6) призначає на посаду та звільняє з посади першого заступника, заступників Глави міста, керівників органів, в тому числі територіальних підрозділів адміністрації міста, керівників муніципальних підприємств та установ;

7) утворює, реорганізовує та ліквідовує муніципальні підприємства та установи;

8) в межах своєї компетенції розпоряджається коштами бюджету міста;

9) приймає загальнообов'язкові правила з усіх питань міського значення, які не перебувають у винятковому веденні міської Ради, за відсутності відповідних правил, прийнятих міською Радою.

До складу адміністрація міста Красноярська входять: Глава міста, перший заступник Глави міста, заступники Глави міста, органи адміністрації міста. Адміністрація міста включає в себе в якості складової частини районні адміністрації, які є її територіальними органами (підрозділами). Органи адміністрації міста утворюються для реалізації повноважень, покладених на адміністрацію міста. Діяльність органів державної виконавчої влади здійснюється відповідно до положення про цей орган.

У складі адміністрації міста - 11 департаментів, 18 управлінь і 7 територіальних підрозділів.

Компетенція адміністрації міста:

1. Адміністрація міста в установленому цим Статутом та іншими нормативно-правовими актами міста порядку здійснює такі повноваження:

1) розробляє і виконує бюджет міста;

2) розпоряджається і управляє майном, що перебуває в міській власності;

3) розробляє і здійснює плани і програми розвитку міста;

4) здійснює окремі державні повноваження, передані органам місцевого самоврядування федеральними законами і законами суб'єктів Російської Федерації;

5) вживає заходів щодо забезпечення законності, прав і свобод осіб, які проживають на території міста, охорони власності і громадського порядку, боротьбі зі злочинами та іншими правопорушеннями в місті;

6) забезпечує організацію заходів з охорони навколишнього середовища в межах міста;

7) від імені міста здійснює муніципальні внутрішні запозичення (в тому числі шляхом випуску муніципальних цінних паперів) і видає муніципальні гарантії іншим позичальникам для залучення кредитів (позик);

7.1) здійснює повноваження у сфері регулювання тарифів і надбавок організацій комунального комплексу, які відповідно до федеральним законом віднесено до компетенції органу регулювання муніципального освіти;

7.2) реалізує функцію уповноваженого органу щодо здійснення контролю в сфері розміщення замовлень на поставки товарів, виконання робіт, надання послуг для потреб міста;

8) здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, підзаконними актами, нормативними правовими актами міста.

2. Реалізуючи зазначені в пункті 1 цієї статті повноваження, адміністрація міста здійснює нормотворчу, розпорядчих і виконавчу діяльність.

3. Адміністрація міста діє в рамках своєї компетенції і не має права в односторонньому порядку приймати до свого розгляду питання, віднесені до компетенції органів державної влади або інших органів місцевого самоврядування.

Адреса адміністрації міста:

660049 р Красноярськ, вул. Карла Маркса, 93.

сайт: www.admkrsk.ru